Заказать звонок

Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Скільки зберігається рідина для вейпа - досить складне питання. Справа в тому, що навіть Food and Drug Administration (FDA) - організація, що регулює якість компонентів для електронних сигарет так і не визначилася остаточно з максимальним терміном зберігання такої продукції. Визначити термін придатності у рідини для вейпа можна тільки приблизно. З огляду на хімічні елементи, що входять до складу жижки, можна сказати, що придатна до вживання вона не більше 2 років з моменту виготовлення, і не більше півроку після відкриття заводської ємності.

Чи можна використовувати рідину після зазначеного терміну придатності?

Різні виробники зазвичай пишуть на тарі «термін придатності 1 рік» щоб уже напевно убезпечити свій бренд від звинувачень в простроченні. Але чи можна використовувати рідину через ці 12 місяців і чи не буде вона простроченою?

Все залежить від того, де і як зберігалася жижка весь цей час. Головними ворогами будь-якої хімії є сонце і спека. Тому рідину необхідно зберігати тільки в холодному і темному місці, наприклад, в холодильнику, попередньо запечатавши її в щільну, що не пропускає світло упаковку. Збережена в таких «тепличних» умовах, рідина буде цілком придатна через заявлений на упаковці рік. Але якщо заправка валялася не зрозуміло де тривалий час, переносилася з місця на місце і нещільно закривалася, можливо, варто все ж прислухатися до здорового глузду і рекомендацій виробника, і викинути флакончик куди подалі.

Чим небезпечна прострочена рідина для вейпа?

Будь-яка  рідина складається всього з декількох компонентів:

  • пропіленгліколю;
  • гліцерину;
  • нікотину;
  • ароматизаторів.

Гліцерин і пропіленгліколь - досить нешкідливі речовини, які роблять основу пара м'якою і приємною людині. Навіть збережені на полиці в шафі вони не втратять своїх властивостей досить довго, чого не можна сказати про нікотин і ароматизатори. Думаю, багато хто стикався з тим, що їх приємна жижа з ніжним ароматом дині перетворювалася в дивного кольору кисіль, який гірчить. Так, це і є те саме прострочення.

Небезпека прострочення полягає, на жаль, не тільки в іншому смаку і запаху, а й в не дуже-то приємних наслідках для організму.

Непридатна суміш може викликати такі симптоми як:

  • запаморочення;
  • нудота;
  • алергічна реакція.

Тому на відміну від питання «скільки зберігається жижа для вейпа», відповідь однозначна - вживати таке не варто. Зіпсований склад повністю псує всі відчуття від паріння, а саме приємний смак і насичений аромат. Та й коштують компоненти або готові рідини не так уже й дорого, щоб ризикувати здоров'ям. До того ж, густий осад, що утворився на дні баночки може легко потрапити в систему вейпа і зіпсувати не тільки паріння, але і весь атомайзер. Очищая його від наслідків, ви ще не раз пошкодуєте про цей експеримент. Так що, якщо рідина прострочена, змінила початковий колір  - терміново викидайте її на смітник, адже ні до чого доброго її використання не призведе. Благо, завжди під рукою є хороший вейп шоп, який працює в онлайн-режимі, в якому можна замовити новеньку приємну жижку.

  • Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Схожі статті

Як зробити пар вейпа кольоровим

Як зробити пар вейпа кольоровим

Рідини для вейпа можуть відрізнятися за смаком, ароматом і насиченістю пара. Але чи можна зробити кольорову рідину для електронних сигарет? Цим питанням рано чи пізно починає задаватися будь-який вейпер, який використовує електронку не стільки заради отримання нікотину, а в чисто естетичних цілях. Сьогодні багато вейперів намагаються випускати пар якомога красивіше, так, як це не робить ніхто інший, і кольоровий пар від вейпа міг би стати приголомшливою знахідкою для креативного вейпінга, але чому ж їм ніхто не користується?

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Заправка вейпа рідиною - досить відповідальна справа, але не таке вже й складна, як багато хто говорить. Самостійно розібратися, як налити рідину в вейп зможе навіть новачок, малознайомий з конструкцією. Проблема часто полягає лише в тому, що на сьогоднішній день існує величезна кількість вейпів від різних виробників з різними способами поповнення запасів рідини.

Чи можна парити чистий пропіленгліколь? Чи варто його змішувати з водою

Чи можна парити чистий пропіленгліколь? Чи варто його змішувати з водою

Якщо відповідати коротко - то так, можна. Але для розуміння питання рекомендується розібратися докладніше.

Склад рідини для вейпа: детальний розбір

Склад рідини для вейпа: детальний розбір

Що входить до складу рідини для паріння? Чи присутні в замісі шкідливі речовини

Чи можна змішувати різні рідини для вейпа?

Чи можна змішувати різні рідини для вейпа?

Сьогодні вейперам і парильникам пропонується більше 3000 різний ароматів рідини для електронних сигарет. Компанії-виробники постійно пропонують щось новеньке, щоб догодити будь-якому вимогливому користувачеві. Але багатьом навіть такого розмаїття недостатньо. Тому деякі починають захоплюватися самозамісом і пробують змішувати різноманітні жижки в спробах знайти свій ідеальний смак або просто по фану. Чи можна змішувати різні рідини для вейпа? Звичайно ж можна! Але підходити до такої справи варто з розумом, власне, як і до будь-якого заняття. Чи можна змішувати різні рідини для вейпа від різних виробників? Безумовно так. Склад всіх рідин приблизно однаковий, тому максимальну шкоду, які ви можете отримати в результаті - жахливі смакові відчуття і бляклий аромат.

Рекомендовані товари