Заказать звонок

Чому при парінні може не відчуватися смак рідини?

Ароматне паріння – це те, через що багато курців переходять із традиційних сигарет на POD системи. Однак нерідко вейпери скаржаться на те, що відчувають мало смаку при парінні. Це може бути як разовий прояв, так і причина, що триває протягом декількох днів, а то й тижнів. І хоча нікотинового голоду вдається уникнути, загалом паріння проходить звично, відсутність смакових відчуттів може викликати фізичний та психологічний дискомфорт. Пропонуємо розібратися, у чому причина такого вияву.

Чому може зникнути смак?

Втрата смакових відчуттів може бути викликана кількома різними причинами:

  • Сухість у роті може призвести до того, що вейпер перестає насолоджуватися парінням. У функціонуванні смакових сосочків важливу роль відведено нормальному утворенню слини. Якщо слини недостатньо, розвивається ефект втомленої мови. Слина перестає виділятися у потрібній кількості, користувач відчуває сухість у роті. Через це зникає смак. Щоб усунути проблему, пийте більше рідини. Це допоможе підтримувати достатню вологість порожнини рота.

  • Пропасти смак може через так зване «пересичення». Розпізнавання смаку відбувається через «впізнання» аромату та текстури. Паріння не дозволяє познайомитися з текстурою, тому організм розпізнає лише аромат. Якщо вейпер воліє заправляти електронну сигарету лише одним видом рідини з одним смаком та ароматом, то згодом смакові відчуття притуплюються. Споживачі скаржаться: "Я погано відчуваю смак". Змінити ситуацію допоможе зміна жижі. Купуйте рідину з протилежним іншим ароматом, так ви зможете активізувати смакові сосочки. Спробуйте одноразові HQD, щоб не вкладати багато коштів у незвідані уподобання.

  • Багато людей, які чергують куріння традиційних сигарет і вейпінг, скаржаться, що відчувають смак мила при парінні або зовсім не відчувають аромату. Якщо ви остаточно зробили вибір на користь вейпу, відмовтеся від класичного куріння тютюну. Смакові рецептори швидко відновляться, ви паритимете з насолодою.

Втрата смаку: як повернути його під час паріння?


Є ще кілька способів, які дозволять відновити сприйняття смаку:

  • Щоб повноцінно відчувати яскраві та навіть екзотичні смаки електронних сигарет, зведіть до мінімуму вживання алкогольних напоїв та кави. Через сечогінний ефект розвивається зневоднення організму. Це губить смакові рецептори. А на їхнє відновлення буде потрібно не менше десяти днів.

  • Не ігноруйте гігієнічні процедури для ротової порожнини вранці, протягом дня і ввечері. Вони активуватимуть смакові рецептори, провокуватимуть утворення слини і, загалом, корисні для ротової порожнини. Не забувайте очищати язик від нальоту.
  • Чергуйте різні смаки, щоб не звикати до одного виду рідини.
  • Не намагайтеся компенсувати слабкі смакові відчуття підвищенням інтенсивності ширяння. Навпаки, зробіть паузу, дайте смаковим рецепторам перерву. Якщо потреба у вейпі фізіологічна, використовуйте жижу з високим відсотком нікотину. Ви рідше будете тягнутися до електронної сигарети. Також можна тимчасово перейти на жижі без смаку. Повірте, коли згодом ви повернетеся до ароматних рідин, ви обов'язково відчуєте їх.

Чому не вдається повернути смак?

Причиною неповернення смаку може бути прийом окремих медикаментів. Точніше побічних ефектів від лікування. Також втрата смаку може бути пов'язана з недотриманням перерахованих рекомендацій, високої в'язкості слини та вживанням алкоголю, кави.

Часті питання

⚡ Чи може кількість рідини вплинути на відчуття смаку?

Не тільки якість рідини, а й справність парника може призвести до спотворення чи втрати смаку. Купуйте витратні матеріали у перевіреного постачальника.


⚡ Чому я відчуваю горілий присмак замість приємного смаку, що заявив виробник?

Швидше за все, потрібна заміна картриджа. Це дозволить виключити присмак гару, який виникає через відкладення на спіралі, а потім перебиває смак жижі.


⭐ Смак зник різко. У чому може бути причина?

Будь-яка з наведених причин може викликати такий ефект. Дотримуйтесь рекомендацій, якщо проблема лише в парінні, а інші смаки ви чудово розрізняєте.


⭐ Який смак електронної сигарети кращий?

Виробники пропонують десятки найрізноманітніших смаків. Сказати, який краще, неможливо. Споживачеві пропонується можливість обрати свій варіант.

  • Чому при парінні може не відчуватися смак рідини?