Заказать звонок

Що треба знати про сольовий нікотин?

Орієнтовно у 1960-х роках фахівці дослідницького центру американської тютюнової компанії Philip Morris розробили технологію зміни кислотності нікотину за допомогою його обробки аміаком. Завдяки цьому він легше та швидше засвоюється організмом. Речовина отримала назву freebase (вільний нікотин).

Слід зазначити, перші рідини для електронних сигарет виготовлялися виключно на основі вільного нікотину. Вони вони допомагали приглушити нікотиновий голод курця. Єдиним недоліком було роздратування слизової горла. Для усунення цієї проблеми було налагоджено виробництво сольового нікотину, отриманого синтетичним шляхом.

Цю речовину синтезують на основі нікотину, витягнутого з листя тютюну та змішаного з розчином левулінової або бензойної кислоти. Отриманий в результаті реакції готовий продукт за параметром кислотності практично ідентичний pH людини.

Через штучне походження вплив сольового нікотину на організм відрізняється підвищеною інтенсивністю, тому нікотинове насичення відбувається швидше. Крім того, жижа з більш чистим і концентрованим синтетичним продуктом не так сильно впливає на горло, в порівнянні з традиційною вейпової жижею, виготовленої на базі натурального нікотину з тютюнового листя.

Плюси сольового нікотину

Результати проведених досліджень підтверджують такі переваги, властиві сольовому нікотину:

  • Завдяки кислотним добавкам, що перетворюють вільний нікотин (freebase) на сольовий, покращується смак.
  • Більше економічний варіант паріння, оскільки не тільки витрачається менше жижі з нікотином, але і для кращого отримання смаку використовують малопотужні пристрої для вейпу.
  • Отримана синтетичним шляхом речовина забезпечує посилений вплив нікотину на організм, оскільки він швидше надходить у кров.

Крім того, електронні сигарети та POD системи на сольовому нікотині дозволяють швидше, при меншій кількості затяжок, вгамувати нікотиновий голод.

Шкода сольового нікотину та причини не використовувати його

Крім незаперечних переваг, властивих рідини для вейпу з сольовим нікотином, існують фактори, через які цю речовину не рекомендується використовувати:

  • Рідини для вейпу з сольовим нікотином погано взаємодіють із пристроями високої потужності. При сильному нагріванні високий ризик нікотинового опіку, а також через невідповідність жижі параметру PG можуть бути проблеми з протіканням.
  • Оскільки жижа на основі сольового нікотину, як правило, використовується гаджетами малої потужності, то обсяг пари, що виробляється, невеликий. Тому робити пряму затяжку в легені навряд чи вийде.
  • Достатньо багато людей отримують задоволення від такого відчуття при парінні, як «удар» по слизовій горлі. М'який трот-хіт, як від смаку міцного тютюну, отримати за допомогою сольової нікотинової жижі не вдасться.

Основи грамотного застосування

Процедура застосування жижі сольового нікотину повністю ідентична процесу паріння із застосуванням традиційних рідин. Готовий розчин заливається в ємність картриджа або бак, після чого дається час для просочення випарника, перш ніж починати парити.

У тому випадку, коли конструкція девайса для вейпу має регулятор потужності, слід заздалегідь переконатися, що налаштування виконане на відповідному рівні. Детальна інформація міститься в інструкції, що додається до пристрою.

Які пристрої підходять 

Відчути максимальну повноту смаку рідин для вейпу можна лише використовуючи малопотужні прилади. Найбільш популярні пристрої для сольового нікотину - потужні початкові комплекти, а також базове обладнання з картриджем. Також насолодитися ароматом та смаком нікотину дозволяють будь-які моделі POD-систем.

Крім того, більшість виробників електронних одноразових сигарет для заправки використовують сольовий нікотин. Потрібно чітко розуміти, що ці пристрої є найдорожчим варіантом вейпінгу.

Поширені запитання

⚡ Чи викликають електронні сигарети залежність як куріння?

Проведені в різні роки незалежні дослідження встановили, що при парінні такої жижі вміст у крові нікотину зростає набагато швидше, ніж у процесі куріння звичайних сигарет або використання для паріння розчинів на основі вільного нікотину. Цей факт означає, що залежність у людини до сольового нікотину виникає.

⚡ Чи можна розбавляти сольову нікотинову жижу та чим?

Так можна. Як розріджувач використовують спеціальну безнікотинову основу. Слід пам'ятати, що в результаті розведення не тільки міцність зменшується, а й знижується інтенсивність смаку. Використовувати просту воду не можна, оскільки випарник для сольового нікотину буде не рівномірно нагрівати рідину. Як результат, пристрій почне бризкати, можливі протікання рідини.

⭐ Який міцності може бути сольовий нікотин?

Встановивши мінімальну потужність нагрівального елемента, можна було б парити жижу потенційної міцності в 60-80 мг. Але якщо навіть найдрібніша крапля такого розчину потрапить на слизову оболонку рота чи горла, то гарантовано досить серйозний опік. Крім того, висока нікотинова міцність призводить до пересичення відразу після першої затяжки. Тому рідини соляного нікотину для вейпу, що надходять у продаж, мають максимальну міцність трохи більше 50 мг. Реалізація міцнішої продукції заборонена і є правопорушенням.

⭐ Що ховається під поняттям жижі для вейпінгу «як одноразки»?

Нові формули рідин для паріння, що мають збільшений рівень PG і відрізняються високою смаковою концентрацією, створені на базі сольового нікотину, отримали позначення «як в одноразках». Такі новаторські композиції відрізняються підвищеним смаком. Дана продукція розроблена спеціально для власників багаторазових вейп-гаджетів, щоб вони могли насолоджуватися смаком, властивим лише електронним сигаретам та закритим картриджам одноразового використання.

  • Що треба знати про сольовий нікотин?