Заказать звонок

Який акумулятор для електронної сигарети вибрати

Батарея - це серце будь-якого вейпа, що живить апарат енергією. Від акумулятора залежить не тільки тривалість і якість роботи пристрою, а й його безпека. Сьогодні існує величезний вибір електронних сигарет з вбудованим АКБ, але рано чи пізно кожен вейпер вирішується купити більш просунутий і потужний вейп, що працює від зйомної батарейки, після чого виникає очевидне запитання: який акумулятор для електронної сигарети вибрати?

Вибрати акумулятор для електронної сигарети може бути досить непростим завданням, тому в даному матеріалі ми постараємося максимально доступно розповісти про те, які акумулятори краще для електронних сигарет, і чому.

Основні параметри АКБ для вейпа

У сучасних електронних сигаретах переваги використовуються батареї формату 18650, які мають кілька фізичних параметрів, таких як:

  • Сила струму (А);
  • Напруга (V);
  • Ємність (m/Ah).

Відразу ж можна припустити, що чим більше ці показники - тим краще, але насправді все не так просто.

По-перше, - підвищена віддача струму корисна далеко не для кожного пристрою, а в деяких умовах і зовсім може зіграти з вейпом злий жарт.

По-друге, - одночасно енергоємних і з хорошою віддачею струму батарей просто не існує в силу особливостей виробництва. Чим віддача вище - тим частіше батарею доведеться перезаряджати, і навпаки.

Також батарейки розрізняються за хімічним складом на наступні типи:

  • Літій-іонні (Li-Ion);
  • Літій-полімерні (Li-Po);
  • Літій-марганцеві (Li-Mn или IMR).

Кожен склад має свої особливості, а також переваги і недоліки. Літій марганцеві, наприклад, вважаються найбезпечнішими, добре переносять навантаження і з хорошою струмовіддачею. Тому їх навіть виробляють без додаткового захисту. Але недоліком такого типу акумулятора є низька ємність.

Літій-іонний варіант живе набагато довше, але менш безпечний і робиться з захистом, що трохи впливає на кінцеву ціну продукції. Також іонні батареї легко зіпсувати частими зарядками, перезарядити і багатьма іншими факторами.

Полімерні АКБ, в свою чергу, часто з любов'ю називають гранатами, адже при найменшому порушенні правил експлуатації, при зовнішньому пошкодженні або замиканні вони з радістю саморуйнуються і детонуються. Все ще використовують такі неблагополучні акумулятори тільки через їх класні показники потужності і через їх нагрівання навіть при великих навантаженнях. Зрозуміло, вибухають вони найчастіше тільки в дуже невмілих руках і в зв'язці з мехмодамі, зібраними з чого попало, але все ж балуватися з такими речами без певних навичок і знань не варто.

Виробники акумуляторів для електронних сигарет

Не менш важливим критерієм при виборі кращого АКБ для вейпа є ім'я виробника елемента. На сьогоднішній день довіреними можна назвати лише чотири компанії:

  • Sony;
  • Samsung;
  • Panasonic;
  • LG.

Правда, самостійно ці бренди свої акумулятори не продають, а довіряють реалізацію продуктів іншим фірмам, назви яких можна часто зустріти на акумуляторах. Наприклад, з недавнього часу акумулятори Sony можна зустріти під назвою Murata. Тому варто ретельно вивчати виробників, щоб не придбати небезпечну китайську підробку замість гідного акумулятора. Оригінальні запчастини також йдуть в оболонці певного відтінку, тому якщо назва не відповідає кольору - краще батарею не брати.

Кращі акумулятори 18650 для девайсів з платою

Кожен вейпер в таємниці бажає, щоб його апарат працював якомога довше без підзарядки, але хоч як крути, сучасні акумулятором можуть тільки щось одне: або витримувати величезні навантаження, або довго тримати заряд. На щастя, в більшості розвинених боксмодів є крута електроніка, яка самостійно регулює потужність і дає необхідний захист. Тому при виборі батарейки для апарату з чіпсетом можна повністю зосередитися на АКБ з перекосом параметрів у велику автономність.

Таким чином кращими батареями для просунутих систем можна назвати наступні варіанти:

які акумулятори краще для електронних сигарет

  • LG HG2 - одна з найбільш популярних батарей на наших просторах. Даний південнокорейський акумулятор має енергоємність 3000 m / Ah, що дозволяє довгий час перебувати далеко від розетки і парити собі на втіху. У складі батареї літій-марганцева хімія з 20% добавкою кобальту, що дозволяє компоненту працювати з високими навантаженнями струму (безперервними - до 20А, короткочасними - до 30А). Це оптимальний варіант як за характеристиками, так і за ціною, а знайти батарею можна практично скрізь.



які акумулятори 18650 краще для електронних сигарет

  • Samsung 30Q - практично повністю відповідає за параметрами батарейці LG HG2. Стабільно працює з постійним навантаженням до 15А і змінної до 30А, ємність - 3000 m / Ah. Акумулятори від Самсунга відрізняються від побратимів високими реальними показниками ємності, тому вони популярні серед досвідчених вейперів. Батарея не має захисту, тому без чипа її краще не використовувати.



