Заказать звонок

Причини протікання в електронних сигаретах

Нерідко любителі вейпінгу стикаються із проблемою протікання електронної сигарети. Що робити, якщо Pod протікає? Чи можна відремонтувати аксесуар своїми руками? Давайте розберемося.

Важливо: Перш ніж займатися ліквідацією протікання, переконайтеся, що тече вейп. Новачки часто плутають рясний конденсат із протіканням рідини. Так ось, конденсат, як правило, з'являється в мундштуку і під ним внаслідок охолодження пари. Зменшити надмірну кількість вологи досить легко. Після відпускання кнопки вдихайте ще 0,5 секунди. Якщо справа не в конденсаті, з'ясуйте, звідки тече жижа. Діагностика необхідна, щоб усунути теч.

Чому тече вейп через обдув?

Обдув є системою електронної сигарети, що відповідає за подачу повітряного потоку на нагрівач вейпу. Причин, чому тече жижа з обдування спіралі розжарювання, кілька:

  • Через неправильну заправку девайса. Бак – це герметичний бокс. Під час заповнення бака рідиною герметичність ємності порушується. В результаті жижа витікає через отвори обдування. Йдеться про випадки, коли користувач не дотримується рекомендацій виробника щодо обслуговування аксесуара.
  • Неправильно укладена бавовна. Вона відповідає за доставку рідини до випарника. Якщо вата в атомайзері неправильно розміщена, жижа може витікати через систему подачі повітря. 
  • Якщо рідина витікає з вейпу через обдування, насамперед перевірте цілісність корпусу. При механічних впливах через удар аксесуара на внутрішніх частинах пристрою можуть з'явитися мікроскопічні тріщини. У цьому випадку жижа може витікати, у тому числі через повітропровід.
  • Поганий стан ущільнювачів. Зношені гумки не здатні забезпечити герметичність сполук. Рідина може проникати через будь-які отвори, у тому числі через систему подачі повітря.

Чому картридж тече?

Картридж у vape – це пластиковий резервуар із ароматичною рідиною. Такий контейнер може бути багаторазовим або одноразовим. Багаторазові моделі при необхідності заповнюються жижею. А змінні елементи – це одноразові картриджі, які замінюються, як тільки жижа закінчується.

Причин протікання картриджа кілька:

  • неякісний змінний елемент;
  • використання рідини, що не відповідає конкретному виробу – жижа занадто рідка, з низькою в'язкістю;
  • механічні пошкодження картриджа;
  • неправильне використання електронної сигарети – різкі та глибокі затяжки, тривалістю понад п'ять секунд;
  • неправильне заправлення.

Спробувати вирішити проблему можна самостійно. Як мінімум, паріть правильно, не роблячи подвійні затяжки. Якщо справа не в цьому, почистіть, промийте резервуар. Огляньте пристрій на предмет тріщин, які можуть спричинити протікання картриджа. При заповненні бака не заливайте жижу більше ніж на 75-80%. Якщо ви купуєте картриджі, що не заправляються, замовляйте їх у перевірених продавців.

Чому протікає атомайзер?

В електронній сигареті саме атомайзер відповідає за генерацію густої пари. Він працює за принципом медичного інгалятора. Під час затягування акумулятор подає заряд, атомайзер нагрівається, а рідина, що подається через бавовну, випаровується.

Головні причини протікання атомайзера:

  • неправильне укладання вати, через що рідина просочується через випарну камеру;
  • зношені прокладки стають причиною того, що рідина витікає через з'єднання.

У першому випадку виправити проблему можна, правильно уклавши бавовну. Якщо справа в прокладках, що втратили еластичність та щільність, необхідно їх замінити.

Чи можна знайти POD, який не протікає? Безумовно, будь-який надійний виробник пропонує батарейні мод-системи гарної якості, які не протікають. При цьому будь-який, навіть самий надійний аксесуар досить легко пошкодити, не дотримуючись правил експлуатації. Тому сказати, що вироби того чи іншого бренду гарантовано не буде протікати, не можна.

Часті питання

⚡Які наслідки протікання?

Відсутність конструктивної цілісності, що призвела до протікання аксесуара, викликає такі наслідки - недостатній об'єм пари, "хлюпання" сигарети при затягуванні, потрапляння рідини до рота, коротке замикання.


⚡ Електронна сигарета протікає, але не сильно. Ремонт потрібен?

Навіть якщо протікання не завдає дискомфорту, ігнорувати проблему не можна. Адже через нього можуть вийти з ладу кнопки та мікросхеми. Жижа всередині корпусу просочується до основних робочих компонентів. Вони окислюються, засмічуються. Навіть незначна «жирність» корпусу вказує на те, що жижа вже всередині девайсу.


⭐ Яку рідину вибирати, щоб уникнути протікання та плювків?

В інструкції до будь-якої електронної сигарети вказуються характеристики допустимих для використання рідин. Дотримуйтесь їх. Можна відзначити, що рідини з високим відсотком пропіленгліколю (PG) частіше заливають атомайзер, ніж жижі з високим показником рослинного гліцерину (VG)


⭐ Чи можна усунути протікання самостійно?

Визначивши причину протікання, ви зможете вирішити, чи можна її ліквідувати в домашніх умовах або впоратися з проблемою зможе лише майстер.

  • Причини протікання в електронних сигаретах