Заказать звонок

Чи можна міняти випарник коли залита жижа

Як часто варто змінювати випарник та як правильно це робити? Такі питання нерідко порушують новачки, які тільки недавно почали парити. Розберімося з ними, адже забитий випарник може зіпсувати всі насолоди від процесу.

Випарник — це елемент, що відповідає за створення пари. Він є корпусом зі спіраллю, на яку подається напруга. Внаслідок цього вона нагрівається і випаровує рідину, що контактує з нею. Через деякий час випарник покривається гаром, що змінює смак і аромат пари. Вони стають неприємними, тож елемент потрібно замінити.

Основні ознаки зношування

Зрозуміти, що настав час міняти випарник, можна за такими ознаками:

  1. Пара, що видихається стала гіркою, або в ній відчувається присмак гару.

  2. Затягуватись значно важче. Це свідчить про те, що вата забилась і не пропускає повітря.

  3. Пароутворення помітно погіршилося. Якщо раніше у вас були розкішні клуби диму, а зараз їх не відрізнити від сигаретних, то настав час задуматися про заміну.

Випарники можуть обслуговуватися і не обслуговуватися. Перший варіант практичніший, але вимагає докладання певних зусиль. Другий — простіший. Достатньо викрутити старий елемент, що не обслуговується, і вставити новий. Після цього слід залити рідину в сигарету і почекати 5-10 хвилин, доки вона просочить вату.

Моделі, що не обслуговуються вимагатимуть більше зусиль. В них можна замінити як вату, і саму нагрівальну спіраль. Крім того, варто спробувати очистити. Для цього спіраль нагрівають до червоного, попередньо видаливши з випарника вату, і опускають у холодну воду. Процес слід повторити 3-5 разів. В результаті ви побачите, що зі спіралі сходить окалина, яка містить гар.

Чому відбувається передчасне зношування

Розглянемо основні причини, через які відбувається скорочення терміну служби випарника:

  1. Використання неякісної рідини. Якщо в ній багато різних добавок або вона погано очищена, склад починає пригоряти та залишається на спіралі.

  2. Високий відсоток гліцерину. Саме він дає густий дим. Якщо його багато, спіраль швидко забруднюється.

У середньому термін безпроблемної служби випарника становить 10-30 днів. Все залежить від того, наскільки інтенсивно ви вейпите, які рідини використовуєте, як тягнете пару та ін. Намагайтеся чистити свій девайс кожні два тижні, щоб продовжити термін його служби та отримати насолоду від паріння. Не варто експлуатувати випарник, якщо відчувається явний запах гару, це може бути небезпечно для здоров'я.

Чи можна провести заміну елемента, якщо в бак вже залито рідину? Все залежить від моделі вашого вейпу. Найчастіше це вдається зробити без особливих проблем. Просто дійте обережно. Необхідно робити це над раковиною, оскільки, дістаючи випарник, з отвору в картриджі/баку виллється рідина. Також рекомендуємо періодично промивати бачок, особливо якщо ви переходите на нові аромати чи склади. Це дозволить вам відчути їхній чистий смак.

  • Чи можна міняти випарник коли залита жижа