Заказать звонок

Маленькі одноразки: огляд компактного та практичного девайса

Ашки, вони ж одноразові електронні сигарети, — це дуже популярні пристрої, які використовуються як тими людьми, які шукають альтернативу куріння звичайних цигарок, так і тими, хто поставив собі за мету позбутися шкідливої звички. Особливо активно виробники розвивають напрямок випуску одноразок, зокрема міні. Це компактні вироби, що мають розміри ручки або менше. Такі варіації одноразових сигарет мають безліч переваг. Про них і все, що буде корисно знати вейперам про цих «маляток», ми й поговоримо далі.

Що таке маленькі одноразки: чому їх обирають

Маленькі електронки — це одноразові сигарети, що вміщують мінімальний обсяг жижі. Такі моделі не більші за фломастер або ручку. Подібний вейп дуже простий у використанні — не знадобиться підготовка, налаштування та ін. Парити зможете відразу після вилучення з коробки.

Як і інші одноразки, міні-моделі не доведеться заправляти, заряджати та проводити інші дії щодо обслуговування. Зняли заглушку – і вдихайте ароматну пару. Враховуйте, що внаслідок компактних розмірів акумулятор у таких моделей не дуже місткий, має близько 800 мАг, а кількість затяжок – в межах 1500.


Термін експлуатації завершується у 2 випадках: коли закінчується жижа або при розрядженні акумулятора. Після цього маленьку електронку потрібно утилізувати.

Важливо! Попри те, що одноразки дуже компактні, просто викинути їх у сміття не можна – необхідно передавати на утилізацію.

Як влаштовані маленькі одноразки

Міні одноразові сигарети компактні у всьому, кожен їхній конструктивний елемент заточений саме під це. Отже, вони складаються з таких елементів, як:

  • акумулятор. Найчастіше літій-іонний. Він є джерелом живлення для випарника та плати. У міні-моделях місткість батареї рідко перевищує 850 мАг. Цього цілком достатньо для випаровування залитого в них об'єму рідини;
  • мікрофон. Його ще називають датчиком, який реагує на затягування користувача та активує нагрівач;
  • чип управління. Це мікросхема, яка відповідає за роботу нагрівача, тобто подає сигнал про стан акумулятора за допомогою світлового індикатора;
  • рідина, яка просочує поглинальний матеріал. Розміщується навколо спіралі, захищається пластиком та силіконовими прокладками. Це допомагає уникнути протікання.

У міні-електронках не передбачено порту для зарядки, оскільки після досягнення однієї із зазначених вище умов вона утилізується. Параметри збалансовані, хоча в залежності від стилю куріння іноді батарея розряджається швидше, ніж витрачається рідина. Але тут уже нічого не вдієш – зарядка неможлива.

Переваги маленьких одноразових цигарок

Електронні сигарети формату міні – це гранична простота експлуатації: ніякого обслуговування, заряджання, дозаправлення. Придбання, наприклад, одноразки Elf Bar стане відмінним рішенням для тих, хто кидає курити або просто хоче спробувати подібний популярний, сучасний гаджет. Мінімум витрат, максимум задоволення. Потім вже за бажання можна придбати ПОД-систему. Однак це не єдина перевага, до додаткових плюсів варто зарахувати:


  • комфортна експлуатація. Особливо це важливо для мандрівників або зайнятих людей, які роблять на ходу. Маленька одноразка точно не потече і не спровокує дискомфорту через те, що, наприклад, забули її зарядити;
  • технічна безпека. Знову ж таки, важливий момент для новачків. З такою Ашкою неможливо зробити щось таке, що призведе до замикання або до інших подібних неприємностей. Сюди варто віднести й гарантовано правильну заправку. Оскільки це робить виробник, то проблем із тим, що жижа не підходить, не виникає;
  • компактність. Ашки міні дійсно помістяться будь-де, навіть просто у кишені;
  • швидке вгамування потреби організму в нікотині. У більшості таких електронок використовується сольовий нікотин, який дає значно швидше насичення. Це скорочує час, витрачений на перекур;
  • доступна ціна. Подібні вейпи можна розглядати як тестові зразки. У такому варіанті вони стануть чудовим пробником, який допоможе зрозуміти, підходить вам такий девайс чи ні.

