Заказать звонок

Етикет вейпінгу: основні правила поведінки для вейперів у громадських місцях

Етикет вейпінгу: основні правила поведінки для вейперів у громадських місцях.

Вейпи безпечніші за звичайні сигарети. Та й пахнуть краще. Може здатися, що їх можна використовувати всюди - на вулиці, в кафе і навіть у транспорті. Але чи дійсно це так? І чи доречно насправді? У цій статті ми розповімо про основні правила поведінки вейперів, які зроблять паріння комфортним та життя спокійнішим.


Правила етикету для вейперів

Етикет вейпінгу - це відносно нове поняття, як і самі електронки. Тому, чим раніше ви дізнаєтеся основні неписані, але важливі правила - тим краще. Звичайно, вдома можна робити все, що вважаєте доречним. Однак ми радимо все ж поцікавитися думкою близьких і гостей щодо вашого девайса та обговорити його використання у приміщенні заздалегідь. А що стосується паріння у місцях, якими користуються всі, краще прислухайтеся до таких порад:

  • Дивіться навкруги. Зверніть увагу, чи є поруч із вами діти, літні люди та взагалі інші особи. Краще відмовитися від куріння у магазині чи транспорті. Також не діставайте електронку на зупинці. Звичайно, ароматна пара краща, ніж дим від звичайної сигарети, але не всім може подобатися яскравий солодкий запах. Особливо чутливих людей може нудити, як від аромату нудотного парфуму. Чи хочете ви завдавати дискомфорту оточуючим? Краще не треба.
  • Не ігноруйте законодавство. Варто знати про правила користування електронною сигаретою заздалегідь. Це стосується і України, і інших країн, адже в кожній державі правила різняться. Наприклад, в Україні використання електронних пристроїв для нагрівання у громадському місці заборонено, як і тютюнокуріння. Можна погоджуватися чи не погоджуватися з таким положенням, але закон порушувати точно не слід.
  • Поцікавтеся думкою оточуючих. Якщо ви перебуваєте серед інших людей, особливо незнайомих чи малознайомих, краще запитати, чи не будуть вони проти, якщо ви будете вейпити. Це займе менше хвилини часу, але додасть вам поваги, як особі, якій не байдужий комфорт інших.
  • Утилізуйте правильно. Звичайно, вейпи - це не сигарети, від яких постійно залишаються недопалки. Але упаковка, тара від рідини для електронки чи інші деталі теж є сміттям. І їх не варто викидати будь-де. І самі електронні сигарети варто утилізувати правильно. Зараз по Україні є багато пунктів прийому та переробки використаних одноразових сигарет, вейпів та ін. Обов'язково дізнайтеся про такі у вашому місті та користуйтеся.

Норми та правила створені не для того, щоб позбавити вас задоволення. Вони потрібні, щоб у публічному місці було комфортно всім. Тому закликаємо дотримуватися цих нескладних рекомендацій.

Вейпінг у громадських місцях: доречно це?

Усі субкультури мають певні норми поведінки, яких дотримуються учасники спільноти. Це стосується і культури вейпінгу. Незважаючи на те, що масово використовувати електронні сигарети почали відносно недавно, правила вже сформувалися. Але "новачки" можуть їх не знати. Однією з причин того, що вейпи використовують де завгодно, навіть у непридатних місцях, є твердження, що електронна сигарета безпечніша за звичайну, тому й шкоди від неї не буде. Так, твердження вірне. Однак деякі електронки є нікотиновмісними, тому краще не парити поруч із дитячими майданчиками, на зупинках та інших людних місцях. Але й електронні сигарети без нікотину можуть не подобатися оточуючим. Навіть якщо ви в захваті від смаку та аромату нового вейпа, це не означає, що інші люди поділяють ваш захват. І, враховуючи чинне законодавство, мають право скаржитися. Тож щоб не ставати причиною конфлікту, краще утриматися від паріння у публічних місцях.

  • Етикет вейпінгу: основні правила поведінки для вейперів у громадських місцях