Заказать звонок

Як збільшити кількість пари в вейпі

Часто у любителів вейпінгу виникають питання, що стосуються недостатньої кількості пари, що видається їх пристроями. Адже для отримання повноцінного задоволення від вейпінгу важливо отримати від електронної сигарети не лише смак та аромат, а й досить об'ємну парову хмару. Якщо вейп без видимої причини перестав належно парити навіть після правильно виконаної заправки, слід розібратися, чому це сталося. 

Від чого залежить кількість пари в вейпі

Розглянемо докладніше, що може впливати на об'єм і якість пари, що виробляється вейпом:

  • Акумуляторна батарея. Важливі не тільки повнота заряду акумулятора, але й рівень напруги, що видається їм. Чим вище потужність нагріву, тим більше пари виходить на виході. Але слід бути обережним, оскільки висока напруга може спричинити перегорання нагрівальних елементів. 
  • Атомайзер. Від типу цього вузла електронної сигарети залежить кількість пари, що виробляється. У дріпок (RDA) та баків (RTA) різні робочі параметри.  
  • Показник опору койла. Цей нагрівальний елемент називають також спіраль, намотування або білд. Саме він забезпечує генерацію пари. Чим нижчий опір, тим сильніший і швидший спіраль нагрівається. 
  • Кількість і якісні показники рідкої суміші, що заправляється в резервуар. Малий об'єм рідини в резервуарі не сприяє створенню об'ємної хмари пари. Додаючи гліцерин замість жижі можна отримати більш об'ємну і щільну парову хмару. Від рідини з високим вмістом пропіленгліколю такого ефекту досягти не вийде.
  • Рівень чистоти атомайзеру. Якщо регулярно не проводити очищення вейпу від забруднень, ефективність роботи значно знизиться. Як наслідок, впаде якість пари, що виробляється.
  • Перегляд намотування. Нагрівальний елемент (койл), що має велику площу нагріву, може забезпечити краще випаровування жижі. Наприклад, щоб отримати багато пари, необхідної для клаудчейзингу, встановлюють сітчасті койли.
  • Обдув. Практично неможливо отримати густу хмару, якщо не забезпечити нагрівальний елемент якісним обдуванням. 

Важливо: Слід звертати увагу на вид нагрівального елемента – це може бути спіраль (одна або декілька) або сітка. Як показує практика, сітка дає більш насичений смак. 

Від якого випарника більше пари

Багато вейперів-початківців при виборі електронної сигарети задаються питанням, який випарник дає більше пари, припускаючи, що саме цей показник є пріоритетним.  

Фактично, основна характеристика, на яку слід звертати увагу, купуючи пристрій для вейпінгу, це електричний опір спіралі (койла, білда, намотування). Саме цей параметр відповідає за швидкість випаровування жижі та якість утвореної пари. Більшість моделей електронних сигарет комплектуються нагрівальними елементами із опором 1,5-2,5 Ом. Але також у продажу неважко знайти вейпи з меншим чи більшим опором. Рівень електричного опору спіралі на загальні властивості користувача пристрою для вейпінгу впливає наступним чином: 

  • При опорі 0,1-0,3 Ом рідка суміш випаровується з високою інтенсивністю, утворюючи насичену, густу хмару пари. Сильне пароутворення кальянної тяги. 
  • Опір койла 0,3-0,5 Ом. Такі пристрої мають велику популярність. Виробляють більш прохолодну, густу пару приємної консистенції. Можуть працювати довше, ніж аналогічні прилади із меншим опором.
  • Пристрої зі спіраллю 0,6-1,0 Ом за консистенцією пари оптимально імітують класичні тютюнові сигарети. 
  • Вейпи з койлами 1,0-1,8 Ом відрізняються значним експлуатаційним ресурсом. Виробляють практично холодну пару рідкою по густоті щільності. 

Важливо: Якщо потрібно купити вейп з оптимальною витратою жижі та достатньо тривалою роботою акумулятора, слід вибирати пристрої з вищим рівнем опору. 