який акумулятор для електронної сигарети вибрати

  • Sony VTC6 3120 mAh високотоковий 30A - один з кращих варіантів, які можна знайти на полицях вейп-шопів. Величезна ємність в поєднанні з гарною струмовіддачею дозволяють комфортно парити протягом пари днів без підзарядок. Це новітнє покоління АКБ формату 18650 від японського виробника є улюбленцем багатьох вейперів, обов'язково беріть саме їх при тривалих від'їздах, щоб випарник не розрядився в дорозі.


Для боксмодів сьогодні існує найбільша кількість відповідних АКБ, адже власникам таких вейпів немає необхідності хвилюватися про безпеку або перегріви - просунута електроніка самостійно підлаштує параметри під ваш режим паріння. Головне в даному випадку - враховувати інтенсивність використання вейпа і підібрати відповідну ємність.

Для боксмода підійдуть навіть батареї зі струмовіддачею 10 Ампер і нижче, але все ж рекомендується тримати цей показник в межах мінімум 15-18 Ампер.

Кращі акумулятори для мехмодів

Механічні сингл-моди стають все популярнішими з кожним роком. Але їх використання пов'язане з деякими особливостями. У мехмодах відсутня будь-яка електроніка крім основної необхідної для парогенераціі, відповідно, немає ніякого захисту і тим більше обмежувачів потужності. Саме тому підібрати хорошу батарею для них так складно. Нікому не хочеться тягати за собою цілий арсенал з різних батарей, але частіше за все саме так і виходить, адже акумулятори для мехмодів з великою струмовіддачею розряджаються дуже швидко.

Але не все так погано, адже є рятівна батарейка, що поєднує в собі досить хорошу ємність і ефективність, і ім'я їй Sony VTC5A.

Оригінальний японський акумулятор Sony VTC5A має силу струму 35А при перманентних навантаженнях, і до 60А при імпульсних. Обсяг енергії при цьому становить 2500 m / Ah, що дуже навіть добре для батарейки такого типу.

С приводу якості акумуляторної батареї немає ніякого сумніву, адже саме в японській компанії Sony створили перші в усьому світі літій-іонні батареї з можливістю перезарядки. З високострумовою батареєю VTC5A вам більше не доведеться тягати повні кишені інших акумуляторів навіть при володінні вейпом з опором 0.1 Ом.

Універсальні акумулятори 18650

Такі батареї вміло балансують між струмовіддачею і місткістю, і є таким собі середнячком, тому добре підходять для повсякденного використання в боксмодах з декількома АКБ або мехмодами:

  • Samsung 25R. Максимальний безперервний розрядний струм цієї батареї складає 20А, імпульсний - 35А. При цьому акумулятор досить ємний (2500m / Ah) і довгий час вважався золотою серединою при виборі, та й зараз добре витримує конкуренцію. Акумулятори Самсунг досить надійні і прослужать довгий час, перш, ніж почнуть здавати позиції;
  • LG HE2. Досить дешеві й доступні батареї формату 18650 мають приємні характеристики і значну струмовіддачу. Якщо в магазині немає нічого кращого - можна сміливо брати ці акумулятори для повсякденного використання;
  • LG HE4. Покращений варіант популярної моделі HE2. Ємність залишилася такою ж і становить 2500 мАг, але тепер батарейки ще більш стабільні і довгограючі.

У зазначених рекомендаціях присутні тільки оригінальні моделі відомих виробників, але сьогодні на полицях і в інтернет-магазинах можна знайти безліч позицій від маловідомих постачальників і перекупників, які просто наклеюють свої обплетення поверх іменитих. Такі акумулятори варто брати з великою обережністю, адже вони легко можуть зіпсувати вейп або навіть вибухнути в кишені штанів.

Безпека акумуляторів для вейпа

Навіть перевірені і безпечні батареї можуть стати зброєю масового ураження в невмілих руках, тому варто обережно підходити не тільки до вибору АКБ, а й до його використання.

Ніяких неприємностей точно ніколи не трапиться, якщо дотримуватися кількох простих правил:

  • Не використовуйте зношені акумулятори з явними порушеннями ізоляції;
  • При використанні механічного мода перевіряйте опір пружин перед застосуванням;
  • Правильно зберігайте та заряджайте акумуляторну батарею.

На відміну від більшості інших деталей вейпа, акумулятор купується зазвичай на довгий час. Але сьогодні ці речі коштують не так і дорого, тому навіть якщо ви погарячкували з вибором, завжди можна взяти інший АКБ через деякий час. А щоб батарея прослужила якомога довше - дотримуйтесь правил її зарядки. Чи не розряджайте її до повного виключення, так як це безпосередньо погіршує її характеристики.

За підсумком можна сказати, що у виборі акумулятора для вейпа немає нічого складного, якщо знаєш, що шукаєш. Підбирайте батареї відповідно до свого стилю і інтенсивністю використання вейпа, щоб обсягу енергії вистачало на довго, а пар виходив необхідної концентрації.

Всі представлені вищє батареї можна найти в каталозі VapeMix, а при необхідності ми такоже підкажемо, чи підійде АКБ для вашого пристрою. Довіряйте тільки перевіренім постачальником и не женіться за дешевими підробками. Ціна придбання повністю окупиться вашим спокоєм і безпекою.

  • Який акумулятор для електронної сигарети вибрати

Схожі статті

Як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети

Як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети

Все більше людей сьогодні задається питанням як правильно заряджати акумулятор електронної сигарети, особливо ті, хто придбав свій перший пристрій. Правильно заряджати акумулятор для електронної сигарети дуже просто, якщо знати кілька основних і простих нюансів.

Рекомендовані товари