Заказать звонок

Сольовий нікотин. Що це таке і з чим його їдять.

Друзі, ринок вейпінга не стоїть на місці. Щодня з'являються нові технології і вдосконалені компоненти. Сьогодні ми поговоримо про гучний так званий "сольовий нікотин", але не будемо заглиблюватися в розуміння складних хімічних термінів і процесів. Постараємося доступно піднести інформацію для читача, а не хіміка з науковою ступінню☺.

Вступ

Вперше світ дізнався про сольовий нікотин 9 червня. У Москві на виставці Global Vape його представили, як SNS, що означає - Smart Nicotine System. Виробники цих девайсів додали в рідину присадки, що змінюють її кислотність. Преміальні якості даного нікотину полягають в тому, що в кров він надходить приблизно за 20 секунд, в той час як звичайний нікотин засвоюється набагато довше, на це необхідно близько 1 хвилини. Це означає, що сольовий нікотин створює відчуття накурення з перших затяжок, тоді як багатьом вейперам відомі випадки «передозу» нікотином, що призводить до поганого самопочуття і негативних наслідків для організму.

Історія створення

juul

Приватна компанія - PAX Labs (раніше Ploom), яка знаходиться в Каліфорнії, 1 червня 2015 року представила JUUL - тип електронної сигарети, в якій використовуються нікотинові солі, що знаходяться в листі тютюну. У 2015 році ними було надано патент США на приготування нікотинових солей. Після проведення численних експериментів і аналізів, компанія заявила, що солі, ймовірно, зменшують небезпеку споживання нікотину, так як такий компонент як бензойна кислота допомагає нікотину всмоктуватися через легені в кров в 100 разів швидше, ніж це відбувається зі звичайним нікотином.

 

Чим "сольовий" нікотин відрізняється від звичайного

Рівень pH звичайного нікотину варіюється в рівні 10,5 - 11 одиниць, що дуже відрізняється від рівня pH в організмі людини.

"Сольовий" нікотин або моно-протоновану нікотин має збалансований pH з організмом людини, виведений штучним методом за допомогою різних кислот.

Переваги сольового нікотину

Сольовий нікотин дуже швидко набирає популярність в світі вейпа, це обумовлено тим, що:

  • Дуже швидке всмоктування нікотину в кров, відчуття "накурення" приходить набагато швидше
  • тепер Ви будете витрачати набагато менше рідини, щоб отримати необхідну дозу нікотину
  • випаровуваність рідин з вмістом нікотинових солей легша - відпадає необхідність в більш потужних девайсах,  обсяги споживаної рідини можуть знижуватися в рази
  • луг міститься в будь-якому нікотині в слідстві реакції з бензойної кислотою утворює сіль, завдяки якій склад цього нікотину максимально наближений і адаптований до внутрішнього ередовища людини, даний нікотин є менш шкідливим для нашого організму
  • виключено відчуття будь-яких сторонніх присмаків, так як сольовий нікотин проходить додаткове очищення і є нейтральним на смак і колір.
  • завдяки вищепереліченим властивостям ви дійсно можете з часом повністю відмовитися від куріння, а це для більшості споживачів найголовніша мета

Недоліки сольового нікотину

Крім плюсів, як правило, у будь-якого продукту є певне число мінусів, головне, щоб їх не було більше, отже:

  • для того, щоб відчути "ТН" вам знадобитися велика концентрація сольового нікотину
  • сольовий нікотин істотно зменшує кількість виробленого Вами пара (хоча для тих, хто не любить привертати увагу пишними хмарами - це є перевагою, так процес буде більше нагадувати звичайне куріння аналогових сигарет)
  • не рекомендується використовувати потужні пристрої для паріння рідин з "сольовим нікотином" - можна швидко отримати "передоз". Перший виробник "сольового нікотину" розробляв його для картриджних систем
  • ну, і найголовніше, що турбує багатьох парильників - це поки що мала вивченість даного тренду. 

На закінчення, хочемо сказати, що переходити чи ні на сольовий нікотин - це рішення індивідуально для кожного, наша задача проінформувати Вас про всі аспекти належним чином і підштовхнути до прийняття рішення. На сьогоднішній день вплив сольового нікотину на організм людини належним чином не вивчений, так само, як незрозумілим був колись вплив електронних сигарет, але дослідження показують, що рідини з вмістом преміального нікотину не є більш шкідливими ніж звичні нам. Залишається тільки стежити за розвитком цієї новинки в світі вейпінга.

  • Сольовий нікотин. Що це таке і з чим його їдять.

Схожі статті

Що таке POD-система. Чим відрізняється від класичного вейпа

Що таке POD-система. Чим відрізняється від класичного вейпа

POD-система (POD-вейп) - це тип електронних сигарет, що використовує так звані «POD'и» замість атомайзера. Конструкція являє собою компактний механізм, що складається з акумуляторної батареї та картриджа. Картридж виконує роль одночасно і випарної камери з нагрівальними елементами, і резервуара для рідини, що і визначає таке поняття як POD-система.

Що таке сольовий нікотин? Чи варто парити вейп на сольовий рідині

Що таке сольовий нікотин? Чи варто парити вейп на сольовий рідині

Сольовий нікотин - це штучно створений різновид звичайного нікотину. Так званий «saltbase» відомий світові вже давно, і користується популярністю. Але в наших широтах ще не всі знайомі з таким складом і багато поглядають в його сторону з побоюванням. Так що ж особливого в рідині на основі нікотинових солей?