Заказать звонок

Як правильно залити жижу у картридж і коли це робити?

Вейпінг став дуже популярним заняттям, він впевнено спонукає куріння сигарет і кальяну. Проте новачкам досить складно розібратися у деяких нюансах. Одне з питань, яке викликає чи не найбільше складнощів, – це як залити жижу у картридж. Тут немає жодних труднощів, але дуже важливо знати алгоритм і не порушувати його.

Коли доливати жижу: як це зрозуміти

Новачки іноді кидаються в крайнощі та вирішують заливати жижу після кожного використання. Цього робити не слід, адже ризикуєте вивести з ладу вейп. Нова електронка, тільки з магазину, як правило, вже заправлена, тож доливати власну не варто. Річ у тому, що надлишки потраплятимуть у рот, не утворюючи пари, а це дасть далеко не приємні відчуття.


Ознаки того, що час заправляти ПОД:

  • зменшений об’єм пари. Коли густота та кількість змінилися, то додавайте жижу;
  • смак гару при використанні – це вказує на підгоряння абсорбційного  елемента та інших компонентів. Це вже небезпечно для працездатності вейпу, тому до такого краще не допускати.

Враховуйте, що картриджі розраховані приблизно на 15-20 заправок. За потреби змінюйте їх, адже за значного зносу є ризик отримати проблеми зі здоров'ям.

Методики заправлення жиж

Існує кілька методів правильної заправки, але головне, щоб жижа не потрапляла в контактні частини, адже це може призвести до ламання пристрою. Не рекомендується зберігати горизонтально ПОД при щойно заправленому резервуарі. Тип заливки залежить від того, який саме у вас пристрій. Поширені методики – далі.

За першої слід діяти за таким алгоритмом:

  1. Вийміть картридж із резервуара.
  2. Дістаньте поглинальний елемент.
  3. Утримуйте гаджет під кутом приблизно 45⁰ та повільно заливайте жижу до наповнення на ¾.
  4. Поверніть на місце фіксаційний елемент та закріпіть.
  5. Помістіть картридж у відведений бак.
  6. Увімкніть вейп і зробіть затягування. Якщо рідина потрапляє до рота, то перелили. Виправити ситуацію можна – витягніть картридж і протріть його насухо серветкою.

Друга методика не передбачає розбирання, у цьому випадку доливання проводитимете з використанням дозатора в комплекті. Вставляється дозатор в отвір у картриджі та заповнюєте необхідний об'єм. В інструкції вказано, де воно знаходиться (верх, низ тощо). Робіть це делікатно, не поспішаючи та заповнюйте весь простір. Дозатор для таких маніпуляцій можна використовувати кілька разів. Головне – після використання його помити та просушити.


Третя методика підходить для рідини без дозатора. Принцип такий же, як і в першому варіанті, тільки долив здійснюється піпеткою. Скільки заливати жижі в картридж у такому разі? Все, звичайно, залежить від об’єму бака, але, як правило, достатньо 15-20 крапель.

Гіркота після заправки: що не так

Якщо залили жижу куди треба і при цьому рідина не потрапляє в рот, може здатися, що все гаразд. Але іноді відчувається гіркота. Причини її виникнення:

  • недостатнє просочення гніту. Він підгоряє, тому виникає характерний присмак;
  • гніт перегрівся через високу напругу;
  • зносився один з елементів електронної сигарети.

Перелив жижі – це погано, адже викликає дискомфорт під час куріння. Однак виправити цю проблему нескладно. Якщо ж не доливаєте, то отримаєте гіркоту, з якою впоратися потім дуже проблематично. Щобільше, пристрій може вийти з ладу. Також дуже важливо правильно парити. При перерві між затяжками понад 10 секунд бавовна не встигає просочуватися як слід.

  • Як правильно залити жижу у картридж і коли це робити?