Заказать звонок

Види атомайзерів для електронних сигарет

Атомайзер або ж атом - це основна частина будь-якого вейпа, яка безпосередньо впливає на ефективність всієї конструкції, а також на смакопередачу і кількість пари. Атомайзери для електронних сигарет мають величезну різноманітність за різними параметрами і характеристикам, але в цілому всі види атомайзерів схожі один на одного за принципом роботи. У цьому матеріалі ми коротко і по справі розповімо які бувають атомайзери і для чого вони потрібні.

Види атомайзерів для електронних сигарет за способом обслуговування

В першу чергу атоми розрізняються на два основних типи: ті, що обслуговуються і ті, що не обслуговуються.

Атомайзери, що не обслуговуються - це випарники, у яких гніт і койли (спіралі) знаходяться в закритій нерозбірній коробці, так званій «голові». Такий атом не підлягає обслуговуванню, тобто навіть ватку в ньому не поміняти. При несправності або виході з ладу будь-якого елемента деталі, атом просто викидається.

Це відмінний варіант для тих, хто не горить бажанням розбиратися у всіх цих намотках, гнітах і інших пружинах, а просто хоче парити в задоволення. Конструкції, що не обслуговуються, мають приємну ціну, тому раптова несправність вейпа не вдарить по бюджету. Але, тим не менш, такі типи баків електронних сигарет не служать довго, і завжди доводиться тримати під рукою парочку змінних компонентів, щоб не бігати в магазин на регулярній основі.

Атомайзери, що обслуговуються (RBA) , в свою чергу, дуже навіть добре розбираються, і придатні для самостійної заміни внутрішніх компонентів. Розбірні атоми користуються набагато більшою популярністю, так як досить легко експлуатуються і піддаються модифікації. Ватку або намотку легко можна замінити ще до того, як пар почне гірчити, що дуже доречно і приємно.

Існує ще й третій тип атомайзерів, що поєднує в собі перші два, він так і називається - «універсальний». Такий варіант може бути таким, що обслуговується, так само і монолітним, більше ніяких особливостей в ньому немає.

Види обслуговуються Атомайзери

Атомайзери, що обслуговуються також поділяються ще на кілька типів зі своїми особливостями:

  • RDA або просто «дріпка» . Такий атом, що обслуговується найпростіший у використанні, за що його і люблять. Даний тип не має бака з рідиною, тому жижку потрібно регулярно капати прямо на вату всередині. Плюсів у дріпкі дуже багато. По-перше, - відмінна смакопередача, по-друге, - можна самостійно регулювати кількість пара і смак. Чим більше рідини потрапляє на гніт - тим більш насиченим буде пар. Ще такий атом дозволяє постійно змінювати смак рідини за настроєм без змішування ароматів. Але і мінусів у дріпкі предостатньо. Використовуючи дріпковий вейп, вам завжди потрібно буде тягати за собою банку з рідиною, що може привнести деякі незручності. Також закапувати рідину через кожні кілька затяжок не дуже зручно, наприклад, в дорозі.

види Атомайзери для електронних сигарет фото

  • RTA - Rebuildable Tank Atomiser або в народі просто «бак». Атомайзери, що обслуговуються, з баком, як зрозуміло з самої назви, мають в конструкції ємність для рідини. Які бувають баки? Зазвичай обсяг бака складає приблизно 2-5 мл, але є і набагато більше, також різні види баків для вейпа відрізняються і іншими параметрами, в залежності від виробника. У такого атома койли зазвичай розташовуються в центральному циліндрі, а жижа для паріння надходить до них за допомогою капілярного ефекту ватки. Одного повністю зарядженого рідиною бакомайзера може вистачити на цілий день паріння, тому такі екземпляри дуже популярні. Плюс до всього баки рідко протікають, на відміну від тих же дріпок. Недоліком баків можна назвати неможливість зміни рідини, поки не випариться стара. Також баки доводиться частенько їх відмивати, так як на стінках збираються залишки рідин.

види Атомайзери для електронних сигарет

типи баків електронних сигарет

  • RDTA - комбіновані атомайзери . Такий тип атома має як місткий бак, так і можливість закопувати рідину прямо через мундштук. Даний варіант поєднує в собі всі переваги двох перших типів і може використовуватися в самих різних ситуаціях. Атом відмінно передає смак і аромат рідини, а бак хоч і не дуже місткий, але досить великий щоб при необхідності парити довгий час і не паритися з закапуванням.

які бувають баки для електронних сигарет

Який з цих типів атомайзерів вибрати для себе? Дуже складне питання, адже все залежить від вашого стилю життя і паріння. Атоми, що не обслуговуються, добре підійдуть новачку, але варіанти, що обслуговуються дають набагато більше можливостей. До того ж деякі рідини, особливо преміальні, досить швидко вбивають голови, що не обслуговуються , так що краще всього мати під рукою обидва варіанти.

  • Види атомайзерів для електронних сигарет

Схожі статті

Види койлів для вейпа

Види койлів для вейпа

Спіралі, вони ж койли і намотки - це основні нагрівальні елементи будь-якого вейпа, які безпосередньо впливають на якість пара. Саме від них залежить те, скільки пара видаватиме пристрій, і на скільки він буде смачним. Сьогодні існує неймовірно велика кількість різноманітних типів спіралей. Деякі види намоток вейп-пристроїв дуже прості у виготовленні, а інші набагато простіше купити. Далеко не всі види спіралей для електронних сигарет корисні в господарстві, тому до вибору цих елементів потрібно підходити з особливою уважністю.

Що таке дріпка? Особливості RDA атомайзера

Що таке дріпка? Особливості RDA атомайзера

Що таке дріпка і що взагалі означає це слово? Цим питанням задаються багато новачків в парінні і в цьому немає нічого поганого. RDA-атомайзери з'явилися на наших ринках порівняно недавно, тому багато ще не встигли випробувати їх у справі. Дріпка - це тип атомайзера, що обслуговується, він  відрізняється від бакомайзера власне відсутністю самого бака. Так як бака у вейпа немає - рідину необхідно доливати на вату через кожні кілька затяжок. Залишки рідини стікають в крихітний резервуар знизу.

Всі види електронних сигарет

Всі види електронних сигарет

Електронні сигарети зазнали чимало змін з моменту своєї першої появи на публіці. Сьогодні існує величезна кількість різноманітних вейп-пристроїв, які відрізняються один від одного по потужності, способу управління, конструкції і іншим параметрам. Сучасні виробники буквально щороку пропонують нові види електронних сигарет, адже розвиток вейпінга триває.

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Щоб електронна сигарета прослужила якомога довше, їй необхідний щоденний догляд, втім, як і будь-який інший електроніці. Атомайзер - це основа і серце вейпа. Без нього, електронна сигарета - це просто батарейка з кнопкою. Він відповідає за смак пара, його кількість і зберігає в своєму баку жижку. Для збереження його якостей, елемент необхідно якомога частіше чистити, мити і правильно зберігати. Про те, як обслуговувати атомайзер ми і розповімо в нашому матеріалі.

Рекомендовані товари