Заказать звонок

Чи можна парити чистий пропіленгліколь? Чи варто його змішувати з водою

Подорожання рідин для паріння часто призводить до того, що вейпери починають самостійно заважати відповідну рідину на базі доступних компонентів. А ті, кому не хочеться морочитися, замислюються: чи можна парити чистий пропіленгліколь? Якщо відповідати коротко - то так, можна. Але для розуміння питання рекомендується розібратися докладніше.

Коротка довідка по пропіленгліколь

Пропіленгліколь для вейпа - це безбарвна в'язка рідина, яка за своїми властивостями є хорошим розчинником для багатьох хімічних речовин, тому з ним легко змішувати складні ефіри, спирти і багато іншого. Даний продукт є дозволеним в більшості країн і часто додається в продукти харчування (відзначається в складі як E1520). Має порівняно невеликий термін придатності: рік з моменту виготовлення. Пропіленгліколь можна зберігати не більше 2-х років.

Говорячи про самозаміси, варто згадати, що в формулах вейперів пропіленгліколь позначається двома буквами - PG. Використовується він досить активно, т. к. є однією з двох доступних основ. Часто виробники поєднують пропіленгліколь і звичайний рослинний гліцерин, щоб отримати найбільш привабливу основу.

Крім пропіленгліколя до рідини для вейпа входять вода, нікотин і ароматизатор. У цьому факті криється відповідь на питання, чи можна розбавляти пропіленгліколь водою. Основні переваги жиж з цією основою:

  • менша в'язкість в порівнянні з іншими продуктами;
  • низька щільність, завдяки чому в рідині з'являється менший осад;
  • швидке поглинання гнітом, що дозволяє відразу ж парити, не чекаючи просочення;
  • забезпечує чудову насиченість аромату;
  • в поєднанні з нікотином дає характерний і досить сильний удар по горлу;
  • дозволяє створити теплий пар, т. к. речовині потрібно не так багато енергії для кипіння і випаровування;
  • виробляє пар меншої щільності.

Негативна реакція, яка можлива при використанні рідини на базі PG - алергія. Найчастіше пропіленгліколь провокує роздратування шкіри, висип. Якщо ви зіткнулися з таким ефектом, необхідно терміново перестати парити і переключитися на рідини з гліцерином в якості основи. Перед тим, як пробувати нову рідину, бажано зробити перерву, щоб організм відпочив.

Які відчуття від паріння пропіленгліколя

Парильників чистого пропіленгліколя мало, але всі вони сходяться в одному: при парінні чистого PG з'являється солодкість у роті, так само, як і при парінні деяких ароматизованих жиж. Це вважається нормальним, оскільки одна з характеристик пропиленгликоля - солодкуватий смак.

Важливо! Якщо ви спробували заправити пристрій чистим пропіленгліколем і після проби з'явилися неприємні відчуття, вам дістався товар низької якості. Парити зіпсований пропіленгліколь не можна, це небезпечно для здоров'я. Нормальний PG не повинен давати ніяких  негативних наслідків.

Чи можна розбавляти пропіленгліколь водою?

Початківці-вейпери при створенні самозамісів часто експериментують з простими складами, щоб зрозуміти, чи можна змішувати пропіленгліколь з водою. З точки зору фізико-хімічних властивостей, робити це можна: ви отримаєте розчин з пропіленгліколю і води. З точки зору вейперів думки розділяються. Хтось вважає, що без води парити не можна ні в якому разі, а хтось завжди робить заміси на чистій основі.

Досвідчені вейпери кажуть, що пропіленгліколь парити можна і не шкідливо. Простіше розібратися з основами самозамісу і навчитися робити прості рідини з аромками. Тоді і пар буде густий і теплий, і смак - приємний.


  • Чи можна парити чистий пропіленгліколь? Чи варто його змішувати з водою

Схожі статті

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

У новачків часто виникають труднощі з вибором рідини і вони задаються питанням - "Яке співвідношення нікотину в рідині для електронних сигарет є оптимальним?". Ми розставили всі крапки над «i» і вирішили цю головоломку.

Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Скільки зберігається рідина для вейпа - досить складне питання. Справа в тому, що навіть Food and Drug Administration (FDA) - організація, що регулює якість компонентів для електронних сигарет так і не визначилася остаточно з максимальним терміном зберігання такої продукції. Визначити термін придатності у рідини для вейпа можна тільки приблизно. З огляду на хімічні елементи, що входять до складу жижки, можна сказати, що придатна до вживання вона не більше 2 років з моменту виготовлення, і не більше півроку після відкриття заводської ємності.