Заказать звонок

Підсилювач смаку Е637. Або що таке етілмальтол?

В широкому розумінні етілмальтол або (етиловий мальтол) - це біле порошкоподібна речовина з яскравим запахом карамелізованого цукру і льодяників. Етилмальтол одержують хімічним шляхом, він добре розчиняється в спиртах, а ось у водному середовищі його розчинність значно знижується. За своїми характеристиками етілмальтол перевершує мальтол в 5-7 разів, а його температура кипіння 290 ° C.

За законодавством Російської Федерації, України, Білорусії та інших колишніх республік СРСР етілмальтол не є забороненою добавкою в харчові продукти, так як його дія на організм людини нейтральна, а естетичне задоволення, яке він вам подарує безцінне.

Де використовується Етилмальтол?

Етилмальтол вперше синтезували в 1969 році і в сучасному світі у багатьох галузях харчова добавка Е637 стала просто незамінною, його використовують в:

  • Парфумерії (для додання стійкого, приємного аромату)
  • Харчової промисловості (для посилення смакових якостей продукції, балансування смаків, для збільшення терміну зберігання продуктів, а так само для додання відчуття жирності низькокалорійної їжі, наприклад, йогуртам, морозиву і т.п.)
  • Іармацевтиці
  • Кулінарії (для кондитерських виробів)
  • Вейпінгу (найчастіше в рідкому вигляді)

Як правильно розводити етілмальтол для самозамісу?

Якщо Ви придбали етілмальтол в нерозчинених вигляді, то виникає питання чому його розчинити і яка пропорція буде правильною.

Як правило, етілмальтол для електронних сигарет розчиняють пропіленгліколь. Щоб отримати оптимальний смак і властивості нам потрібен 10% розчин. Тобто, на 100 г сухого Етилмальтол нам знадобиться 900 мл пропіленгліколю. Розчинення кристалів відбувається при слабкому нагріванні пропіленгліколя. Для цього тару в якій робимо розчин можна помістити в ємність з гарячою водою, час від часу її потрібно інтенсивно струшувати або помішувати для того, щоб кристали почали розщеплюватися і швидше вступали в реакцію з пропіленгліколем. У нашому інтернет-магазині Vapemix.com.ua Ви можете купити етілмальтол від популярної американської фірми The Perfumer's Apprentice вже в розчиненій формі. 

На 10 мл готової рідини для електронних сигарет рекомендується додавати 5-6 крапель.

Для чого потрібен етілмальтол в самозамісі?

Етилмальтол цінний для вейперів своїми стабілізуючими властивостями. Основною функцією Етилмальтолу є посилення смакових якостей ароматизаторів, він буде особливо корисний якщо в вашому міксі присутні 3 і більше видів ароматизаторів. При його додаванні:

  1. Всі смаки стануть більш виразними і помітними.
  2. Він зробить Вашу комбінацію ароматизаторів більш гармонійним.
  3. Термін настоювання Вашої рідини помітно скоротиться, так як етілмальтол прискорює "розкриття" смаку в рідинах.
  4. Якщо ви зіпсували або неправильно замішали рідину етілмальтол вирівняє смак, додасть солодощі і заглушить неприємні смакові якості такі як гіркоту або надмірну кислоту.

Багато вейперів оцінили етілмальтол і як самостійний ароматизатор, який нагадує смак цукрової вати.

На закінчення відзначимо, що Ethyl Maltol максимально наблизить вашу рідину до преміальної якості і стане незамінним помічником у приготуванні якісних рідин для електронних сигарет. Практично всі виробники преміум-рідин для електронних сигарет використовують етілмальтол в своєму складі!

Смачних Вам рідин!


  • Підсилювач смаку Е637. Або що таке етілмальтол?