Заказать звонок

Скільки рідини для вейпу можна провозити через кордон Польщі

Збираєтеся поїхати до Польщі на відпочинок, роботу чи з якихось інших причин, але при цьому не хочете відмовлятися від вейпінгу? Тоді рекомендуємо взяти з собою готову рідину, щоб не опинитися в ситуації, коли її просто не буде в наявності. У Польщі вона продається вільно, але не завжди можна швидко знайти склади, які вам подобаються. До того ж у Європі вони зазвичай обходяться дорожче, ніж в Україні, через акцизи та загальні правила торгівлі.

Як везти рідину – у готовому стані чи у вигляді компонентів? Тут все залежить від того, як ви плануєте перетнути кордон. У більшості випадків люди везуть уже готові суміші, тому що змішувати їх у дорозі не дуже зручно. Також є певні обмеження щодо кількості рідини, яку можна провозити авіатранспортом, – не більше 100 мл в одній бульбашці, загальний об'єм – до 1 літра. При цьому у працівників митниці іноді виникають питання щодо того, що саме ви везете. Якщо пляшечки не фабричні та не містять маркування, їх можуть вилучити. Тому краще везти готову суміш, особливо якщо ви подорожуєте літаком.

Під час подорожі поїздом, автомобілем або автобусом можна взяти з собою компоненти, оскільки перевірки в цьому випадку менш суворі, але не варто перевищувати встановлені нормативи, інакше вас можуть оштрафувати. Ще один неприємний момент – компоненти будуть вилучені, тому ви залишитеся без засобів для паріння, що може спричинити дискомфорт.

Загальні правила щодо перевезення рідини

Згідно з митними правилами на територію Польщі з України можна завозити:

  1. При наземному проходженні через кордон (автомобіль, автобус, поїзд, піший перехід та ін.) – не більше 10 мл готового продукту.

  2. При повітряному перетині – до 50 мл.

Зазначимо, що ввозити сигарети та алкоголь на територію Польщі можуть громадяни, яким виповнилося 17 років. При цьому на рідину для вейпу якихось вікових обмежень немає. Разом із нею можна також провезти:

  1. 10 пачок сигарет при подорожі літаком або морем, 2 пачки – при пішому перетині (або на автомобілі, автобусі та ін.).

  2. До 50 сигар (не більше 100, якщо вони важать до 3 г). У разі наземного перетину норма зменшується до 10 та 20 відповідно.

  3. При польоті літаком можна взяти до 250 грамів тютюну. Якщо ви їдете автобусом або іншим наземним транспортом, то норма знижується до 50 г.

Зазначимо, що перевищення цих норм спричиняє накладення штрафів. Також у деяких випадках вас можуть не пустити до Польщі (зазвичай це відбувається, якщо турист починає обурюватись та вимагати дозволити провезення понад норму). Тому будьте розсудливими та не порушуйте встановлені правила. Цікаво, що якщо ви плануєте їхати до інших країн Євросоюзу, то митних перевірок більше не буде. Тому ви можете спокійно купити рідину чи цигарки в Польщі та везти їх із собою.

  • Скільки рідини для вейпу можна провозити через кордон Польщі