Заказать звонок

Що таке POD-система. Чим відрізняється від класичного вейпа

POD-система (POD-вейп) - це тип електронних сигарет, що використовує так звані «POD'и» замість атомайзера. Конструкція являє собою компактний механізм, що складається з акумуляторної батареї та картриджа. Картридж виконує роль одночасно і випарної камери з нагрівальними елементами, і резервуара для рідини, що і визначає таке поняття як POD-система.

Такі вейпи найбільш схожі з початкової концепцією електронної сигарети, винайденої в далекому 2003 році. Саме таку компактну конструкцію вони мали на початку розвитку вейп-культури і лише через кілька років змінилися в громіздкі системи з модами, великими акумуляторами і величезними клубами пара.

що таке pod системаpod система що цещо таке pod вейп

Особливості POD вейпів

Сьогодні електронні сигарети з подами користуються великою популярністю і що таке POD система знають багато досвідчених парильників. Основними факторами, що вплинули на популярність таких вейпів стали компактність і простота використання систем. Принцип роботи POD систем практично такий же, як у інших вейп пристроїв. Спеціальна рідина з нікотином і різними добавками для смаку перетворюються в приємний пар після нагрівання.

Різниця лише в тому, що поди перетворять набагато меншу кількість пара в силу низької потужності системи. Паріння таких електронок дуже схоже з курінням звичайних, не електронних сигарет. Цьому сприяє і наявність великої концентрації нікотину в рідині. Тому таким вейпам часто віддають перевагу прості курці, які не женуться за великими обсягами пара.

Головні переваги подів, що виділяють їх на тлі інших електронок:

  • Компактність.
  • Мобільність.
  • Простота експлуатації.
  • Невисока ціна.

Пристрої з подами іноді називають сольовим вейпом, що містить нікотин на сольовий основі в складі рідини вейпа. Такий нікотин швидко втамовує спрагу і дарує тугі, міцні затяжки. Середньостатистичному курцеві звичайно потрібно не більше 0.5 мл рідини для задоволення своєї потреби. У такому обсязі міститься приблизно 50 мл нікотинової речовини. Але на відміну від звичайних сигарет, пар з POD систем не має неприємного запаху і не містить різних смол.

Види POD систем

Девайси можуть бути різними за формою, наприклад, досить відомі «Джулія (JUUL) мають прямокутну, схожу з флешкою ​​форму. Деякі більш громіздкі, такі як Mi-POD, але всі вони мають один принцип роботи. Більшість девайсів мають систему автоматичного затягування і не передбачають наявність кнопки запуску. Механізм самостійно активується, коли користувач починає всмоктувати повітря, що додає ще більшої зручності пристроїв.

Але всі POD пристрої розрізняються на два типи в залежності від способу обслуговування:

  1. Закритого типу - не потребує заміни рідини. Після закінчення запасу картридж просто викидається і замінюється на повний.
  2. Відкритого типу. У такій системі картриджі підлягають самостійній заправці. Можна купити готову рідину або зайнятися самозамісом, за аналогією з класичними боксовими вейпами.

Який тип пристрою підходить саме вам, варто визначати керуючись особистими уподобаннями. Любителям замішувати рідини і проводити експерименти сподобаються моделі, що обслуговуються,  а якщо не хочете ні з чим морочитися - варто звернути увагу на закриті варіанти.

Висновок

Підводячи підсумки можна зробити висновок що POD вейп, це таке пристосування, яке підійде як любителям смачного пара, так і завзятим курцям, які мають намір кинути шкідливі сигарети. Це дуже зручні у використанні девайси, а ціна на них набагато нижче середньої ціни вейпів.

  • Що таке POD-система. Чим відрізняється від класичного вейпа

Схожі статті

Сольовий нікотин. Що це таке і з чим його їдять.

Сольовий нікотин. Що це таке і з чим його їдять.

Поговоримо про гучний так званий "сольовий нікотин". Чим "сольовий" нікотин відрізняється від звичайного? Наслідки застосування нікотину. Поняття "нікотиновий передоз". Порівняння, переваги і недоліки сольового нікотину. 

ТОП-7 POD-систем 2020

ТОП-7 POD-систем 2020

ТОП POD-систем 2020 року думку компанії Vapemix. Опис, характеристики і комплектації популярних девайсів.

Все про одноразові електронні сигарети

Все про одноразові електронні сигарети

Одноразові електронні сигарети - це вейп пристрою без можливості дозаправки рідини і з одноразової батареєю. Останнім часом такі системи стали особливо популярними як серед початківців вейперов, так і у любителів традиційного куріння. Принцип роботи одноразової електронної сигарети такий же, як у звичайного вейпа: спеціальна гліцеринова жижа з нікотином випаровується на внутрішній спіралі і перетворюється в клуби смачного, ароматного пара.

Рекомендовані товари