Заказать звонок

Чи допомагає вейпінг кинути курити?

    Чи допомагає вейпінг кинути палити - це питання, яким останнім часом задаються багато людей, від бажаючих зав'язати з цією згубною звичкою до лікарів і вчених вивчають дану тематику.

    Спочатку вейп-культура зароджувалася як ефективний спосіб кинути курити традиційні сигарети, проте незабаром це стало більше хобі і переросло в окрему суб-культуру зі своїми особливостями. Особливості сленгу, великі клуби смачного пара, різні трюки і експерименти зі створення рідин для електронних сигарет викликали інтерес і відчуття чогось абсолютно нового. Останні 2 роки вже мало кого можна здивувати американської рідиною з незвичайним смаком або неосяжною кількістю пара, все це стало доступним, тому знову стає актуальним питання чи допомагає вейп кинути палити , постараємося в цьому детально розібратися.

Щоб кинути палити потрібно просто не палити

    Як показує практика, найчастіше завзяті курці намагаються знайти «чарівну пігулку», випивши яку назавжди зникне бажання взяти в руки сигарету. Розчарування приходить, коли розумієш, що насправді все залежить тільки від прикладених тобою зусиль, а вірного способу не існує. Мається на увазі, що можна купити кращих рідин, психологічної літератури, з ніг до голови обклеїти себе нікотиновим пластиром і не отримати ніякого результату, адже будь-який лікар і вчений скаже вам, що без твердого вольового бажання нічого не вийде. І ось цікавий факт, американські вчені провели експеримент на 23 000 чоловік, щоб дізнатися чи допомагає вейп кинути палити. З'ясувалося, що перші три місяці даються найбільш складно.

Результати вийшли такими:

  • Ті, хто парив дуже рідко (пару раз в два тижні) змогли добитися результату тільки 6%.
  • Ті, хто парив трохи частіше (3-5 разів на тиждень) 60% відмовилися від куріння.
  • Ті, хто парив кожен день виконали завдання на 100%.

    Такі показники пояснюються тим, що крім фізичної залежності існує найбільш сильна -  психологічна залежність. Чим більше дій нагадують процес, від якого ми залежимо, тим легше і комфортніше переносимо відмову від звички. «Ми не стверджуємо, що електронні сигарети треба радити тим, хто хоче кинути курити. Але якщо інші методи не допомагають, то можна спробувати », - відзначили вчені США.

    Звичайно ж найбезпечніше вибирати рідини з нульовим вмістом нікотину. Але якщо ви в минулому завзятий курець, то просто можете поступово знижувати концентрацію нікотину і згодом відмовитися від нього зовсім. Електронна сигарета своїм пристроєм нічим принципово не відрізняється від інгалятора. Тобто, на відміну від аналогових сигарет, виключається процес горіння, при якому утворюються і потрапляють в організм такі речовини як смоли, важкі метали, оксиди азоту та інші складові «таблиці Менделєєва» згубно впливають на організм.

    Відносно складових рідини для електронних сигарет, в парі містяться такі речовини як акролеїн, формальдегід, а також діацетил. Але варто уточнити, що дослідні свідчення говорять про те, що побоюватися варто тим, хто робить 350 затяжок в день за допомогою пристроїв на 4-5 вольт. За оцінками фахівців, кількість небезпечних речовин в рідинах для електронних сигарет у багато разів менше, ніж в традиційних сигаретах, що знижує ризики отримати різні захворювання, а так само слід звернути увагу, що в 2016 році Міністерство охорони здоров'я Великобританії опублікувало роботу і довело, що використання електронних сигарет на 95% безпечніше, ніж звичайне куріння сигарет. 

    Вибір завжди залишається за Вами, але якщо і піддаватися шкідливим звичкам, то з мінімальними ризиками для свого здоров'я і оточуючих!

Рекомендовані товари