Заказать звонок

Як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети

Все більше людей сьогодні задається питанням як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети , особливо ті, хто придбав свій перший пристрій. Правильно заряджати акумулятор для електронної сигарети дуже просто, якщо знати кілька основних і простих нюансів.

Коли потрібно заряджати акумулятор?

В першу чергу для правильної експлуатації батарейки варто дізнатися не «як», а «коли». В цілому акумулятори для вейпа не мають якихось особливостей, тому правила експлуатації будуть добре знайомі всім власникам смартфонів з літій-іонними батареями.

Як і всі літій-іонні акумуляторні батареї, акумуляторами для е-сигар бояться в першу чергу дуже сильно розряджатися. На сучасних боксах датчик «сіла батарея» загоряється зазвичай після виснаження заряду АКБ до 30%. Саме тоді акумулятор і потрібно заряджати. Не намагайтеся вичавити з нього всі соки і парити, поки він повністю не сяде. Часті перерозряди АКБ призводять до виснаження енергоємності, і зовсім скоро при подібному зносі батарейка починає швидко сідати.

Другою причиною для зарядки може послужити зниження потужності вейпа. Пристрій може видавати менше пара або плюватися, якщо йому буде не вистачати енергії для нормального розігріву. Такі ознаки не тільки свідчать про те, що вейп розряжений, а й можуть нашкодити йому, якщо не приділяти цьому належної уваги. Благо, сьогодні практично всі електронні сигарети оснащені датчиками заряду, навіть найменші і дешеві. Так, побачивши червоний мерехтливий вогник на корпусі - не тягніть і ставте батарею на зарядку.

Як правильно заряджати?

Найпростіший спосіб дізнатися, як же пристрій заряджати - це прочитати інструкцію до нього. Так, це саме той папірець, який зазвичай ніхто не читає. Там ви можете знайти всю корисну інформацію про прилад, так що варто пробігтися по ній хоча б швидким поглядом. Різні пристрої заряджатися можуть по-різному. Всього стандартних способів зарядки АКБ вейпа існує три:

  1. Через коннектор 510. Таким коннектором вже не здивувати досвідчених вейперів, вони про нього знають і користуються ним протягом багатьох років. Але для новачків варто уточнити, що коннектор 510 - це невеликих розмірів кругле різьблення на батарейному моді (у верхній його частині), через який підключається атомайзер. Цей самий роз'єм виконує функцію коннектора і зарядки одночасно. Якщо ваш пристрій призначений для такої зарядки, то в комплекті з ним неодмінно повинен бути спеціальний шнур. Один кінець такого проводу має формат USB, а другий призначається для роз'єму 510. Заряджати девайс таким форматом можна через будь-який USB порт комп'ютера, ноутбука, павербанка або іншої техніки. Можна також обзавестися блоком живлення і конектитися до мережі;
  2. Від електромережі. Тут особливих тонкощів немає і акумуляторний блок вейпа заряджається як телефон. Єдине, що може стати перешкодою - відсутність блоку живлення в комплекті з вейпом. Цим грішать багато виробників, шнурок з USB виходом кладуть, а на БП економлять, тому доводиться шукати його самому. Є і другий спосіб зарядити АКБ від мережі. У спеціалізованих магазинах вже давно продаються спеціальні зарядникі для батарейок різних форматів. Виглядають вони як невеликі коробочки з гніздами під розмір батареї 18650 або інших. Просто вставляємо туди свої акумулятори та чекаємо;
  3. Від USB. Найпростіший спосіб. Беремо USB- провід і вставляємо потрібними кінцями, нічого складного або особливого.

Через USB також можна заряджати деякі моделі знімних батарей. Це відмінний спосіб, якщо у вас немає зарядника для АКБ, але варто бути дуже уважним. Форуми рясніють різними коментарями про те, що після зарядки знімних батарейок через USB вони перестають працювати і тому подібне. Не варто звинувачувати в цьому виробників, адже найчастіше вони і не винні зовсім. Просто потрібно було почитати інструкцію до батарей і вейпу, так як будь-яка електроніка вимагає певних умов для стабільної роботи.

