Заказать звонок

Що таке PG/VG

Сьогодні на тютюновому ринку багато компаній активно пропонують свою вейп-продукцію. Однак, набуваючи оптимальної для себе системи, не обійтися без спеціальних знань, розуміння правил використання сучасного девайсу. Якщо у ваших планах перейти на електронні сигарети, варто ознайомитися докладніше з міцністю рідини для паріння, яка визначає підсумковий ефект від куріння. Що таке PG/VG та як ці показники характеризують жижі, розглянемо докладніше.

Що таке рідина для електронних вейпів

Це складні та багатокомпонентні суміші, призначені для «утримання» у них певної концентрації нікотину. Крім дистильованої води, вони містять гліцерин рослинного походження (VG), а також пропіленгліколь (PG). Залежно від переваг, користувач вибирає різні аромадобавки. Саме вони впливають на смак пари. Співвідношення показників PG/VG вважається визначальним фактором при компонуванні майбутньої рідини.

У чому роль основних складових

Створюючи оптимальний варіант самозамісу, курцеві слід враховувати вплив кожного компонента:

  1. Vegetable Glycerine, або рослинний гліцерин ー це природний інгредієнт, який призначений для створення імітації димів. VG-складова відповідає за обсяг вироблених під час куріння парів. Чим більший відсоток гліцерину, тим густіше дими.

  2. Propylene Glycol, або пропіленгліколь, ー це низькощільний спирт (прозора і в'язка солодкувата рідина з характерним ароматом). У жижах відповідає за отримання яскравого смаку та «удару по горлу» (ТХ).

Важливо! Завдяки можливості поєднувати різні варіації PG/VG при приготуванні самозамішування можна розширити простір для експериментування та створювати незвичайні комбінації.

Інгредієнти, що входять до складу, впливають на характеристики процесу, тим самим визначають потрібний результат паріння:

  • щільність/в'язкість диму;

  • смакопередача;

  • солодкавість пари;

  • "удар по горлу";

  • нагар.

Концентрація PG/VG безпосередньо впливає вибір рідини.

Популярні співвідношення PG/VG

Кожне поєднання цих важливих компонентів знаходить своїх шанувальників. Серед найпоширеніших:

  • 50VG/50PG – найбільш збалансований склад, що підходить для безлічі POD-систем, MTL-девайсів. Це поширений і звичний на смак варіант, що полюбився багатьом курцям.

  • 70VG/30PG – оптимально підходить для куріння на високих потужностях. Процес характеризується щільним і об'ємним парінням та помірним «ударом по горлу». Рекомендується для потужних девайсів (з урахуванням можливостей аромайзера).

  • 60VG/40PG – створює приємне смакове відчуття при парінні. Даний варіант чудово підходить для АlО-пристроїв та MTL-девайсів.

Вибране співвідношення впливає на підсумкове відчуття від процесу куріння і, що важливо, на правильність роботи девайсу, а саме «протікання та підгоряння».

  • Що таке PG/VG