Заказать звонок

Екологічний вплив вейпінгу

Екологічний вплив вейпінгу

Вплив вейпінгу цікавить і екологів, і рядових користувачів. Ця тема стає все більш актуальною, тому що популярність електронних сигарет з роками лише зростає. Ми вирішили поділитися інформацією про вплив вейпінгу на навколишнє середовище та розповісти, як зменшити негативний фактор від використання вейпа.


Як вейпи впливають на навколишнє середовище?

Електронні сигарети є продуктом, виробництво якого потребує використання різних матеріалів, у тому числі й пластику. А також - електроенергії. Наприклад, щоб зробити одну електронну сигарету, потрібно від 1,5 до 2,5 кВт-годин.

Викиди, які потрапляють у повітря в процесі виробництва, забруднюють його. А відходи, які недобросовісні промисловці можуть утилізувати неправильно, забруднюють ґрунти та джерела води.

Звісно, ця інформація насторожує. Але варто розуміти, що виробництво будь-яких товарів має свій негативний вплив на навколишнє середовище. Тому вейпи не є винятком і не варто думати, що ця галузь є найбільшим забруднювачем. Адже виробництво одягу, автомобілів або мобільних телефонів у рази масштабніше і має більше негативних наслідків. Але це не означає, що людство повинно від них відмовитися. Адже за умови розумного підходу такі негативні ефекти можна звести до мінімуму.

Найголовніше - врегулювати систему виробництва та утилізації. І контролювати шлях вейпа від конвеєра до сміттєвого бака. І в цьому повинен брати участь як виробник, так і рядовий користувач. Такий як ми з вами.

Що роблять виробники для зменшення негативного впливу на екологію?

Один із найпростіших кроків, який роблять виробники електронок і супутніх товарів - переходять на біорозкладні матеріали. Використання перероблених матеріалів для упаковки дозволяє зменшити кількість відходів і робить процес більш екологічним.

Увага до стану екології та мода на свідоме споживання призводять до появи нових трендів і товарів. Один із них - це обирати багаторазову е-сигарету замість одноразових. Вейп, який можна регулярно заправляти, прослужить вам довше, ніж одноразова сигарета. А більшість пляшечок від рідини можна здавати на переробку.

Виробництво електронних сигарет - це складний процес, який має певні технічні особливості. Використання якісних матеріалів і контроль - запорука отримання безпечного продукту. Проте це вимагає великих інвестицій. Щоб заощадити, деякі виробники починають купувати неякісні матеріали та порушувати технічні нормативи, серед яких і положення про захист навколишнього середовища.

Якщо ви турбуєтесь про екологію, ми рекомендуємо обрати сертифіковану продукцію від перевірених виробників. У нашому онлайн-магазині VapeMix ви знайдете товари від брендів, які піклуються про свого клієнта та репутацію. Тому і контролюють усі процеси та дотримуються норм.

Вейпінг без шкоди для навколишнього середовища: корисні поради

Якщо ви хочете свідомо вейпити, то потрібно відповідально підійти не лише до процесу покупки електронної сигарети, але й до процесу її утилізації. Адже електронки не можна викидати на звалище, як звичайне сміття. Більшість вейпів працюють завдяки літій-іонним акумуляторам. При їх виробництві використовують токсичні речовини. Тому акумулятори не можна закопувати в землю або викидати у водойму через загрозу забруднення. Також не можна викидати з побутовими відходами картриджі та атомайзери. Ми рекомендуємо залишати використані одноразові або несправні електронки в спеціальних пунктах прийому. Зараз такі є навіть у деяких спецмагазинах або супермаркетах. Рекомендуємо пошукати у вашому місті. Піклуватися про навколишнє середовище - це не лише тренд, але й обов'язок. І зробити свій вклад у цей процес легше, ніж нам здається.

  • Екологічний вплив вейпінгу