Заказать звонок

Випарник на сітці: особливості та переваги

Сітчастий випарник не є новаторською розробкою в галузі вейпінгу. Ще до повсюдного застосування бавовняної вати сітку, згорнуту в циліндричні рулони, використовували, як гніт генезису. Ця деталь відповідає за переміщення рідкого складу з бака до нагрівального елемента. Причиною, через яку виробники електронних сигарет замінили сітки на спіралі, стала нерівномірність нагріву сітчастого випарника.

Але з появою нових матеріалів та інноваційних технологій обробки металів з'явилася можливість виготовляти нові випарники на сітці. Вони повністю задовольняють існуючі в промисловості вейпінгу запити. В даний час більшість моделей сітчастих намоток або mesh-намоток (переклад з англійської mesh - сітка) є відрізком металевої перфорованої стрічки. Володіючи великою площею поверхні та меншим порівняно зі спіральними випарниками опором, сітка для вейпу дарує користувачу:

  • насичені аромати;
  • повноцінне відчуття всіх смакових нюансів;
  • густу та об'ємну пара.

Як часто потрібно міняти випарник

Суворих норм, що регламентують терміни заміни випарників на сітці, просто немає. При цьому слід розуміти, що випарники, незалежно від конструкції та матеріалу виготовлення, у вейпах є витратним елементом, що замінюється. Причинами, від яких залежить частота заміни койлів, можуть бути такі обставини:

  • Утворення нагару на поверхні сітки випарника. Виною появи відкладень виступають незгорілі речовини зі складу ароматичних добавок.
  • Інтенсивність використання електронної сигарети, частота і культура паріння, обсяг «жижі», глибина затяжки.
  • Якість матеріалу, з якого виготовлений сітчастий випарник.

Якщо брати до уваги усереднені статистичні дані та результати опитувань, то експлуатаційний ресурс цього витратного елемента становить 3-4 тижні.

Особливості сітки

Випарники на сітці виготовляють із перфорованої металевої стрічки або з сітки переплетеного найтоншого дроту. Сітчастий койл має безліч переваг. Розглядаючи, що краще - сітка чи спіраль, зупинимося на основних плюсах mesh-койлу:

  • Максимально повна насолода смаком. Рівномірне нагрівання великої площі сітчастого випарника з нержавіючої сталі, навіть при високій потужності, чудово передає всі нюанси ароматичної речовини, доданої в рідину.
  • Густе та щільне пароутворення. За допомогою зміни площі та пористості сітки можна підвищувати або зменшувати інтенсивність випаровування.

Випарник на сітці дозволяє насолоджуватись усіма можливостями вейпінгу.

Найкращий бак на сітці

Для любителів густої пари з насиченим смаком рекомендується дріпка на сітці, розроблена для техніки паріння Drip Tip. Спеціальна насадка Дріп Тип дозволяє комфортно і повноцінно насолоджуватися щільною парою приємної температури, в якій можна відчути всі смакові тонкощі улюбленої ароматичної суміші.

Як перемотати випарник

Завдяки старанням виробників на ринку представлений широкий вибір випарників на сітці, різних за матеріалом виготовлення, дизайном конструкції, продуктивністю, формою та розміром. Але у всієї цієї продукції є одна проблема – це складність самостійного перемотування. Якщо при виході з ладу спірального нагрівального елемента можна його виготовити власноруч із дроту, що підходить за параметрами, то несправний сітчастий випарник потрібно змінювати на новий елемент, що купується в спеціалізованому магазині.

А ось установка та заміна випарників на сітці на відміну від класичних спіральних койлів виконується дуже легко. Навіть різні за конструкцією RDA або RTA, mesh-намотки мають один і той же алгоритм установки. Здійснюється фіксація до двох виходів деки, далі до сітки притискається вата, просочена рідиною. Не потрібно вимірювати діаметр, підраховувати кількість витків, усувати гарячі точки (хотспоти) і робити інші маніпуляції, обов'язкові при встановленні спіральних нагрівальних елементів.

У чому різниця опору випарника

Різниця опору випарників спірального та сітчастого типу показує явну перевагу mesh-намоток. Маючи нижчий опір, вони не тільки швидше нагріваються рівномірно по всій поверхні, але й сприяють збереженню заряду акумулятора. Крім того, більша, ніж у спірального аналога, площа нагрівального елемента, виробляє щільну пару з яскраво вираженим, насиченим смаком. Пояснюється цей факт просто. З більшої поверхні сітки випаровується більше ароматичної суміші, ніж з традиційного спірального нагрівального елемента. Приємні смакові відчуття від сітківки пояснюються тим, що випаровування відбувається при меншій потужності нагріву. Тому пара за високої щільності має нижчу температуру.

З впровадженням нових технологій виготовлення випарників на сітці, розширюється не тільки асортимент моделей цього елемента для вейпінгу, що випускаються, але і знижується їх вартість. Крім того, нижчий опір сітчастого нагрівального елемента сприяє зменшенню потужності, що витрачається. Тим самим збільшується термін служби акумулятора. Наприклад, при опорі 0,2 Ом знадобиться потужність 45 Ватт, а за 0,5 Ом – 218 Ватт.

Поширені запитання

⚡ Як впливає жижа на частоту заміни випарника на сітці?

Наявність у складі ароматизатора речовин, що провокують утворення нагару на поверхні сітки, призводить до погіршення смаку пари. Це вимагатиме передчасної заміни сітчастого випарника.

⚡ Чи можна встановити у вейп сітку-випарник, якщо раніше стояла спіраль?

Так можна. Встановлення сітки можливе практично в будь-яку модель атомайзера або спойлера.


⭐ Як довго випарник прослужить на сітці?

Для кожного випарника це індивідуальний показник. Тривалість експлуатації залежить від складу жижі, робочої потужності, культури паріння. Як показує практика, термін між заміною mesh-намотки варіюється від 2-х тижнів до 1 місяця.

⭐ Що вибрати початківцю вейперу спіраль чи сітку?

Якщо ви плануєте насолоджуватися густою парою та насиченим смаком, рекомендуємо вейп з випарником на сітці. Для любителів самостійно регулювати параметри девайсу – пристрої зі спіральними нагрівальними елементами.

  • Випарник на сітці: особливості та переваги