Заказать звонок

Як зробити пар вейпа кольоровим

Рідини для вейпа можуть відрізнятися за смаком, ароматом і насиченістю пара. Але чи можна зробити кольорову рідину для електронних сигарет? Цим питанням рано чи пізно починає задаватися будь-який вейпер, який використовує електронку не стільки заради отримання нікотину, а в чисто естетичних цілях. Сьогодні багато вейперів намагаються випускати пар якомога красивіше, так, як це не робить ніхто інший, і кольоровий пар від вейпа міг би стати приголомшливою знахідкою для креативного вейпінга, але чому ж їм ніхто не користується?

кольоровий пар від вейпа

Міфи про кольоровий пар

До сих пір на ютубі та інших популярних сайтах періодично спливають матеріали про те, як зробити кольоровий пар у вейпа. Нібито, щоб зробити кольоровий дим електронної сигарети, потрібно додавати в рідину харчові барвники. Такі люди явно не вчили фізику в школі, адже що таке пар? По суті це звичайне повітря зі 100% вологістю. Він не містить в собі важкі речовини, а білий колір утворюється від заломлення світла в частинках конденсату. Таким чином не складно здогадатися, що при випаровуванні рідини всі барвники залишаться на намотуванні і стінках бачка, а колір випарів ніяк не зміниться.

Саме тому створення кольорового випаровування неможливо. Навіть в сучасних димогенераторах, які часто використовуються на різних заходах, дим завжди білий, адже для пароутворення в них використовується такий самий пропіленгліколь, як і для рідин вейпа.

Також часто можна зустріти інформацію про те, що десь в Європі вже давним-давно створюються різнокольорові рідини будь-яких відтінків з таких хімічних сполук як:

  • Аурамін - для жовтого пара;
  • Суміш аурамін і 1,4-діпаратолуідіноантрахінона - для зеленого кольору;
  • Родамін - створює малиново-червоний відтінок і т.д.;

Дані аміноантрахінові барвники дійсно існують, і навіть можуть пофарбувати випаровування, але є один нюанс, як то кажуть. Дані речовини є канцерогенами і похідними складних з'єднань бензолу. Одні лише їх назви вселяють жах, а при вживанні в будь-якому вигляді організмом людини вони здатні викликати серйозні захворювання, рак і багато інших небажаних наслідків. Такі хімічні матеріали використовуються тільки в деяких галузях промисловості, а продаж їх заборонений законом навіть в Європі і взагалі в будь-який більш-менш цивілізованій країні, хто б що не говорив.

Ні в якому разі не намагайтеся пофарбувати рідину вейпа чим завгодно. Це призведе лише до поломки вейпа, в кращому випадку, або серйозних проблем зі здоров'ям. Навіть якби нешкідливі барвники і існували, паріння таких жижек було б вкрай сумнівною витівкою. Адже всі ці квітчасті пари осідали б на предметах і одязі, а якого кольору в результаті стануть ваші легені навіть складно уявити.

Чи є надія на створення кольорового пара?

Різнобарвні клуби випарів можна цілком зробити в домашніх умовах і без шкідливих хімічних добавок. Все, що для цього потрібно - це вміння користуватися фотошопом або кілька правильно розташованих кольорових світлодіодів. Такими трюками якраз і користуються різні маркетологи та інші диванні інстаблогери, коли демонструють свої неймовірні здібності. Таким чином можна створити дуже гарні фоточки для збору лайків або здивувати своїх друзів-вейперів.

Підводячи підсумки хочеться сказати, що вейпінг хоч і досить безпечний для здоров'я, але не варто бути занадто довірливим і піддаватися експериментам. Безпечних кольорових жижек для вейпа сьогодні не існує, а всі фото- і відео підтвердження зворотного є лише маркетинговим ходом для залучення уваги.

кольоровий дим електронної сигарети

  • Як зробити пар вейпа кольоровим

Схожі статті

Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Скільки зберігається рідина для вейпа - досить складне питання. Справа в тому, що навіть Food and Drug Administration (FDA) - організація, що регулює якість компонентів для електронних сигарет так і не визначилася остаточно з максимальним терміном зберігання такої продукції. Визначити термін придатності у рідини для вейпа можна тільки приблизно. З огляду на хімічні елементи, що входять до складу жижки, можна сказати, що придатна до вживання вона не більше 2 років з моменту виготовлення, і не більше півроку після відкриття заводської ємності.

Рекомендовані товари