Заказать звонок

Як вибрати рідина для вейпа?

Переходячи зі звичайної або навіть електронної сигарети на вейп, людина розуміє, що перед ним відкривається величезна кількість смаків і видів рідин для паріння. З безлічі варіантів кожен вибирає щось особливе для себе. Немає нічого дивного в тому, що у новачка розбігаються очі, він не знає, з чого почати, що купити. Ускладнює вибір ще й те, що відповіді на питання «Яка рідина краще» - немає. Є багато варіантів, кожен вибирає для себе своє.

Склад рідин для паріння

В першу чергу необхідно вивчити склад рідин. У них зазвичай чотири компоненти:

  • основа - гліцерин (VG), пропіленгліколь (PG) або обидва разом;
  • ароматизатор;
  • нікотин;
  • вода (може і не бути).

У різних рідинах різні співвідношення компонентів, що в кінцевому рахунку і впливає на характеристики рідини. Особливо складно вибрати ароматизатор для вейпа : їх дуже багато, починаючи від моносмаків, закінчуючи складними сумішами, які дають один присмак на вдиху і інший - на видиху.

Порада! Якщо ви тільки починаєте парити, не варто брати рідини з декількома ароматизаторами: спочатку вивчіть доступні моносмаки, а потім починайте експериментувати. Це дозволить краще розрізняти смаки і зрозуміти, що вам більше подобається.

Роль нікотину, кому яке дозування підходить

Нікотин для електронних сигарет - це необов'язковий компонент рідини. Його в рідини для паріння може і не бути - саме такі вироби купують вейпери, які ніколи не курили звичайних сигарет або повністю відмовилися від нікотину. Але все ж цей компонент важливий: від нього залежить так званий «удар по горлу» або тротх. Якщо вам подобається це відчуття, то варто брати рідину з великою кількістю нікотину і на базі пропіленгліколю - він підсилює удар по горлу.

При виборі дозування потрібно враховувати і пристрій, який ви будете використовувати. Чим менше потужність вейпа, тим більше потрібно нікотину, інакше доведеться довго парити, щоб отримати необхідну дозу. Для потужних атомайзерів вистачає 1-3 мг нікотину на мілілітр.

VG / PG - більше пара або більше смаку?

Зроблена на різних основах жижа може давати або більше пара, або більше смаку. За смак відповідає показник PG - частка пропиленгликоля в основі. Пар посилюється натуральним гліцерином, який відзначається як VG. Орієнтуватися радять на наступні параметри:

  • більше смаку буде у рідини 50VG / 50PG;
  • сильний і красивий пар дає жижа 60VG / 40PG;
  • інтенсивний пар аж до хмари навколо вейпера можна отримати, використовуючи рідину 70VG / 30PG.

Вибираючи продукт для паріння не забувайте: багато що залежить і від пристрою, яким ви користуєтеся. Односпіральні баки або аматорські пристрої eGo не дадуть достатньо пара просто через нестачу потужності.

Самозаміс або купити готову?

Новачкові в вейпінгу не варто навіть думати про самозаміс. Це не дуже складно, але все ж вимагає певної вправності і розуміння, що ви хочете отримати від готового продукту. Якщо у вас немає досвіду, ви з ймовірністю купите аромати, які вам не сподобаються, витративши чимало грошей даремно. Тому спочатку потрібно купувати готові суміші, причому бажано брати товари преміум-виробників: у них більш чисті смаки і є гарантія якості.

Згодом можна починати експериментувати з самозамісом. Спочатку рекомендується робити моносуміші, щоб освоїти міксування основи, аромки, нікотину. Можна спробувати відтворити моносмак, який сподобався з готових основ, тоді буде з чим порівняти. Наб'єте руку - переходьте до більш складних варіантів.

До речі! Нікотин - це найдорожчий компонент в рідині для куріння. Знижуючи потроху його дозу, ви зможете відмовитися від цього елемента і значно заощадити. Плюс в тому, що у вас залишиться можливість курити, щоб зайняти час або розслабитися.

рідини для вейпа

Ознаки низькоякісної рідини для паріння

Низькоякісні рідини не тільки відрізняються неприємним смаком, але і просто небезпечні. У них може використовуватися основа з простроченим терміном придатності, що призводить до алергій, кашлю. Заявлений опис теж може не відповідати оригіналу - є ризик передозування. Основними ознаками підробок і низькоякісних жиж називають:

  • неакуратна упаковка;
  • неякісна тара;
  • відсутність даних (терміну придатності, опису смаку, рекомендацій по зберіганню);
  • немає сертифіката якості;
  • низька ціна.

Рекомендації по використанню і зберіганню

Рідина для вейпа вимагає особливого до себе ставлення, особливо, якщо в складі є нікотин. Її потрібно обов'язково берегти від дітей. При неправильному використанні вона отруйна. Якщо хоч трохи рідини потрапить на шкіру, її потрібно терміново промити з милом. При попаданні рідини на слизові бажано звернутися до лікаря.

Не варто купувати занадто багато рідини за раз: в середньому один вейпер витрачає в день близько 2 мг рідини. Це означає, що пляшечки на 20 мл вистачає на 10 днів без проблем.

Якщо купили здорову пляшку, поділіть її на невеликі ємності (обов'язково наливайте рідину тільки в чистий посуд і заповнюйте її до самого кінця, щоб не залишалося повітря) і приберіть в прохолодне місце, куди не потрапляє світло. При використанні кожної ємності її бажано теж розлити по контейнерах меншого розміру, щоб жижа не стикалася з повітрям. Такий підхід дозволяє зберігати рідину порядку року.

Правильний вибір і зберігання рідини для вейпа дозволяє в повній мірі насолодитися парінням і не нашкодити своєму організму. Тому завжди ретельно вивчайте продукт, який купуєте, і дотримуйтесь інструкції виробника.

  • Як вибрати рідина для вейпа?

Схожі статті

Що краще, самому зробити рідину для вейпа або купити готову?

Що краще, самому зробити рідину для вейпа або купити готову?

У цій статті ми розповімо Вам - що таке "самозаміс". Як приготувати рідину для електронної сигарети? З чого складається рідина? Складнощі при самозамісі. Пропорції і види компонентів для самозамісу. Перевага самостійного виробництва рідин.

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

У новачків часто виникають труднощі з вибором рідини і вони задаються питанням - "Яке співвідношення нікотину в рідині для електронних сигарет є оптимальним?". Ми розставили всі крапки над «i» і вирішили цю головоломку.