Одна з важливих переваг – великий вибір смаків. Є як моно, так і цікаві або класичні комбінації. Дуже популярні маленькі одноразки зі смаком полуниці, кавуна, маракуї, м'яти, тютюну, морозива, персика, ківі та інші.

Недоліки маленьких одноразових цигарок

Мінусів такий пристрій теж не позбавлений, і якщо плануєте його вибрати навіть для періодичного використання, недоліки потрібно знати. Отже, основні з них:

  • обмежена автономність. У певний момент закінчиться жижа або розрядиться акумулятор. Тому, якщо, наприклад, вирушаєте в поїздку і берете із собою практичні одноразки міні, то подбайте про їхню достатню кількість;
  • необхідність придбання кількох пристроїв. Знову ж таки, через те, що він не обслуговується, після закінчення терміну використання потрібно купувати новий;
  • міцний нікотин. Для деяких людей процес куріння – це не просто потреба у нікотині, а щось більше, певний ритуал;
  • необхідність утилізації. Не можна просто взяти та викинути Ашку в урну, доведеться шукати спеціальні пункти збору.


Деякі користувачі до недоліків відносять слабку смакопередачу. В окремих виробників це справді спостерігається, якщо вони додають мінімум підсолоджувачів, але не в усіх.

Як вибрати та використовувати міні-однорізку

Щоб відчути всі переваги міні-одноразок, потрібно правильно їх вибирати. Є певні особливості і їх слід враховувати. Конкретніше:

  • кількість нікотину. Як правило, в Ашках використовується сольовий, який дає швидке насичення, тому будьте уважні з міцністю. Початківцям слід вибирати мінімальну, а далі, у міру здобуття досвіду, купувати одноразки з більшою міцністю;
  • смак. Їх дуже багато, серед традиційних – тютюн, цитрусові, ягоди. Є й інші, такі як випічка, шоколад, солодка вата і т.д. З ними потрібно експериментувати акуратно, адже такі смаки – на любителя;
  • дизайн та ергономічність. Такі Ашки компактні, проте дизайн їх може дуже відрізнятися («олівці» або «квадрати» – вибирайте на свій смак);
  • вартість. Вона, як правило, залежить від кількості тяг: чим менша, тим дешевша.

Важливо! Перед покупкою дивіться на дату виробництва Ашки, адже літій-іонні батареї згодом розряджаються, а підзарядка неможлива.

Щодо експлуатації, то жодних складнощів у цьому немає. Все просто: витягуєте пристрій з упакування та запускаєте. Це відбувається в одних випадках через натискання кнопки, а в інших шляхом вдиху, тобто просто потрібно зробити першу затяжку. Як ви вже знаєте, ніякого обслуговування не потрібно, хоча деякі умільці примудряються це робити. Ми не радимо так чинити, адже вартість моделей, що розглядаються, доступна, придбати їх може собі дозволити кожен.

Рекомендація: зберігайте одноразку, якою вже почали користуватися, у місці з нормальною вологістю та при кімнатній температурі. Небажані будь-якого роду механічні дії – це здатне зашкодити девайсові.

Висновки: заслуговують на міні одноразки уваги чи ні

Електронні сигарети міні — це гарне рішення як тестування подібних виробів. Вони підходять для людей, які намагаються кинути палити та для тих, хто хоче спробувати щось нове. У подорожі подібний вейп стане справжньою знахідкою – компактний, легкий, не вимагає ніякого обслуговування. Тому моделі маленьких електронок однозначно заслуговують на увагу, головне – правильно підбирати, використовувати, утилізувати.

  • Маленькі одноразки: огляд компактного та практичного девайса