Заказать звонок

Розбір видів сольового нікотину

Про те, що існує не тільки звичайний (лужний або вільний) нікотин, знає багато хто. Йдеться про синтетичний, сольовий нікотин, що широко використовується при створенні рідин для вейпінгу. Але при цьому лише невелика кількість людей знає про те, що ця штучно створена речовина буває кількох видів.

Що являє собою сольовий нікотин

Виробництво сольового нікотину здійснюється за допомогою технології синтезу, при який відбувається змішування високо очищеного лужного нікотину та кислоти органічного походження .

Сольову нікотинову рідину для вейпу отримують, використовуючи пропілен-гліколеву або гліцеринову основу. Завдяки зниженню рівня pH вона набагато швидше засвоюється організмом. Також парильників приваблює і такий момент, як відсутність різкого впливу на слизову оболонку горла (ефект тротхіту).

За молекулярним складом сольовий (синтетичний) нікотин ідентичний природному оригіналу, що використовується в класичних тютюнових виробах. Але за параметрами засвоєння він суттєво відрізняється від лужної, природної речовини. При курінні сигарет в організм нікотин потрапляє в процесі тління обробленого, подрібненого тютюнового листя. Щодо вейпінгу, то заправка на сольовому нікотині забезпечує його потрапляння в кров при вдиханні нагрітої пари. Варіант вгамування нікотинового голоду за допомогою ширяння приносить менше шкоди, оскільки в парі відсутні такі продукти горіння, як смоли, канцерогени, вуглекислий газ і т.п.

Слід пам'ятати, що будь-який вид нікотину є не тільки шкідливою для здоров'я речовиною, але і викликає звикання. Вибираючи вейпінг як варіант заміни традиційного куріння тютюну, треба дізнатися, які види сольового нікотину можуть використовуватися у складі рідин для паріння.

Види сольового нікотину та короткий їх опис

Наведена нижче інформація має виключно ознайомлювальний характер для рядових вейперів. Адже на практиці цими знаннями скористатися навряд чи вдасться, оскільки виробники не вказують у складі рідини, до якого виду належить сольовий нікотин. Дана речовина може бути наступного виду:

  • Моно Тартрат – це розчин сольового нікотину на основі винної кислоти. При парінні відсутній характерний нікотиновий присмак. Повністю нейтральний післясмак. Відрізняється плавним та швидким засвоєнням нікотину, що практично ідентично викурюванню сигарети нормальної міцності. Моно Тартрат часто використовують при самостійному приготуванні жижі зі складною смаковою композицією.
  • Саліцилат. Нікотинова сольова рідина, що виготовляється із застосуванням саліцилової кислоти, в основному використовується для заправки одноразових електронних сигарет та змінних попередньо заправлених картриджів. Нікотину саліцилат також використовується вейперами для самостійного замісу сумішей на базі пропіленгліколю або гліцерину. Гармонійно поєднується з багатьма видами ароматичних речовин.
  • Нікотин бензоат. Перший синтетичний нікотин – це продукт, що масштабно використовується вейп-індустрією.Сіль його була отримана шляхом реакції вільної речовини з бензойною кислотою. Жижі для вейпу готують, використовуючи гліцеринові та пропілен-гліколеві основи. Завдяки бензоату нікотиновий смак пари більш м'який, а смакова передача відрізняється повнотою.
  • Малат. Цей різновид отримують за допомогою реакції яблучної кислоти з лужним нікотином. Речовина має особливий кислуватий смак та гармонійно поєднується з фруктовими ароматичними добавками. Єдиний недолік – прискорює зношування нагрівальної спіралі.
  • Лактат. Різновид сольового нікотину, отримана за допомогою реакції з молочною кислотою, при додаванні до суміші дозволяє підсилити передачу смаку. Особливості - відчуття прохолоди в процесі паріння та передача смаку природного нікотину.

Левулінат. Нікотиновий розчин має характерний терпкий аромат. Виготовляється на основі суміші левулінової кислоти та пропіленгліколю. Відрізняється насиченим, м'яким смаком. Рекомендується купити для створення міцних сумішей

Поширені запитання

⚡ Який вид сольового нікотину найкраще замовити для вейп-пристрою?

У більшості випадків основним критерієм вибору жижі з нікотином є її міцність (відсотковий вміст у складі). Вид сольового нікотину важливий у тому випадку, коли ви складаєте власну формулу рідини для паріння.

⚡ Як дізнатися вид сольового нікотину?

Оскільки виробник цю інформацію на флаконі рідко розміщує, краще проконсультуватися у менеджера інтернет-магазину.

⭐ Чи впливає вид кислоти, яка використовується для створення нікотину на його міцність?

Ні, на міцність не впливає. Кислотна основа впливає лише на смакові властивості.

⭐ Як довго можуть зберігатися готові рідини на основі сольового нікотину

При дотриманні умов зберігання термін придатності становить не більше 12 місяців. Вид кислоти, що використовується в процесі синтезу, на термін придатності не впливає.

  • Розбір видів сольового нікотину