Заказать звонок

Як користуватись електронними сигаретами у зимовий період?

Вейпінг постійно завойовує нових шанувальників у всьому світі. Серед переваг використання електронних сигарет – менша шкода для здоров'я, простота та зручність. Шарування взимку при плюсовій температурі проходить без проблем. Однак зимові морози можуть суттєво ускладнити життя вейпера. Це однаково стосується вейпів з опцією дозаправки та одноразових моделей типу Ельф Бар. Найпоширеніші неприємності:

  • Протікання випарної системи (кліромайзера). 
  • Горіння бавовни. 
  • Нестабільна робота акумулятора.
  • Згущення рідини. 
  • Відсутність пари. 

Будь-яка з цих причин призводить до того, що вейп працює, але не дає пару. Перелічені незручності не привід відмовлятися від улюбленої звички. Як використовувати одноразки на морозі? Потрібно лише дотримуватися кількох правил. 

Як парити взимку: основні правила

Більшість девайсів оснащено літій-іонними батареями, які чутливі до холоду. Акумулятори в умовах низьких температур швидко розряджаються, скорочується термін служби. Це основні причини, чому не можна парити на морозі. Як впоратися з проблемою:

  • Носити девайс у внутрішній кишені одягу. 
  • Купити теплий чохол для електронної сигарети.
  • Носіть із собою запасний акумулятор, щоб у разі потреби замінити розряджену батарею. 
  • Виймати з кишені тільки щоб палити. 
  • Під час ширяння тримати електронну сигарету в руках, на які одягнені теплі рукавички. 

Один із компонентів рідини – гліцерин, який відповідає за консистенцію. При мінусових температурах гліцерин густіє. Рідина втрачає плинність. В результаті бавовна змочується погано, спіралі нагріваються вхолосту. Неминучий результат - фітіль починає горіти, поширюючи запах гару замість приємного аромату. 

Щоб виправити ситуацію і парити без проблем, потрібно вибирати рідину зі зниженою концентрацією гліцерину. Якщо ви віддаєте перевагу співвідношенню VG/PG 70/30, взимку краще перейти на рідини з показниками 50/50 або 40/60. Це допоможе уникнути утворення гару. Спосіб не підходить вейперам з алергією на пропіленгліколь. 

Ще один спосіб уникнути ситуації, коли горить бавовна, заміна бакомайзера на атомайзер (дрипка). У атомайзеру відсутний бак. Рідина заливається на бавовну через кожні кілька затяжок, що призводить до хорошого просочування гніт. Імовірність появи гару у разі значно зменшується. 

Причина протікання – перепади температур на вулиці та в приміщенні, що призводить до утворення конденсату. Щоб конденсат не утворювався, потрібно тримати електронну сигарету в теплі під час паріння. Досвідчені вейпери також рекомендують укладати бавовну не надто щільно. Важливі правила паріння взимку:

  • Виймати картридж з акумуляторного блоку та протирати контакти, які з'єднують випарник та батарею, після кожного використання девайса.
  • Носити електронну сигарету у герметичному пакеті.
  • Заряджайте пристрій після того, як акумулятор розрядився на морозі, тільки коли вейп прогріється до кімнатної температури. 
  • Не використовувати металевий дріп-тип (мундштук). При контакті шкіри губ із холодним металом не уникнути вкрай неприємних відчуттів. Оптимальні варіанти – мундштук з дерева, гуми. 
  • Відмовитися від рідин, що містять ментол.
  • Робити короткі затягування.
  • Носити шарф, який захищає шию від охолодженої на морозі вологої пари. 

Досвідчені курці рекомендують використовувати POD-систему або атомайзер типу MTL замість моделей з затяжкою кальяну, щоб не вдихати багато холодного повітря. Так можна захиститись від застуди. У сильні морози краще парити недовго, щоб запобігти виходу з ладу елементів електронної сигарети. 

Чи можна залишати рідину у вейпі

Якщо ви парите рідко, можна залишати рідину у вейпі. Жижа складається з пропіленгліколю, гліцерину, ароматичних добавок, органічного або сольового нікотину. З усіх перелічених компонентів до псування схильний лише нікотин. Термін придатності жижі зазвичай становить 2 роки. 

Чи може сісти акумулятор на морозі

Акумулятор швидко розряджається на морозі, що призводить до проблем при парінні. Якщо електронна сигарета довго перебуває в умовах низьких температур, батарея може стати непридатною.

Часті питання

⚡ Чому вейп працює, але не дає пару?

Основні причини – несправність одного з блоків девайсу, низький заряд батареї, відсутність контактів між модом та атомайзером.

⚡ Чи можна палити одноразки на морозі?

Можна, якщо тримати електронну сигарету в теплі (у кишені одягу) і довго не парити.


⭐ Чому під час паріння не відчувається аромат та смак рідини?

Основні причини - надмірна сухість у роті, пересичення, пов'язане з частим парінням. Відсутність виражених смакових та ароматичних відчуттів під час паріння часто спостерігається у курців, які чергують електронні та звичайні сигарети.

⭐ Що буде, якщо курити електронні сигарети на морозі?

Поширені проблеми – протікання, горіння бавовни, швидка розрядка акумулятора.

  • Як користуватись електронними сигаретами у зимовий період?