З вищевикладеного можна дійти невтішного висновку – чим вищий опір, тим більше робочий ресурс, але при цьому хмара пари стає більш рідкісною і прохолодною. 

Чим можна замінити гліцерин для вейпу

Як готові рідкі суміші для вейпу, так і запропоновані рецепти для самостійного приготування включають наступні компоненти: 

  • Пропіленгліколь (PG). Розчинник ароматичних, харчових добавок. Полегшує доставку смакових інгредієнтів до слизових оболонок. Антисептик. 
  • Гліцерин (VG). В'язка рідина рослинного походження, що має злегка солодкуватий присмак. Забезпечує необхідну консистенцію жижі, що пом'якшує вплив смакових та ароматичних компонентів на слизові оболонці людини (ротова порожнина, горло, легені тощо). 
  • Вода дистильована служить для пом'якшення рідини, полегшуючи повноцінне просочення фільтра. 
  • Нікотин - важлива добавка для тих вейперів, хто переходить від звичайних сигарет на вейп, але не хоче відмовлятися від нікотинової складової. 
  • Ароматизатор. Дуже важливий інгредієнт, що надає готовій жижі смак та аромат. Випускають широкий асортимент готових сумішей різних смакових напрямків – від фруктово-ягідного до смаків солодкого десерту або будь-якого напою. Також можна придбати смакові добавки, призначені для самозамісу. 

Усі компоненти, що входять до формули розчину для вейпу, є повністю безпечними для здоров'я людини та навколишнього середовища, що підтверджено відповідними сертифікатами. Використання будь-яких інших рідин або продуктів для приготування жижі є неприпустимим. 

Категорично заборонено додавати в жижу для електронних сигарет: 

  • Будь-які фруктові, ягідні чи овочеві соки. 
  • Чай, каву, солодку газовану та негазовану воду. 
  • Алкогольні та слабоалкогольні напої. 

Якщо до складу суміші не додати пропіленгліколь (PG) і гліцерин (VG), напевно, прилад буде виведений з ладу. 

Яка рідина дає більше пари 

Щоб отримати великі, об'ємні, насичені хмари, слід використовувати рідини з більшим відсотковим вмістом гліцерину (VG). 

Також треба розуміти, що невелика електронна сигарета навряд чи зможе виробляти густу пару у великому обсязі. Тому, якщо плануєте займатися створенням великих, густих і красивих хмар, то рекомендуємо купити більш серйозний пристрій для вейпінгу - потужний бокс мод з регульованими параметрами: 

  • Потужності електроенергії, що подається на котушку. 
  • Сил повітряного потоку. 

Атомайзер, що обслуговується, можна вдосконалити самостійно: 

  • Встановіть койли з високим опором і великою площею поверхні. 
  • Намотайте більше вати, щоб випаровувалася більша кількість жижі, вироблялася більша хмара пари.   

Але перш ніж приступати до таких удосконалень, рекомендується попередньо проконсультуватися з досвідченими вейперами.

Часті питання

⚡ Чи впливає ароматизатор на густоту і обсяг хмари?

На величину та насиченість хмари прямий вплив надає відсотковий вміст гліцерину у складі. Чим більше гліцерину (VG), тим густіша і об'ємна хмара.

⚡ Який тип койлу встановити для отримання густої насиченої пари?

Оптимальний варіант – це нагрівальні елементи сітчастого типу, що складаються з кількох спіралей.


⭐ Чи можна додавати сироп, мед чи каву до складу рідини для отримання нового смаку?

Не рекомендується використовувати рідини та продукти, які не призначені для виготовлення сумішей електронних сигарет. На якість пароутворення харчові добавки не впливають.

⭐ Чи може з часом у мода знижуватися густота і кількість пари, що утворюється?

Так, може, якщо не проводилося чищення пристрою.

  • Як збільшити кількість пари в вейпі