Заказать звонок

Як перейти з одноразів на багаторазові вейпи

Такий сучасний аксесуар, як електронна сигарета, повільно та впевнено йде на зміну традиційної тютюнової продукції. І перше питання, яке постає перед людьми, які вирішили відкрити для себе світ вейпінгу, це вибір гаджета. Адже на ринку вейп-індустрії представлений широкий асортимент пристроїв, різних за призначенням, конструкцією та вартістю.

Незалежно від того, який пристрій ви вирішили купити – одноразову електронну сигарету або POD-систему багаторазового використання, по суті ці пристрої є своєрідною формою інгалятора. Адже користувач вдихає пару, яка виробляється при нагріванні рідини, до складу якої входить нікотин або амортизатори.

Чому вибирають одноразові електронні сигарети

Більшість новачків, наважившись долучитися до спільноти любителів вейпу, як перший пристрій для паріння вибирають одноразові POD системи (електронні сигарети). Основні причини такого вибору експерти бачать у наступному:

  • Одноразки є оптимальним варіантом вейп-пристрою для початківців. Вони дозволяють зрозуміти, чи підходить для вас процес паріння чи ні.
  • Електронні сигарети дозволяють насолоджуватися парінням без необхідності обслуговувати пристрій і доглядати за ними.
  • Помірна вартість. У одноразових електронних девайсів ціна нижча, ніж у моделей багаторазового використання. Але, з іншого боку, якщо ви станете затятим вейпером, то витрати на регулярну покупку одноразок будуть набагато вищими, ніж придбання багаторазової POD-системи та рідин для заправки.
  • Ефективний засіб для бажаючих кинути палити традиційні тютюнові вироби. Оскільки за допомогою електронної сигарети людина може отримати ту ж дозу нікотину, яку отримує курець, що викурює 2 стандартні пачки сигарет середньої міцності.


Незважаючи на численні відгуки про переваги одноразових електронних сигарет, згодом чимало людей переходять на вейпи багаторазові. А чому це відбувається, розглянемо нижче.

Чому варто перейти на багаторазові пристрої

Причини, через які парильник, який раніше використовував для задоволення своїх потреб електронні сигарети, переходить на POD системи багаторазові найбільш часто такі:

  • Витрати. Незважаючи на те, що одноразки дешевше будь-якого пристрою багаторазового користування, у разі регулярного їх використання для паріння загальні витрати на вейпінг будуть набагато більшими. Розглянемо даний факт на прикладі рідини, що заправляється. В електронній сигареті зазвичай знаходиться 2 мл жижі. Флакон із рідиною для багаторазових ПОД систем буває об'ємом від 10 мл і вище. При цьому вартість 10-мілілірового флакона становить приблизно 20-25% ціни одноразової електронної сигарети. Тому, купивши дорогий хороший бокс мод багаторазового використання, через кілька заправок ви починаєте економити, купуючи тільки рідину, що заправляється.
  • Негативний вплив на довкілля. Як видно з назви, цей вид пристроїв для вейпінгу призначений виключно для одноразового застосування. Навіть якщо це одноразки, що перезаряджаються, вони відрізняються досить коротким експлуатаційним ресурсом, вичерпавши який електронна сигарета просто викидається. Через конструктивні особливості цей виріб дуже непросто переробляти. Його детали є єдиним цілим, з якого важко відокремити літій-іонну батарею, яка може використовуватися багаторазово. Слід знати, що з цієї причини одноразові вейп-пристрої заборонені у низці країн на законодавчому рівні, а в інших країнах світу це питання серйозно розглядається.
  • Великий вибір смаків. Незважаючи на великий асортимент електронних сигарет, які випускають виробники різних країн, вибір смаків досить обмежений. Що стосується багаторазових девайсів, то для заправки пропонуються тисячі варіантів смаків різної концентрації та складу виготовлення. Крім того, вейпер має можливість самостійно створювати суміші для вейп-пристрою, що заправляється.

Варіанти для переходу від одноразок

Перед тим як почати користуватися пристроями для вейпу багаторазового застосування, люди використовували такі види одноразок:

  • Електронні сигарети (ЕСДН) із попередньо заправленим вбудованим баком. Ці пристрої можна відразу використовувати для паріння. Їх конструкція не передбачає повторної заправки та заміни випарника.
  • Набір для вейпу MYLE із змінними, попередньо заправленими картриджами. Це хороший бокс мод компактного розміру, що підходить, як для новачків, так і для вейперів зі стажем. Вимагає лише своєчасної підзарядки акумулятора та заміни відпрацьованого картриджа на новий.
  • Також випускаються ЕС із баком, що заправляється – модель Elf Bar RF350. Для паріння необхідно заповнити ємність і підзарядити акумулятор. Процес паріння починається при затягуванні через мундштук.

Варіанти смаків для багаторазових вейпів

На відміну від обмеженого асортименту смаків, що використовуються для заправки одноразових ЕС, перелік смакових варіантів, що випускаються для багаторазових вейп-пристроїв, відрізняється різноманітністю:

  • За типом рідини. В якості основи використовується натуральний та сольовий (синтетичний) нікотин. Також може бути використана безнікотинова основа.
  • За концентрацією смаку. Жижа може мати різну концентрацію ароматичних речовин.
  • За міцністю нікотину. Максимально дозволена міцність сольового нікотину в жижі становить 20 мг (2,0%).
  • Великий вибір видів ароматів – кондитерських, спецій, фруктових, алкогольних напоїв тощо.

Крім того, щоб вийшла смачна рідина для ПОДу багаторазового використання, задовольняюча індивідуальні смакові потреби, завжди є можливість у вейпера скласти суміш за власним рецептом із різних ароматичних рідин для вейпу.

Поширені запитання

⚡ Чи є відмінності смаку пари одноразового та багаторазового вейп-пристрою?

Одноразки через меншу потужність поступаються у передачі смаку та кількості пари багаторазовим пристроям.

⚡ ЯЧи можна змінити спіраль випарника в одноразці?

Ні, не можна. Конструкцією не передбачена заміна нагрівального або іншого елемента, а будь-яке порушення цілісності пристрою виведе його з ладу.

⭐ Наскільки ефективно допомагає електронна сигарета кинути палити?

Завдяки використанню рідин на основі сольового нікотину ефект «нікотинового голоду» навіть у затятих курців не спостерігається. Насичення крові нікотином при парінні відбувається швидше, ніж при активному курінні натурального тютюну.

⭐ Смак сильніший у одноразових чи багаторазових POD-систем?

У багаторазових системах, потужність яких вища, смак сильніший і кількість пари, що генерується, більше.

  • Як перейти з одноразів на багаторазові вейпи