Заказать звонок

Чи варто купувати клони електронних сигарет?

Любителі завідомо підроблених вейпів прекрасно розуміють, що навіть гарна репліка, яка зовні не відрізняється від оригіналу, по функціоналу буде поступатися своєму прообразу. Будь-які підробки, зібрані на швидку руку десь в Китаї не можуть зрівнятися з оригінальним виробом, адже в цьому полягає їх суть: зробити зовні схожу модель, але при цьому витратити менше коштів на виробництво, щоб кінцевий продукт зацікавив покупця своїм привабливим цінником.

В сучасності вейпи набули широкого поширення, що позитивно позначилося на їх вартості і витіснило більшість підробок з ринку. Проте неякісні дублікати все ще періодично зустрічаються, а значить, і покупець на них знаходиться. Ми категорично не рекомендуємо купувати неоригінальні пристрої, які можуть не тільки зламатися в будь-який момент, але і нашкодити вашому здоров'ю. Які саме небезпеки таять у собі моди і баки кустарного виробництва - читайте далі.

Що з себе представляють клони електронних сигарет?

Клони електронних сигарет, вейпів - це пристрої, виготовлені неоригінальним виробником, які всіма силами намагаються імітувати вже існуючі оригінальні моделі. Найчастіше роблять репліки найбільш популярних і ексклюзивних е-сигарет, які як би говорять «подивіться, у нас те ж саме, але трохи дешевше».

Копіюватися при цьому може тільки дизайн, а характеристики будуть набагато нижче, ніж у оригіналу, про що «виробники» не соромляться писати на товарі. Набагато гірше, коли такий наслідувач не просто створює клон, а намагається довести оригінальність пристрою: підробляє назву і бреше про параметри приладу. Від цього в кінцевому підсумку страждає тільки споживач, який купив неякісне сміття під виглядом дорогого вейпа.

Головні недоліки таких клонів:

  • Використання менш надійних матеріалів. Наприклад, там, де повинен бути метал - дешевий пластик і т.д .;
  • Відсутність безпеки. Ні про який захист від коротких замикань і мови бути не може;
  • Слабка збірка. Практично всі клони довго не живуть, і можуть розсипатися буквально від чого завгодно.

Природно, користувач підробки не отримує ніяких гарантій при покупці, і скільки часу прослужить такий пристрій - не знає ніхто. Тотальна економія на всьому - це основна характеристика клонів. Але зате з цього випливає і єдиний їх плюс, який полягає в низькій ціні.

Головні вади підробок атомайзерів

Підроблені баки для електронних сигарет зустрічаються на ринку найчастіше. Вони досить прості для виробництва, в порівнянні з іншими більш складними деталями, тому їх легко можна робити в будь-якому підвалі Китаю зі старих покришок і пивних пляшок.

Саме якість матеріалів і страждає в першу чергу, так як для виробництва береться «що під руку попадеться», а не перевірені міцні заготовки. В результаті баки часто лопаються, скриплять і протікають.

Найсильніше у підробок страждають різьблення. Їх криві як руки недобросовісного виробника витки швидко і з характерним хрускотом стираються, пошкоджуючи і без того кволий коннектор мода. При цьому ще й розміри деталей не відповідають один одному, зводячи нанівець розподіл навантажень, що призводить до зриву різьблення і нервів користувача.

Різьба також досить часто окислюється, оскільки виконана з сировини жахливої ​​якості.

Неоригінальні виробники не паряться над тим, який матеріал вибрати для виробництва своїх баків, а беруть суто ті, які найлегше обробляються підручними засобами і мають найнижчу вартість.

Неякісні гвинти можна теж назвати поширеною проблемою несправжніх вейпів. Виготовлені з низькосортної сировини, вони швидко перетворюють електронну сигарету в даремний утиль.

Часто при виробництві клонів різні деталі збирають просто, щоб вони трималися, а тестує пристрій вже сам покупець після придбання. Таким чином, наприклад, часто виходить неправильний обдув, від чого перегорає і перегрівається пружина і таке інше.

З випарниками теж не все гладко. Іноді вони можуть не володіти достатньою пропускною спроможністю, а іноді, навпаки, забризкувати все рідиною через край, булькати і протікати. Знімні багаторазові головки краще відразу перемотувати, щоб не грати в російську рулетку. А одноразові - це завжди лотерея, і кому пощастить зловити «Гаріка» при першій спробі ніхто точно сказати не зможе.

Особливості підроблених модів

Бокс мод - дуже важлива частина вейпа. Саме він несе відповідальність за безпеку користувача і самого пристрою, так як в цій деталі розміщена плата з захистом.

Спеціальні технології захищають вейп від перегріву, переразряда і інших неприємних речей, які іноді трапляються. У підробках частини плати, які повинні відповідати за цей самий захист можуть бути зовсім не розпаяні, так що якщо на плату, наприклад, потрапить жижа - вас вже нічого не врятує.

Без цих речей акумулятори вейпа часто перегріваються і закипають. Використання неякісних матеріалів також вносить свої корективи. Пластикові кришки, які повинні бути металевими починають плавитися, як і все інше, на чому заощадили при їх виробництві. А ось вам ще нова фобія в скарбничку: батареї при сильному перегріві і без захисту можуть вибухнути в будь-який момент прямо в кишені.

Скрип кнопок і інших комплектуючих також не рідкість, але це порівняно невеликий дефект. А ось що може викликати напади гніву, так це роз'єм зарядки, що постійно бовтається, або коннектор, який прокручується.

Також в першу чергу фейкороби економлять на батареях. Їх ємність і кількість циклів передбачити досить складно, адже у незнімному варіанті неможливо навіть дізнатися, що за батарея там стоїть. Вишенькою на торті можуть стати тонкі проводи, що з'єднують всю електроніку вейпа. Їх струмопропускна здатність залишає бажати кращого, що регулярно призводить до поганої роботи всієї конструкції.

Як перевірити вейп на оригінальність

Популярні виробники прекрасно розуміють ситуацію з підробками, тому пропонують свої послуги для перевірки справжності девайсів. Все, що потрібно зробити - це перейти на сайт виробника свого пристрою і слідувати інструкціям.

Сайти виробників для перевірки справжності вейпов:

Також можна виміряти оригінальність і «на око», просто за зовнішнім виглядом. Але виробники люблять регулярно вводити невеликі зміни в свої пристрої, так що такі способи оцінки далеко не завжди ефективні.

Вердикт

Зрозуміло, не всі вищезазначені вади можуть бути присутніми в підроблених вейпах. Варто віддати належне деяким постачальникам дешевої електроніки з Китаю - їх клони часом практично ні в чому не поступаються оригіналам.

Але все ж покупка підробки - це завжди гра. Сьогодні вам пощастило, і ви урвали відмінну машинку дешевше, але в наступний раз все може обернутися зовсім інакше. Зіпсоване пристрій може нанести серйозні травми здоров'ю, тому ми рекомендуємо закуповуватися тільки в перевірених вейп шопах, які не продають низькосортні комплектуючі.

  • Чи варто купувати клони електронних сигарет?