Заказать звонок

Навіщо потрібен термоконтроль у вейпі

На початку 2015-го на ринку електронних сигарет з'явилися моделі з особливим режимом паріння – з температурним контролем. Пропонуємо розібратися, навіщо потрібна ця опція, і як правильно налаштувати її. 

Термоконтроль є регулятором теплового режиму роботи вейпу. Пристрій із ТК самостійно підтримує інтенсивність нагрівання спіралі чи сітки в електронній сигареті. Термоконтроль продовжує термін служби гаджета за будь-якої інтенсивності його використання. А ще термоконтроль створює якісну пару за рахунок збереження постійної температури. 

Як працює термоконтроль

У конструкції електронних сигарет випаровування жижі забезпечує спіраль, що нагрівається від акумулятора. Базову температуру виставляє власник гаджета. У процесі нагрівання підвищується опір дротяного елемента. Інформація про температуру нагрівача передається на мікросхему, яка задає команду гаджету – збільшити чи зменшити потужність, вимкнути живлення. 

Важливо відзначити, що розробка плат з TC спрямована на підвищення безпеки споживача. Наявність опції виключає перегрів спіралі, появу бризок через це. 

Як налаштувати термоконтроль у вейпі 

Щоб запустити термоконтроль, встановлюються новий нагрівальний елемент та гніт, атомайзер заправляється. Треба зробіть кілька затяжок у «холодному режимі», щоб мікросхема зберегла дані про опір койлу за кімнатної температури. 

Коли пристрій готовий до запуску, встановіть температуру 100 °C. У такому режимі вейп має незначно нагрівати спіраль. Якщо на 100 °C електронка «смажить», пристрій працює неправильно. При слабкому нагріванні та відсутності пари результат вказує на те, що термоконтроль електронної сигарети налаштований коректно – спіраль нагрівається до мінімального показника, після чого її нагрівання припиняється. 

Далі поступово потрібно підвищувати температуру. Оптимальний рівень нагрівання визначає користувач залежно від особистих переваг – на різних температурах суміші дають різний смак. Більшість вейперів вибирають показник у діапазоні 200–250 °C. 

Корисна інформація: Щоб виставити оптимальні параметрі термоконтролю, скористуйтеся калькулятором опору спіралі. Орієнтуйтесь на дані, щоб не помилитись.

Переваги та недоліки температурного контролю

Моди з термоконтролем: 

  • Повноцінно розкривають смак рідини. 
  • Достатньо один раз налаштувати пристрій, щоб надалі девайс працював у коректному режимі. 
  • Мають підвищений термін служби спіралі, ґнота, акумулятора, тому що працюють з постійною потужністю.  
  • Демонструють економічну витрату рідини. 

Недоліків опція не має. Хоча початкове налаштування термоконтролю може здатися складним, досвідчені вейпери рекомендують новачкам згаяти час і розібратися у всіх нюансах. Адже далі можна буде насолоджуватись використанням електронної сигарети в комфортному режимі.   

Цікаво знати: Смак від паріння в режимі термоконтролю відрізняється від відчуттів, які отримує парильник від вейпу без нього. Інтенсивність пари та смаку визначається виставленою температурою. Тому вейперу-початківцю експерти рекомендують шляхом налаштування знайти «потрібний» результат. 

Матеріали спіралі для термоконтролю

Намотки для термоконтролю виготовляються із різних металів, що відрізняються опором. Популярні: 

  • Нікель. Матеріал має максимально високий рівень опору серед усіх металів, що використовуються у вейп-індустрії.
  • Титан раніше використовувався виробниками. Але дріт для термоконтролю при нагріванні виділяє токсичні речовини, тому більшість брендів відмовилися від нього. 
  • Нержавіюча сталь характеризується найнижчим коефіцієнтом опору. Через це її рідше використовують для вейп-пристроїв. Але є у сталевих ТК суттєвий плюс – койла миттєво розігріваються. Завдяки цьому вейп можна миттєво використати. А ще швидке нагрівання сприятливо позначається на якості смаку. 

Важливо: На деяких форумах згадується, що для ТК також використовуються кантал та ніхром. Насправді це популярні матеріали намотування. Наприклад, кантал - це сплав заліза, хрому, алюмінію, який був названий виробником дроту для спіралей в електронних вейпах. А ніхром – сплав нікелю та хрому. Дріт з нього користується великим попитом у парильників, які роблять намотку самі, оскільки він відрізняється доступним рівнем ціни. 

На якій температурі парити нікель 

Це питання часто ставлять учасники спеціалізованих форумів. Справа в тому, що з уроків фізики багато користувачів пам'ятають, що за високих температур нікель виділяє токсичні речовини. Токсини негативно впливають на стан дихальної системи людини. Однак, щоб метал став виділяти токсини, він повинен бути нагрітий понад 600 °C. Тому дріт, нагрітий до 200-230 ° C, абсолютно безпечний для здоров'я.

Часті питання

⚡ Які популярні моди з термоконтролем є у вас у продажу?

Можна зв'язатися з консультантом магазину, щоб отримати інформацію щодо найпопулярніших модів з термоконтролем, які на момент запиту будуть в наявності.

⚡ Що робить термоконтроль простими словами?

Ця опція обмежує максимальну температуру нагрівання спіралі електронної сигарети. Параметр задається користувачем, а мікросхема лише дотримується показника. У сигареті ТК спіраль не буде нагріватися вище ніж зазначений параметр при будь-якому режимі використання.


⭐ Температуру ТК слід регулювати?

Вона налаштовується один раз – на початку використання електронної сигарети. Далі ви можете забути про опцію. Вона буде включатись в автоматичному режимі за потреби.

⭐ Яка температура нагрівання спіралі доступна для модів з ТК?

Моди з термоконтролем працюють у температурному режимі 100–315 °C. При виставленні температури слід пам'ятати, електронна сигарета може давати похибку до 10 °C.

  • Навіщо потрібен термоконтроль у вейпі