Заказать звонок

Що таке дріпка? Особливості RDA атомайзера

Що таке дріпка і що взагалі означає це слово? Цим питанням задаються багато новачків в парінні і в цьому немає нічого поганого. RDA-атомайзери з'явилися на наших ринках порівняно недавно, тому багато ще не встигли випробувати їх у справі. Дріпка - це тип атомайзера, що обслуговується , він  відрізняється від бакомайзера власне відсутністю самого бака. Так як бака у вейпа немає - рідину необхідно доливати на вату через кожні кілька затяжок. Залишки рідини стікають в крихітний резервуар знизу.

Саме слово дріпка походить від англійського Drip - капати, що повністю пояснюється принципом роботи таких електронних сигарет. Абревіатура RDA, в свою чергу, розшифровується як Rebuildable Dripping Atomizer. Існують також RDTA-пристрої - вони поєднують в собі всі принади дріпок, але мають місткий бак, такі штуки теж часто називають дріпкамі.

Чим RDA-атомайзер відрізняється від інших типів конструкцій?

Вперше побачивши такий атомайзер, ви відразу ж помітите різницю в розмірах. Дріп набагато компактніше і відрізняються від атомайзерів з баком елегантними формами. Сам пристрій зазвичай виготовляється з міцного металу, що робить його ще і більш надійним. Конструкція RDA досить проста і складається зі стійок для спіралі, самої спіралі і бавовни, протягненої в спіральки. Під цим всім знаходиться невелика ємність для жижки. Така проста, але ефективна система робить вейп більш надійним, адже зламатися просто нема чому.

Обслуговування конструкції такого типу нескладне, але багато хто недолюблює RDA через необхідність постійно капати рідину. Особливо це не сподобається любителям купувати величезні флакони жижки, адже їх потім доведеться весь час тягати з собою.

що таке дріпка

Чим гарний Дріп-атомайзер?

Плюсів у таких систем для вейпінга предостатньо. Дріпи сподобаються в першу чергу тим, хто любить експериментувати і підкручувати вейп під себе. Дріп-атомайзер дозволяє використовувати різноманітні койли з різним опором, щоб добитися необхідного результату і клубів пари потрібного обсягу.

Багато також відзначають виразну смакопередачу пристроїв без бака. Відсутність контейнера дозволяє збільшити площу намотування в кілька разів, що підвищує характеристики вейпа. При повному випаровуванні рідини також можна сміливо доливати будь-яку іншу рідину, з іншим складом і смаком. Конструкція дозволяє парити хоч кілька різних флакончиків одночасно, по черзі міняючи їх після кількох затяжок.

Головні переваги вейпів без бака, що обслуговуються:

  • Неймовірно глибока смакопередача;
  • Величезна кількість пари;
  • Можливість гнучко змінювати опір на виході;
  • Просте обслуговування;
  • Хороший вибір складів, придатних для паріння.

Така продумана конструкція дозволяє без проблем випаровувати густі гліцеринові бази без підгоряння ватки і подальшого псування смаку.

Електронні сигарети з Дріп-системою не рекомендується купувати новачкам, адже все ж вони вимагають деякого досвіду. Наприклад, при здійсненні неправильної намотки апарат може почати випльовувати рідину під час паріння. В іншому ж це дуже приємна система, яка дарує багато смачного пара. На сьогоднішній день існує величезний вибір різних Дріп-вейпів з оригінальним дизайном. Так що навіть тим, хто не зацікавлений в паренні подібних штук, можливо, варто ознайомитися з асортиментом.

Різновиди Дріп-вейпів

Технології виробництва vape-систем розвиваються постійно і кожен день вони дарують нам нові оригінальні пристрої для вейпінга. Переваги RDA незаперечні і багатьом до вподоби саме такі електронні сигарети, але далеко не всім подобається постійно доливати рідину і тягати за собою валізи різноманітних флаконів. Спеціально для таких людей, що цінують смак, але не мають великої кількості вільного часу, і були придумані так звані бакодріпкі або RDTA.

