Заказать звонок

Як електронні сигарети допомагають ЗСУ

Багатьом людям важко повірити, що відпрацьовані електронні сигарети, так звані одноразки, за допомогою нескладних маніпуляцій можуть перетворитися на ефективні аксесуари для військових. Вони стають частиною справжньої зброї та сприяють якнайшвидшій перемозі над ворогом. Про що йде мова? Розкажемо!

Як зробити повербанк із електронної сигарети?

Одноразові сигарети, що не обслуговуються, які після використання елементарно викидаються, сьогодні отримали шанс на друге життя. Та ще яке! Корисні одноразки перетворюються на PowerBank.

Секрет такої метаморфози полягає в тому, що ці прилади живляться та працюють від повноцінних багаторазових літій-іонних батарей. Акумулятор одноразки на 1500 затяжок, а точніше, батареї від 15-18 використаних сигарет можуть стати малогабаритним зарядним пристроєм, який зберігатиме в польових умовах накопичену енергію. Достатньо поєднати їх в один комплект за допомогою паралельної спайки, додати контролер у корпусі, поролон для ущільнення, адаптер MicroUSB. Зібраний PowerBank надалі можна використовувати для підзарядки будь-яких електронних приладів – телефонів, планшетів, ліхтариків, тощо.

До речі, всі додаткові деталі коштують приблизно 200 гривень, тоді як найдешевший заводський повербанк із Китаю коштує не менше 1000 гривень.

Системи скидання для дронів

А ще одноразові електронні сигарети можна використовувати для створення системи скидання дронів. Технічна начинка одноразки виконується з плати та акумулятора. Саме з цих деталей можна створити просту, але ефективну систему скидання. Вона підійде для поразки ворога з невеликої відстані. До речі, військовослужбовці ЗСУ звертаються до технічних ВНЗ та до волонтерів з проханням забезпечити регулярне постачання таких систем. Вони на нулівці потрібні у великій кількості.

Так одноразки elf barстають частиною великої боротьби за територіальну цілісність та незалежність нашої країни. І є цілком обґрунтовані припущення, що це далеко не всі можливості електронних сигарет, що не обслуговуються. В умілих руках вейп ще себе покаже. Що ж до тих, кого зацікавили згадані технічні розробки, то їм варто знати, що при купівлі оптом одноразки коштують дешевше.

Часті запитання

⚡Наскільки безпечним є PowerBank з одноразових електронних сигарет?

Так як батарейки з електронних сигарет нічим не відрізняються від тих, що використовуються в різних приладах щодня, то можна сказати, що зарядний пристрій виходить безпечним. Застереження: важливо правильно обладнати девайс контролером, спеціальною платою.


⚡ Чи всі електронні сигарети підходять для таких виробів?

Рекомендується для одного пристрою використовувати однакові за ємністю акумулятори. Підібрати такий комплект не складно, оскільки виробники практично для всіх лінійок використовують ідентичні батареї.


⭐ Скільки може прослужити зарядний пристрій із акумуляторів електронних сигарет?

При правильному складанні – кілька місяців. Прилад виготовляється з вторинної сировини і не витримує великого числа циклів зарядки/розрядки. Але з урахуванням того, що використовується відпрацьований матеріал, що не завдає шкоди екології, це чудовий результат.


⭐ Який ресурс повербанку з електронних одноразок?

З 20 акумуляторів електронних сигарет можна зібрати зарядний пристрій на 10-11 тисяч міліампер-годин.

  • Як електронні сигарети допомагають ЗСУ