Заказать звонок

Навіщо настоювати рідину для електронних сигарет

Прихильникам вейп-культури доступний ширший вибір використовуваних для куріння та паріння речовин у порівнянні зі звичайними курцями. Це факт, який важко заперечити. Адже якщо поціновувачі ординарних цигарок можуть робити вибір лише в межах пропонованого їм асортименту, любителям електронних сигарет відкриваються більш широкі обрії. Вони не лише можуть робити вибір найприємнішого смаку, але навіть самостійно добирати складові суміші, з яких складатиметься рідина для куріння. Більше того, створити таку рідину цілком можливо навіть у домашніх умовах. У курців традиційних сигарет така можливість навряд чи колись з'явиться.

Чи потрібно настоювати самозаміс

Стверджувати, що рідину для куріння чи паріння обов'язково потрібно робити самостійно, було б неправдою. Багато хто знаходить готову суміш, яка їм повністю підходить, у конкретних виробників і воліють «не винаходити велосипед» Однак солідна частка любителів вейпінгу обтяжується питанням як зробити основу для жижі - і з натхненням береться за самостійне створення унікальних рідин для куріння. І на це є кілька причин: 

  • В деяких вейперів є певний сумнів щодо якості рідини або сумлінності певних виробників готових сумішей;
  • Є намір створити авторський унікальний смак, якого більше немає ні в кого;
  • Навпаки, хочеться скористатися досвідом іншого вейпера і приготувати самозаміс за перевіреним рецептом;
  • хочеться заощадити, тому що готові суміші завжди обходяться дорожче окремих компонентів, та й вистачає їх на більш тривалий термін.

Як і у будь-якої медалі, намір самостійного приготування суміші для куріння має свої особливості, про які потрібно знати. Про це розповімо далі.

Особливості процесу приготування самозамісу

Перш ніж ви поставите собі за мету приготувати і дізнатися на практиці все про самозаміс, скільки настоювати його і коли він буде готовий, не зайве розібратися в нюансах цього процесу. Б’ємося об заклад, в ході приготування на якийсь час ви відчуєте себе середньовічним алхіміком, що готує дивовижне зілля.

как настаивать самозамес

Настоювати самостійно виготовлену суміш потрібно для того, щоб удосконалити її смак. Кілька днів знадобиться для того, щоб усі компоненти курильного міксу добре перемішалися та розкрили свої властивості.

Також існує думка, що в процесі настоювання рідини для куріння шкідливі властивості нікотину поступово знижуються, а отже, зменшується міра його шкідливого впливу на організм. Особливо якщо йдеться про сольовий нікотин. Це стає можливим завдяки тому, що поки відбувається дифузія всіх компонентів суміші, вона активно насичується киснем. Отже, окислюється і нікотин, перетворюючись на нешкідливу лікарську речовину – нікотинову кислоту.

Окислення нікотину можна побачити на власні очі і відстежити повний цикл цієї реакції. Рідина з нікотином починає темніти. І з абсолютно прозорого стану на початку процесу настоювання вона повністю темніє за 3-5 годин активних хімічних реакцій. Далі розповімо, як зробити суміш з нікотином.

Скільки має настоюватися жижа

Щоб теоретично уявляти термін «дозрівання» курильної жижі, важливо розуміти, з яких інгредієнтів вона складається. Обов'язкові компоненти для будь-якої суміші:

 Деякі рецепти також передбачають додавання спирту і дистильованої води.

Отже, насамперед поєднуються всі інгредієнти. До основи суміші додаються бажані ароматизатори. Як зробити рідину з нікотином, не становить жодної проблеми. Просто до основи підмішується нікотин. Отриманий «коктейль» добре перемішується до появи бульбашок. Потім ємність із сумішшю забирається в темне, прохолодне місце.

Найчастіше тривалість настоювання самозамісу вказується в самому рецепті приготування. Термін обов'язково залежить від пропорції VG/PG у складі, від наявності чи відсутності нікотину та характеру ароматичних компонентів. Саме ароматизатори можуть збільшити термін настоювання жижі з 2-х годин до 2-х тижнів.

Додавання двох і більше ароматизаторів також збільшує термін приготування рідини для куріння. Інший парі ароматизаторів знадобиться приблизно 48 годин, аби пройшов весь цикл хімічних реакцій та з'явився унікальний бажаний смак.

Компоненти з сильними різкими ароматами потребують більш тривалого терміну змішування і настоювання, майте на увазі.

Як прискорити настоювання самозамісу і визначити його готовність

Щоб вгамувати свою цікавість щодо результатів самостійного приготування суміші та прискорити процес настоювання, знадобляться шкільні знання з фізики. При нагріванні рідини збільшується інтенсивність дифузії. Тобто достатньо буде просто нагріти ємність із сумішшю до 40 градусів. За цієї температури ароматизатори швидше розкривають свої унікальні властивості.

Нагріти ємність із сумішшю можна в мікрохвильовій печі (5-7 сек при потужності 600 вт) або в пароварці (запрограмувати пароварку на бажану температуру і увімкнути таймер).

Оцінити готовність суміші можна за періодичним тестуванням смакових та ароматичних властивостей. Тобто, після рекомендованого в рецепті часу настоювання пробуємо результат, що вийшов. Якщо все влаштовує, починаємо курити. Якщо за якимись параметрами рідина не приносить задоволення, потрібно настоювати довше.

Питання, що задають найчастіше

⚡ Скільки потрібно додавати нікотину до самозамісу?

Розраховувати необхідну кількість нікотину для суміші потрібно, виходячи з бажаної міцності самозамісу. Це в чистому вигляді справа смаку та звички. Розрахувати кількість можна за допомогою загальнодоступних таблиць дозування нікотину для самозамісу або спеціального онлайн калькулятора самозамісу.

⚡ У ємності з якого матеріалу найкраще робити суміш?

Можна настоювати самозаміс у пластиковій тарі. Але найкраще змішувати компоненти (тим більше якщо ви збираєтеся нагрівати суміш для прискорення настоювання) в ємності з темного скла.


⭐ Навіщо збовтувати самозаміс?

Збовтування ємності із сумішшю кілька разів на добу дозволить прискорити процес дифузії компонентів і, як наслідок, прискорити термін настоювання самозамісу.

⭐ Чи потрібно відкривати ємність із сумішшю в процесі настоювання?

Якщо рекомендований термін настоювання самозамісу становить більше доби, то щодня ємність потрібно відкривати на кілька хвилин, щоб кисень, що надходить, сприяв якнайшвидшому розкриттю смаків.

  • Навіщо настоювати рідину для електронних сигарет