RDTA пропонує всі переваги дріпок, але має знімний, місткий бак. Чим же вони кращі за звичайні RTA? Все просто: завдяки тому, що кінці гніту опускаються в контейнер з широким отворами, які не заважають просоченню, залишається відмінна передача смаку без необхідності постійно нишпорити по кишенях в пошуку баночки з рідиною. Баки даних конструкцій набагато менше баків RTA, але все ж - це краще, ніж нічого.

Ще більшу ємність і більш зручне підживлення бази пропонують боттомфідери (сквонкі) - досить оригінальні приблуди, у яких в боксі знаходиться пластиковий флакон з рідиною. При натисканні на нього, Жижка транспортується по спеціальному каналу в атомайзер. Однієї такої пляшки може вистачати на добу або навіть більше, правда, через її розміри носити з собою такий апарат не завжди зручно.

Конструкція таких пристосувань настільки проста, що деякі примудряються споруджувати саморобні атомайзери зі старих пляшок. Але це вже зовсім для гурманів і знавців. Набагато простіше і безпечніше заглянути в найближчий вейпшоп. Електронні сигарети з RDA завжди є в наявності за прийнятною ціною і в комплекті з відповідною рідиною.

Як вибрати вейп з дріпкою?

Існує такий міф, що безконтейнерні пристрої споживають більше рідини, але ніяких підтверджень цієї теорії немає. Швидше за все людям, які розпускають такі чутки, просто попалася прострочена рідина або вони зробили неправильне самостійне намотування.

Щоб вейп не псував настрій в процесі паріння і служив довго, необхідно купувати тільки фірмові товари, перевірені часом. Та й не варто брати компоненти для вейпінга в першому-ліпшому магазині. Хороший і надійний вейпшоп завжди надасть необхідну документацію про справжність електронної сигарети і про термін придатності компонентів рідини.

Чи варто вам спробувати юзати RDA - сказати не зможе ніхто крім вас самих. Бляклий смак RTA вже не вставляє? Хочеться більше густого пара з насиченим ароматом? Тоді, можливо, все ж варто ризикнути і купити дріпку. Та й ризику адже, по суті, немає. Вартість таких штук чи не вдарить по кишені. Для початку можна взяти якусь більш дешеву і стару модель, а якщо сподобається - тоді вже купувати щось краще.

  • Що таке дріпка? Особливості RDA атомайзера

Схожі статті

Види атомайзерів для електронних сигарет

Види атомайзерів для електронних сигарет

Атомайзер або ж атом - це основна частина будь-якого вейпа, яка безпосередньо впливає на ефективність всієї конструкції, а також на смакопередачу і кількість пари. Атомайзери для електронних сигарет мають величезну різноманітність за різними параметрами і характеристикам, але в цілому всі види атомайзерів схожі один на одного за принципом роботи. У цьому матеріалі ми коротко і по справі розповімо які бувають атомайзери і для чого вони потрібні.

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Щоб електронна сигарета прослужила якомога довше, їй необхідний щоденний догляд, втім, як і будь-який інший електроніці. Атомайзер - це основа і серце вейпа. Без нього, електронна сигарета - це просто батарейка з кнопкою. Він відповідає за смак пара, його кількість і зберігає в своєму баку жижку. Для збереження його якостей, елемент необхідно якомога частіше чистити, мити і правильно зберігати. Про те, як обслуговувати атомайзер ми і розповімо в нашому матеріалі.

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Заправка вейпа рідиною - досить відповідальна справа, але не таке вже й складна, як багато хто говорить. Самостійно розібратися, як налити рідину в вейп зможе навіть новачок, малознайомий з конструкцією. Проблема часто полягає лише в тому, що на сьогоднішній день існує величезна кількість вейпів від різних виробників з різними способами поповнення запасів рідини.

Рекомендовані товари