Заказать звонок

Упав у воду Elfbar: що робити?

Наприклад, якщо ви вийшли на прогулянку з Elfbar у кишені, а пристрій упав у воду, вас можуть чекати сюрпризи. Але не варто відразу ж впадати у відчай. Виконавши кілька простих дій, ви зможете врятувати свій Elfbar.

Що станеться, якщо Elfbar впаде у воду?


Незважаючи на те, що нутрощі одноразових електронних сигарет не видно безпосередньо, є деякі деталі, які несумісні з водою. Це стосується не тільки Elfbar, а й інших одноразових вейпів, таких як puff і drag bar.


  • Мокрі батареї: батареї для вейпів зазвичай виготовляються з літій-іонних акумуляторів. У разі короткочасного контакту з водою батарею можна використовувати доти, доки вона повністю і швидко висихає. Однак якщо акумулятор повністю занурений у воду або перебуває в ній протягом тривалого часу, його працездатність може погіршитися через корозію. На жаль, неможливо витягти акумулятор з одноразової електронної сигарети, щоб дати йому просохнути.
  • Мокрі інтегральні схеми: ще один важливий електронний компонент електронної сигарети - інтегральна схема. Вона регулює напругу на виході пристрою, включно з автоувімкненням, світлодіодними індикаторами і загальним відчуттям від куріння. Як і батарейки, мікросхема продовжуватиме працювати в разі намокання, але важливо швидко і ретельно її висушити.
  • Рідина: один з найважливіших аспектів: рідина для вейпа містить пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатори та нікотин (за бажанням). Усередині пристрою міститься поглинаючий матеріал, схожий на бавовну, який просочений поглинаючою рідиною. Якщо у вашу електронну сигарету потрапляє вода, вона проникає в пристрій, змішується з рідиною і розбавляє її.


Ваша електронна сигарета намокла, чи можна її використовувати?


Як уже зазначалося вище, мундштуки й акумулятори продовжують працювати при потраплянні вологи. Тому вейп може бути занурений у воду на короткий час і продовжувати працювати. Головне - якнайшвидше витягти пристрій із води. Ось кілька кроків, які допоможуть врятувати:


  1. Негайно висушіть пристрій. Використовуйте невеликий предмет, наприклад згорнуту в конус тканину, у невеликих отворах, таких як вентиляційні отвори або USB-порти.
  2. Не заряджайте і не використовуйте пар на пристрої, поки він повністю не висохне. Увімкнення мокрого електронного пристрою може повністю вивести його з ладу. Якщо одноразова електронна сигарета є перезаряджаємою, не заряджайте її до повного висихання.
  3. Згорніть у невелику серветку і покладіть її в миску з рисом. Рис гігроскопічний; тканина, обгорнута навколо VAPE, лише захистить його від дрібних частинок, які можуть міститися в рисі.
  4. Переконайтеся, що після виконання всіх перерахованих вище дій ви не використовуєте і не заряджаєте свій VAPE, поки він повністю не висохне; не ризикуйте, якщо VAPE потрапить у солону водуабо, що ще гірше, в унітаз. Викиньте пристрій.


Підбиття підсумків

Якщо ви будете дотримуватися наведених вище інструкцій і не будете використовувати або заряджати свою електронну сигарету у вологому середовищі, є всі шанси, що вона буде працювати нормально. 

Не варто впадати у відчай, якщо ваша сигарета промокла. Вживши правильних заходів, ви зможете врятувати пристрій і продовжити його життя. Найголовніше - швидко висушити пристрій і не використовувати його до повного висихання. Якщо ви будете дотримуватися наших порад, то ваш elfbar буде радувати вас парою ще довгі роки.

  • Упав у воду Elfbar: що робити?