Заказать звонок

Причини швидкого забруднення койлів та що з цим робити

Електронна сигарета – популярний девайс, що дозволяє випробувати нові відчуття, вдихаючи та видихаючи густу ароматну пару. Цей досвід набагато приємніший і безпечніший, ніж традиційне куріння цигарок. Секрет у тому, що вейпи працюють інакше. Вони не генерують тютюновий дим. Навіть якщо в рідині електронки є нікотин, він потрапляє в організм не в результаті горіння тютюну, а разом з парою, яка утворюється завдяки випару рідкої речовини, заправленої в спеціальний картридж. Нагрівається жижа за допомогою випарника – койла. Він захований у корпусі аксесуара та підключений до акумулятора.

Коли користувач активує електронну сигарету, акумулятор нагріває вату, змочену в рідині, відбувається випаровування вологи, вейпер вдихає ароматну пару. Прилад простий та досить надійний у перевірених виробників. Але й він потребує періодичного обслуговування. В іншому випадку сигарета починає некоректно працювати. Випарник – найважливіший елемент вейпу. Від своєчасного очищення чи заміни спіралі безпосередньо залежить якість паріння.

Чим шкідлива спіраль із нагаром?

Перш ніж відповісти на це питання, потрібно розібратися, що призводить до утворення нагару на спіралі. Серед факторів, що викликають цей процес, можна відзначити:

  • Паріння при максимальній потужності. Кожен девайс має граничну потужність. Виробники рекомендують виставляти цей параметр у сигаретах, що настроюються, на 70-80%. Так спіраль не перегрівається. Але якщо вейпер виставляє максимальну потужність нагрівання спіраль, на ній з'являється нагар – мікрочастинки жижі на розпеченій спіралі осідають, утворюючи липкий шар.
  • Часте використання електронної сигарети. Коли вейпер робить затягування за затягуванням, пара не встигає охолоджуватись. Температура всередині корпусу збільшується, рідина пригорає.
  • Густі рідини з високим вмістом гліцерину часто стають причиною появи нагару.
  • Солодкі аромати швидше утворюють нагар на койлі, ніж інші. Це обумовлено їх складом.

Важливо відзначити, що рано чи пізно забруднюються усі спіралі. Це результат взаємодії жижі з гарячою спіраллю. Але вказані фактори впливають на швидкість утворення такого прояву.

До речі, якість рідини також впливає на швидкість забруднення спіралі. Якщо ви заощадили і купили продукцію маловідомого виробника, то не дивуйтесь,чому темніє рідина в картриджі і койл швидко покривається нагаром.

А тепер про те, чим шкідлива спіраль із нагаром. Справа, насамперед, у відчуттях. При кожному наступному нагріванні койла нагар починає ще більше горіти. Через це з'являється неприємний запах гару. При змішуванні його з ароматичною парою користувач відчуває неприємний ефект від паріння. Крім того, виробники жижі гарантують безпечність складів органів дихання при коректної роботі електронної сигарети. Якщо ж ви дихаєте нагаром, це може негативно позначитися на здоров'ї.

Як прибрати нагар зі спіралі

Періодичність чищення койла від нагару безпосередньо залежить від інтенсивності та культури паріння, а також від якості та типу використовуваних жиж. Деякі вейпери щодня чистять деталі аксесуарів. Інші – раз на тиждень. Головне, не ігнорувати це заняття. Варто перетворити його на обов'язковий ритуал. Адже чистота спіралі впливає на відчуття під час паріння. А ще своєчасне відчищення підвищує експлуатаційний ресурс спіралі.

Проводиться чищення койлу за наступним алгоритмом:

  • У чисту неглибоку ємність налийте холодну кип'ячену воду або спирт.
  • Розберіть корпус електронної сигарети та вийміть спіраль. Її потрібно помістити у підготовлений резервуар.
  • Залишіть койл у воді чи спирті на 2-3 години. Коли період «замочування» завершиться, витягніть спіраль із ємності. У рідині повинні залишитися темні фракції – нагар, що відійшов від поверхні. Треба змінити рідину та повторіть маніпуляції. Не поспішайте. Якщо ви бажаєте парити, придбайте змінну електронну сигарету. Наприклад, для такої нагоди підійде одноразка.
  • Коли спіраль очиститься, промийте її під струменем проточної води.
  • Залишіть виріб сохнути на марлі або паперовому рушнику.
  • Перш ніж збирати електронну сигарету, переконайтеся, що спіраль повністю висохла.

Чому один койл нагрівається швидше, ніж інший

Деякі користувачі стикаються з тим, що один койл нагрівається швидше. Проблема може бути в наступному:

  • неправильно зібраний вейп;
  • неправильно виконане намотування спіралі розпилювача;
  • некоректно зроблено налаштування електроприладу;
  • різний матеріал виготовлення у порівнюваних спіралей.

Всі ці фактори впливають на швидкість нагрівання спіралі.

Як зрозуміти, що потрібно міняти спіраль

Іноді очищення спіралі не допомагає повернути коректну роботу електронної сигарети. Можливо, настав час змінити койл. Як правило, кожен елемент має власний експлуатаційний ресурс. Якщо спіраль стоїть більше терміну, потрібно купити і встановити новий койл.

На таку необхідність вказують такі ознаки:

  • Достатній заряд батареї, але пари поменшало, ніж було на початку використання електронної сигарети.
  • Слабкий аромат рідини. Якщо ви використовуєте одну і ту ж рідину, і раніше вас влаштовували смакові відчуття, зниження ефекту може вказувати про необхідність заміни спіралі.
  • З'явився присмак гару, який не пройшов після чищення спіралі.

На що впливає потужність вейпу

При виставленні великої потужності при налаштуванні сигарети в нагрівальному елементі генерується більше тепла. В результаті цього утворюється більше пари. Хмара тепла. Але акумулятор при парінні на високій потужності розряджається швидше. Також варто відзначити, що при цьому швидше випаровується рідина, меншим стає робочий ресурс випарника.

Поширені запитання

⚡ Чому вейп видає суху затяжку?

Це може статися через нестачу жижі у баку. Вата не намокає, при нагріванні спіралі рідина не випаровується, пригорає вата. Девайс видає «сухий» затяг із присмаком гару.

⚡ Чи можна використовувати пензлик для чищення койла від гару?

Так, можна використовувати м'який пензлик для макіяжу, але тільки після того, як спіраль полежить кілька годин у воді.


⭐ Що краще використовувати – воду чи спирт?

Спирт впливає на забруднення агресивніше. Тому процес очищення пройде швидше.

⭐ Яку спіраль вибрати для заміни?

Зверніться до менеджерів нашого магазину. Вони допоможуть вибрати спіраль для конкретного девайсу.

  • Причини швидкого забруднення койлів та що з цим робити