Заказать звонок

Які переваги мають багаторазові картриджі для POD-систем?

Одним з найпопулярніших видів електронних сигарет є POD системи. Вони прості та комфортні у використанні, відрізняються різноманітністю моделей та доступною ціною. Ці пристрої — оптимальний варіант, як для людей, які тільки починають свій шлях у світі вейпінгу, так і для досвідчених парильників, які бажають перейти з традиційних електронних сигарет, баки яких заправляються вручну, на POD-системи зі змінними картриджами. Конструкція такого девайса — це єдиний корпус, що поєднує акумуляторний блок і знімний картридж. У свою чергу цей елемент є комплексом з ємності для жижі та випарника зі спіраллю.

Привабливість ПОД-системи полягає в тому, що, на відміну від класичного вейпу, не потрібно регулярно міняти бак і спіраль, стежити за станом накрутки або виконувати інші обслуговуючі заходи. Достатньо вчасно заряджати акумулятор і змінювати картридж, якщо закінчується рідина або починає погано працювати випарник.

Які бувають картриджі

Виробники вейп-продукції випускають такі основні види картриджів для POD-систем:

  • Закриті чи одноразові. Комплектуючі цього виду поставляються із заводу із ємністю, заповненою готовою сумішшю. Конструкція виробу не передбачає ще одного заправлення. Тому після використання всієї жижі в резервуарі вона підлягає заміні. Асортимент смаків рідин,які заправляються в ємності одноразових змінних елементів POD-систем, досить великий. Можна вибрати приємний аромат. Однією з особливостей даної продукції є неможливість вносити або робити будь-які зміни до конструкції, тому її називають закритою.
  • Відкриті (багаторазові). Моделі картриджів цього виду поставляються виробником із порожніми резервуарами для жижі. Власник сам заправляє ємність, що суттєво розширює асортимент смаків та ароматів використовуваної для утворення пари рідкої суміші. Конструкція розрахована на кілька циклів заправок. Крім того, відкритий вид даної продукції передбачає можливість не тільки заправляти ємність жижей (покупний або власного виготовлення), але й виконувати інші дії з випарником або нагрівальними елементами.

Використання як закритого, так і відкритого виду змінного картриджа має переваги. Наприклад, закриті POD-системи мають такі плюси:

  • Економія коштів на купівлю баночок із різними ароматами, нагрівальних елементів (спіралей) для випарника та інших комплектуючих.
  • Економія часу, витраченого на змішування ароматичної суміші для паріння, на заправку ємності, на заміну спіралей, обслуговування атомайзера і т.п.

З недоліків слід відзначити лише неможливість заправлення улюбленої рідини для паріння. Але виробники випускають досить великий асортимент одноразових картриджів з ароматами на будь-який смак, що дозволяє вибрати кожному вейперу найбільш оптимальний варіант.

Говорячи про плюси відкритих, багаторазових картриджів для POD-систем, зупинимося на таких:

  • Можливість заправлення улюбленої суміші. При цьому, маючи кілька картриджів відкритого типу, можна до кожного залити рідину з різним смаком. Завдяки цьому можна швидко перевстановити змінний елемент у своєму пристрої, щоб насолоджуватися смаком жижі, що найбільш підходить поточному настрою.
  • Може використовуватися багаторазово.
  • Конструкція допускає виконувати роботи з випарником, здійснювати заміну нагрівальних елементів та інші дії.

Що стосується форми та розмірів картриджів відкритого та закритого типу, то в більшості випадків вони мають прямокутну форму та компактні розміри. Це залежить від моделі вейпу, для якого призначені ці комплектуючі.

У числі переваг, загальних для обох видів замінних елементів POD-систем, слід зазначити, що їх конструкція не допускає протікання. Крім того, активація паріння вейпу відбувається автоматично за допомогою затягування.

Численні відгуки людей, які перейшли з класичних електронних сигарет на пристрій зі змінними картриджами, підтверджують, що заправляти картридж набагато зручніше і швидше, ніж виконувати ті ж дії з атомайзером.

Як часто потрібно міняти картридж у ПОД-системі?

Що стосується комплектуючих знімних елементів закритого типу, то вони підлягають заміні за фактом повного вироблення рідини.

Картриджі відкритого типу можна використовувати багаторазово, оскільки передбачено повторне заправлення. Частота заміни прямо залежить від індивідуальних особливостей власника, від експлуатаційних властивостей вейпу та параметрів картриджа. У середньому цей показник варіює від двох до п'яти діб.

Багаторазовий, відкритий картридж після першої заправки рекомендується витримати 10 хвилин, щоб рідина настоялася і якісно просочила ґніт.

Скільки живе картридж?

Як показує практика, цей вид витратних комплектуючих для POD-систем може прослужити від кількох днів (у разі картриджів закритого типу) до кількох тижнів (відкритий вид картриджа).

Навіщо міняти картридж багаторазового використання на новий елемент, якщо зовні він виглядає нормально? Експерти рекомендують змінювати його при появі наступних факторів:

  • З'явився неприємний смак під час паріння.
  • Зменшився обсяг пари.
  • З'явилися ознаки протікання.

Будь-яка з цих ознак є вагомою причиною для встановлення нового картриджа.

Поширені запитання

⚡ Чи можна заправляти рідину, що відрізняється за смаком від попередньої суміші?

Робити це не бажано, оскільки залишки попередньої жижі на ґноті можуть негативно вплинути на смак пари. У результаті картридж буде непридатний для подальшого використання.

⚡ Чи є якийсь спосіб повторно заправити картридж закритого типу?

Конструкція виробу не передбачає повторної заправки. Несанкціоноване втручання у пристрій картриджа виведе його з ладу.


⭐ Кидаю палити, яку ПОД-систему краще вибрати?

Для новачків радимо закриту POD-систему. По-перше, є великий вибір одноразових картриджів із різним відсотковим вмістом солей нікотину. По-друге, вони продаються вже у заправленому вигляді, тож проблем із самостійним заповненням бака не буде.

⭐ Чи можна міняти спіраль у відкритому картриджі

Деякі моделі картриджів відкритого типу передбачають можливість дій із випарником. У них можна змінювати ґніт та нагрівальні елементи.

  • Які переваги мають багаторазові картриджі для POD-систем?