Заказать звонок

Що краще, самому зробити рідину для вейпа або купити готову?

Доброго часу доби всім любителям смачного пара! Ми впевнені, що Ви потрапили на нашу сторіночку не просто так. Сміємо припустити, що у Вас вже є стаж паріння, нехай навіть і невеликий. Звичайно, Ви почали парити з готових рідин, але в один прекрасний момент задумалися про те, що можна економити і легко створювати свої жижки. І це насправді так.

Електронні сигарети стрімко набирають популярність і витісняють з ринку аналоги. Це багаторазові пристрої, для роботи яких необхідно добавляти рідину (краплі, заправку). Жижа випаровується всередині корпусу, а виділений пар за запахом і смаком нагадує звичайний тютюновий дим. Він менш шкідливий і не несе ніякої шкоди оточуючим, оскільки не містить небезпечних продуктів горіння, смол, формальдегідів.

Для заправки вейпа купляють рідину різної концентрації, смаку, міцності. Якщо немає можливості її купити, можна приготувати склад самостійно, використовуючи ряд компонентів і рецепт.

У чому перевага самозамісу?

Погодьтеся, що з кожним бувало, що ви купували рідину, а, в результаті, вам чи то не подобався смак, то не підходила міцність нікотину до Ваших вподобань, або просто «здирали» з Вас невиправдану суму за такий же «самозаміс», який ви можете зробити самі. Тепер ви можете забути про такі проблеми. Досить створити на пробу невелику кількість рідин, щоб переконатися, що пар буде смачним, відповідним і розслаблюючим. Вартість рідини такої нескладно порахувати, в десятки разів дешевше ніж в vape-магазинах.

Як зробити самозаміс?

Нижче ви можете ознайомитися з тим, як зробити рідину для вейпа за класичним рецептом. Розглянемо ключові компоненти:

  1. Пропіленгліколь . Є сполучною речовиною з приємним, злегка солодким присмаком. Повністю нешкідливий для організму людини, але при перевищенні дозування може викликати алергію і проблеми з диханням. Має маркування PG.
  2. Гліцерин . Необхідний для додаткової щільності і густоти диму. Вивчаючи, як самому зробити рідинау, дізнайтеся необхідну концентрацію речовини для вейпа, інакше дим вийде з гіркотою. Позначається на етикетках як VG.
  3. Дистильована вода . Необов'язковий компонент. Застосовується для розрідження, пом'якшення та підвищення смакових якостей продукту. Недостатня кількість води призводить до високої в'язкості суміші, що в свою чергу підвищує густоту рідини.
  4. Ароматизатори для вейпа . Смак вибирається виключно на основі переваг власника, але слід дотримуватися важливого правила. Номінальна кількість ароматизаторів на 10 мл складу не повинна перевищувати 4%. Велика концентрація загрожує погіршенням смакових якостей. У магазинах можна знайти смаки яблука, винограду, полуниці, різних солодощів і іншого. Головне, купувати якісні склади, продавець яких може надати відповідний сертифікат.

Класична суміш передбачає наявність нікотину . Його кількість підбирається в залежності від уподобань парильщика. Якщо вивчити існуючу класифікацію, то 6 мг / мл відповідають звичайним сигаретам з вмістом 0,1-0,3 мг нікотину, 12 мг - 0,3-0,5 мг, а 18-36 мг вже для завзятих курців. Чітко виконуйте дозування, щоб не переборщити з міцністю.

Безнікотинова  рідина для вейпа передбачає повну відсутність шкідливої речовини. Склад «нульовки» аналогічний вищеописаному за тим винятком, що не потрібно додавати нікотин. В такому випадку зміняться незначно смакові якості, так як нікотин може додавати легкої гіркоти і присмак тютюну.

Насправді, готувати самозаміс нескладно. Досить знайти готовий рецепт цікавої і смачної жижки, придбати потрібні інгредієнти - змішати їх за інструкцією і просто дати настоятися кілька днів. Також за допомогою нашого калькулятора самозамеса ви без зусиль зможете розрахувати потрібні вам пропорції.

Якщо ви питаєте - як зробити вдома кольорову рідину для вейпа і чи можливо це, зверніться до нашої статті .

Готові рідини для вейпа

Це склади, створені за розробленими і перевіреним рецептурами. Тут всі компоненти збалансовані і ретельно перемішані. Жижа виходить смачною і ароматною. Оскільки не існує єдиних стандартів для виробництв, виробники самостійно створюють їх, використовуючи безпечні речовини. Всі пропорції розраховані. Виділяють такі співвідношення PG / VG:

  • 50/50 - стандартна продукція, яка використовується для е-сигарет Ego, які характеризуються маленьким кліромайзером. Склад все рідше використовують в сучасних вейпах.
  • 40/60 - підходить для електросігарет-стіків. Жижа зниженої в'язкості підходить для малопотужного пристрою.
  • 30/70 - поширене співвідношення. Підходить для сучасних стартових наборів і стіків. Виробники забезпечують хороше пароутворення і смакопередачу.
готова рідина для вейпа

Як і для самозамісу, готові рідини можуть бути нікотиновими і безнікотинові. Перші відрізняються рівнем міцності, яку підбирають самостійно курці. Жижа без нікотину ідеально підійде для людей, у яких не залишилося нікотинової залежності.

Самозаміс або готова жижа?

І в першому і в другому випадку є як плюси і мінуси. Так, при самозамісі, наприклад, ви отримуєте економію коштів, безліч різних варіацій смаків, а також впевненість у якості елементів, які ви додаєте в рідину, ви точно будете знати, з чого вона складається і про те, що вона не має додаткових токсичних домішок . Але при цьому створення рідини на дому призведе до втрати часу і сил, багато хто, наприклад, не люблять довго чекати поки заміс настоїться. При покупці готової рідини таких проблем немає, купуєте і можна відразу ж приступати до паріння. Продукція, виготовлена ​​перевіреними виробниками, завжди буде надійною і якісною, з вдалим і правильним співвідношенням PG / VG і міцності.

На закінчення, можна з упевненістю сказати, що купувати готові суміші або робити самозаміс - вирішувати парильнику. Головне - віддати перевагу якісній і сертифікованій продукції. Це дозволить отримати задоволення від процесу і не завдати шкоди організму.


  • Що краще, самому зробити рідину для вейпа або купити готову?

Схожі статті

Що таке "самозаміс"? Як приготувати рідину для електронних сигарет в домашніх умовах?

Що таке "самозаміс"? Як приготувати рідину для електронних сигарет в домашніх умовах?

У цій статті ми розповімо Вам - що таке "самозаміс". Як приготувати рідину для електронної сигарети? З чого складається рідина? Складнощі при самозамісі. Пропорції і види компонентів для самозамісу. Перевага самостійного виробництва рідин.

Як вибрати рідина для вейпа?

Як вибрати рідина для вейпа?

Переходячи зі звичайної або навіть електронної сигарети на вейп, людина розуміє, що перед ним відкривається величезна кількість смаків і видів рідин для паріння. З безлічі варіантів кожен вибирає щось особливе для себе.

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

У новачків часто виникають труднощі з вибором рідини і вони задаються питанням - "Яке співвідношення нікотину в рідині для електронних сигарет є оптимальним?". Ми розставили всі крапки над «i» і вирішили цю головоломку.

Рекомендовані товари