Заказать звонок

Як правильно доглядати за вейпом

Будь-яка техніка вимагає своєчасного догляду, і вейпи не є винятком. Регулярне чищення і дотримання правил експлуатації не тільки продовжить життєвий цикл пристрою, але і допоможе зберегти його початкові параметри. Доглядати за електронною сигаретою простіше простого, адже девайс має доступну для розуміння конструкцію, що складається всього з декількох основних деталей, а його розбирання не вимагає спеціальних знань в електроніці. Як правильно доглядати за електронною сигаретою, щоб вона завжди виглядала як нова і видавала смачний пар ми і розповімо в нашому блозі.

Як зрозуміти, що пора чистити вейп?

Проводити огляд і обслуговування девайса необхідно хоча б раз на місяць, навіть якщо він працює справно. Різні невеликі засмічення або поломки можуть не показувати себе або мати досить непомітний характер, але з часом можуть стати справжньою проблемою, яка призводить до повної несправності.

Свідчити про необхідність терміново чистити пристрій можуть і такі ознаки:

  • Поява горілого присмаку. Найбільш очевидна ознака поганої роботи вейпа - зміна смаку пара. Якщо пара почала гірчити навіть при повному баку, то швидше за все в бачку скупчилася велика кількість нальоту від попередніх жижек. Також нагрівальна спіраль могла покритися накипом з часом, яку потрібно очистити;
  • Перегрів. Перегріви е-сигарети найчастіше виникають при забрудненні контактів між баком і модом або на батареї;
  • Зменшення кількості пара. Досить часте явище після тривалої експлуатації пристрою. Зрозуміти точну причину зменшення потоку пара допоможе тільки повне розбирання вейпа;
  • Втрата смаку. Смак рідини може гірше передаватися при зносі спіралі і вати, в такому випадку ці деталі доведеться міняти на нові.

Як можна помітити, далеко не завжди при появі несправності в роботі пристрою потрібно розбирати його повністю, але все ж при заміні, наприклад, ватки, краще відразу ж перевірити і інші деталі, щоб вихід приладу з ладу не застав вас зненацька.

Як почистити бак вейпа

догляд і обслуговування електронної сигарети

Від чистоти резервуара для рідини залежать смакові відчуття під час паріння, тому очищення бачка рекомендується проводити перед кожною новою заправкою. Особливо важливо проводити такі процедури при паріння рідин з різними смаками, адже залишки ароматизаторів хоч як крути залишаються на стеках бака і в підсумку змішуються, що приводить до появи у рідини досить дивного смаку.

Очищається резервуар дуже просто за допомогою звичайної води:

  • Відключіть бак від мода і позбудьтеся від залишків рідини, якщо вони є;
  • Повністю розберіть резервуар на складові частини і помістіть їх всі в ємність з теплою водою;
  • Вимийте гарненько всі деталі конструкції без миючих засобів;
  • Витягніть деталі з води і витріть паперовим рушником або серветкою;
  • Залиште компоненти висихати приблизно на 10-15 хвилин. Всі деталі мають бути максимально сухими перед складанням;
  • Зберіть конструкцію як було і насолоджуйтеся абсолютно чистим баком.
  • При дуже сильних забрудненнях внутрішніх стінок бака можна використовувати спирт або пару крапель мила для їх очищення. Головне, не використовувати речовини з різними ароматними добавками і після процедури добре промити резервуар водою, щоб не залишилося ніяких слідів.

Як почистити спіраль або котушку

як правильно доглядати за електронною сигаретою

Ознаками поломки котушки може бути, як зниження кількості пара, так і зміни смаку, тому цей елемент потрібно перевіряти якомога частіше. У більшості випадків спіраль не підлягає ремонту, а просто замінюється. Поміняти її дуже легко:

  • Зніміть бак і позбудьтеся від залишків рідини;
  • Поверніть котушку проти годинникової стрілки, щоб відкрутити;
  • Встановіть нову деталь і зберіть апарат.

Сьогодні існує величезна кількість типів спіралей для вейпа, тому заміна компонента може дещо відрізнятися в деяких випадках, але основні принципи заміни будуть такими ж.

Загальні рекомендації по догляду за електронною сигаретою

Догляд і обслуговування електронної сигарети є запорукою якісного і смачного паріння, тому нехтувати цими речами не варто. Вейп, якому не був би потрібний догляд ще поки не винайшли, але в цьому немає нічого складного, якщо дотримуватися деяких основних правил:

  • Не паріть з порожнім баком. Регулярно доливайте або міняйте рідину, щоб не спалити апарат;
  • Зберігайте вейп в потрібному і безпечному місці, не піддавайте його ударам і падінням з висоти;
  • Не використовуйте вейп під час морозу, щоб в пристрої не накопичувався конденсат;
  • Використовуйте тільки хорошу рідину, яка правильно зберігалася;
  • Проводьте огляд внутрішніх деталей електронної сигарети раз в два тижні або раз на місяць.

Вкрай не рекомендується також заряджати свій вейп першим ліпшим шнуром. Використовуйте тільки рекомендовані виробником зарядки і тоді батарея прослужить дуже довго, а про перегріви можна буде забути.

  • Як правильно доглядати за вейпом

Схожі статті

Як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети

Як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети

Все більше людей сьогодні задається питанням як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети, особливо ті, хто придбав свій перший пристрій. Правильно заряджати акумулятор для електронної сигарети дуже просто, якщо знати кілька основних і простих нюансів.

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Щоб електронна сигарета прослужила якомога довше, їй необхідний щоденний догляд, втім, як і будь-який інший електроніці. Атомайзер - це основа і серце вейпа. Без нього, електронна сигарета - це просто батарейка з кнопкою. Він відповідає за смак пара, його кількість і зберігає в своєму баку жижку. Для збереження його якостей, елемент необхідно якомога частіше чистити, мити і правильно зберігати. Про те, як обслуговувати атомайзер ми і розповімо в нашому матеріалі.

Як зрозуміти, що потрібно міняти койл і вату в атомайзери

Як зрозуміти, що потрібно міняти койл і вату в атомайзери

Не знаєте коли прийшов час змінити койл?
Читайте поради по догляду в нашій статті!

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Заправка вейпа рідиною - досить відповідальна справа, але не таке вже й складна, як багато хто говорить. Самостійно розібратися, як налити рідину в вейп зможе навіть новачок, малознайомий з конструкцією. Проблема часто полягає лише в тому, що на сьогоднішній день існує величезна кількість вейпів від різних виробників з різними способами поповнення запасів рідини.

Рекомендовані товари