Заказать звонок

Як правильно запускати вейп і POD в перший раз

Перший запуск е-сигарети - це досить відповідальний момент, що впливає на подальшу працездатність пристрою. Правильно виконаний запуск допоможе в повній мірі розкрити потенціал вейпа, щоб пар був максимально смачним і приємним, а використання електронної сигарети не ускладнювалося різними неприємностями.

Як правильно запускати вейп

Перший запуск вейпа проводиться в кілька досить простих кроків:

  • Просочення випарника рідиною;
  • Заправка бака;
  • Перший запуск;
  • Налаштування потужності.

Далі зупинимося на кожному етапі детальніше.

Просочення випарника

Просочувати випарник в перший раз необхідно для того, щоб не перегоріла ватка. Робиться це дуже легко:

  • Візьміть випарник в руки. Від'єднайте його від усього іншого, якщо вейп вже зібраний;
  • Закапайте трохи рідини прямо на ватку. Досить буде декількох крапель;
  • Зачекайте хвилин 5-6;
  • Продуйте випарник від зайвої рідини, якщо така є.

Ці прості дії допоможуть запобігти появі неприємного горілого смаку при першому палінні.

Заправка бака

Існує величезна кількість баків, що розрізняються по конструкції, вони заправляються по-різному. Так що перед першою заливкою незайвим буде прочитати інструкцію до вашої моделі пристрою.

Заливаючи рідину слідуйте цим простим рекомендаціям:

  • Заповнюйте бак повністю, щоб у ньому залишалося якомога менше вільного простору;
  • Робіть все швидко і впевнено;
  • Не забудьте закрити отвір для заливання рідини відразу ж після заправки.

Наступним кроком вже можна приступати до першого включення вейпа

Перший запуск електронної сигарети

Вейпи сьогодні бувають найрізноманітніші, і спосіб включення у них може трохи відрізнятися. Але в основній своїй масі електронні сигарети бувають двох типів: з кнопочкою або без неї.

Кнопкові варіанти запускаються від п'яти натискань кнопки. Робити ці натискання необхідно за 2 секунди і ні однієї мілісекунди більше, інакше нічого не заробить.

Електронні сигарети без кнопки працюють від затяжки, тобто включаються автоматично. Досить вставити ємність з рідиною, батарейку, і можна починати парити. Під час всмоктування вами повітря через мундштук спрацює датчик тиску, який і запустить процес парогенераціі.

Налаштування е-сигарети

Просунуті моди часто мають можливість настройки потужності парогенератора і його тяги. Кожен випарник має певну потужність, при якій найкраще працює. Ця інформація зазвичай написана в інструкції або на випарнику. Просто виставляєте на вейпі потрібний діапазон потужності і можете насолоджуватися парінням.

Особливо круті моделі вейпів також можуть самостійно визначати необхідну для випарника потужність. В такому випадку вам взагалі нічого не потрібно налаштовувати. Але все ж поглядайте іноді на показники, щоб упевнитися в правильній автонастройці.

Діапазон рекомендованої потужності випарника зазвичай має деякий розкид. Рекомендується ставити налаштування «десь посередині», а не на крайніх потужностях. Тоді і пар буде валити красивими клубами, і вейп стане працювати стабільніше.

Також в більшості електронних пристроїв можна налаштувати тягу повітря. Суть в тому, що користувач вейпа вдихає не тільки пар, але і повітря, яке йде через спеціальний отвір в нижній частині.

Цей отвір можна частково перекрити. Але не варто повністю закривати його, так як цей отвір відповідає і за охолодження вейпа.

Додаткові рекомендації з використання вейпа

Існує ще кілька моментів, які допоможуть продовжити життя вашого пристрою:

  • Перед першим запуском вейпа зарядіть його батарею на 100%, так він пропрацює трохи довше;
  • Вимикайте електронну сигарету, якщо не планується її довго використовувати. Вимикається пристрій зазвичай так само, як і включаться;
  • Протирайте розлиту повз резервуара рідину, щоб вона не потрапила на плату і не спалила її;
  • Заправляйте випарник тільки до отворів, щоб він не прогорів.

Рекомендується також в обов'язковому порядку читати інструкцію до електронної сигарети, так як деякі нюанси можуть відрізнятися в залежності від виробника.

  • Як правильно запускати вейп і POD в перший раз