Скільки часу заряджати акумулятор електронної сигарети?

Все залежить від АКБ, його потужності і виробника. Деякі варіанти можуть зарядитися за годину, а більш ємним необхідно 5-6 годин. Визначає цей момент і сила струму, при якій заряджається пристрій.

Якщо акумулятор електронної сигарети довго заряджається, значить, ймовірно, йому не вистачає струму. Швидше за все заряджається енергією АКБ через роз'єм USB 3.1 або мінімум 2-приміщення повинна бути захищена БП.

Набагато гірше, коли батарейка дуже швидко заряджається і так само швидко сідає. Це вже свідчить про її несправності і втрати енергоємності.

Якщо не заряджається акумулятор електронної сигарети зовсім - значить швидше за все проблема в зарядному пристрої. Сила струму повинна відповідати маркуванню. Також АКБ міг роздутися, так що варто перевірити його цілісність. Несправну батарею категорично не можна використовувати.

Перша зарядка

Це дуже важливий момент, яким не варто нехтувати. Багато хто пам'ятає ті старовинні часи, коли при покупці нового телефону його батарею потрібно було «відкалібрувати», тобто розрядити і зарядити кілька разів. З вейпамі така ж історія, адже в них використовуються переважно такі ж літієві батареї.

Щоб розігнати свій новий батарею для електронної сигарети, потрібно виконати всього кілька простих кроків:

  • Не заряджайте вейп відразу після покупки, а розрядіть його повністю;
  • Заряджайте по повній (можна навіть трохи більше звичайного потримати на зарядці, нічого страшного не станеться);
  • Повторіть таку зарядку-розрядку рази 2-3.

Даний процес продовжить термін експлуатації АКБ і допоможе йому бути максимально ефективним. Звичайно, можна обійтися і без цього ритуалу, але навіщо?

Наступні зарядки можна проводити в стандартному режимі, але варто пам'ятати кілька головних моментів:

  • Не залишайте АКБ заряджатися на пів дня, на всю ніч і т.д. Він не зарядиться більше норми, а лише зіпсується швидше;
  • Не заряджайте АКБ потрохи, а робіть це тільки при розряді і до повного заряду.

При тривалому простої вейпа також не зайвим буде витягнути АКБ з гнізда, якщо це можливо. Такі прості правила допоможуть вашій батарейці прожити довго і щасливо, і подарувати вам багато смачного пара.

  • Як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети

Схожі статті

Як правильно доглядати за вейпом

Як правильно доглядати за вейпом

Будь-яка техніка вимагає своєчасного догляду, і вейпи не є винятком. Регулярне чищення і дотримання правил експлуатації не тільки продовжить життєвий цикл пристрою, але і допоможе зберегти його початкові параметри. Доглядати за електронною сигаретою простіше простого, адже девайс має доступну для розуміння конструкцію, що складається всього з декількох основних деталей, а його розбирання не вимагає спеціальних знань в електроніці. Як правильно доглядати за електронною сигаретою, щоб вона завжди виглядала як нова і видавала смачний пар ми і розповімо в нашому блозі.

Який акумулятор для електронної сигарети вибрати

Який акумулятор для електронної сигарети вибрати

Батарея - це серце будь-якого вейпа, що живить апарат енергією. Від акумулятора залежить не тільки тривалість і якість роботи пристрою, а й його безпека. Сьогодні існує величезний вибір електронних сигарет з вбудованим АКБ, але рано чи пізно кожен вейпер вирішується купити більш просунутий і потужний вейп, що працює від зйомної батарейки, після чого виникає очевидне запитання: який акумулятор для електронної сигарети вибрати?

Рекомендовані товари