Заказать звонок

Все про одноразові електронні сигарети

Одноразові електронні сигарети – це вейп пристрій без можливості дозаправлення рідини та з одноразовою батареєю. Останнім часом такі системи стали особливо популярними як серед вейперів-початківців, так і у любителів традиційного куріння. Принцип роботи одноразової електронної сигарети такий самий, як у звичайного вейпа: спеціальна гліцеринова жижа з нікотином випаровується на внутрішній спіралі та перетворюється на клуби смачної, ароматної пари.

Відмінною рисою цих пристроїв можна назвати їхню компактність і простоту. Типовий одноразовий гаджет для паріння з легкістю поміщається в будь-яку кишеню, а використовувати його можна відразу після розпакування і без прочитання інструкції. Активується електронка від затягування, тому на поверхні сигарети ви не знайдете жодних кнопок, які так люблять натискатися при носінні вейпу без чохла. У середньому тривалість життя приладу становить 1-3 дні залежно від його місткості та інтенсивності паріння, чого вистачає з головою, адже коштує така штука не більше за пачку хороших цигарок або пляшку жижі для вейпу. Про всі особливості цих модних парилень ми й постараємося розповісти у нашому блозі.

Що таке одноразки?

Електронки, розраховані для використання всього лише на один цикл, – і є одноразки. Вони не мають функціоналу для зарядки, заправки та іншого виду обслуговування. Найменування одноразки — неформальне, і до цього класу належать всі пристрої, в яких немає опції дозаправлення. Тобто електронні сигарети, ПОД-системи, вейпи.


Такі аксесуари вже готові до використання, як кажуть, «з коробки», в них все ідеально збалансовано — потужність батареї, запас рідини, випарники. Такі електронки заповнені сольовою жижею, яка насичує організм значно швидше, ніж вільний нікотин. Споживання плавне, удар по горлі помірний, немає дискомфорту.

Всі одноразки мають сигаретну тягу, тому вони стануть чудовою альтернативою для тих, хто переходить зі звичайних цигарок на паріння. Тут цілком слушно може виникнути питання, чи шкідливі одноразові сигарети? Не можна однозначно відповісти. Адже на організм впливає нікотин, який у них міститься, він справді викликає залежність. Решта компонентів – ні. Склад підібраний таким чином, щоб унеможливити характерні для звичайного сигаретного диму недоліки. Наприклад, такі як смоли та частинки рослинної сировини, що потрапляють у рот і проходять далі.

Пристрій одноразової електронної сигарети

Одноразова е-сигарета є монолітною конструкцією, в якій атомайзер і мініколба є однією деталлю. Також до складу одноразової електронної сигарети входять літій-іонний акумулятор невеликої місткості та фільтр. Ніяких особливо складних у виробництві та дорогих деталей – саме це пояснює доступну вартість девайсів. Ресурс всіх компонентів конструкції закінчується приблизно одночасно, після чого пристрій повністю непридатний і підлягає утилізації. Отже, заправити одноразову електронну сигарету повторно не вийде, навіть якщо дуже захочеться.


Однозарядні вейпи використовують ту ж рідину, що й інші типи парильних приладів, що складається з кількох досить нешкідливих елементів:

Завдяки такій фічі будь-який затятий вейпер може перейти на інший тип пристрою і не втратити при цьому свої улюблені смаки жижі. Переважно в е-сигаретах на один раз використовується так званий сольовий нікотин, який миттєво всмоктується в організм і не спричиняє пирхоту в горлі як звичайний. При цьому з парінням солей потрібно бути обережнішим, адже така жижа не призначена для вживання «нон-стопом». Як і у випадку з іншими е-сигаретами, ці конструкції можуть бути й з безнікотиновою рідиною.

Переваги та недоліки одноразових вейпів

Однозарядні електронні сигарети можна назвати одним із найпростіших способів перейти з тютюну на більш безпечну пару, і назавжди позбутися неприємного запаху на руках та проблем з легенями. Такий вейп не вимагає від користувача жодних навичок або додаткових витрат, а в сучасних умовах постійного зростання цін на тютюнові вироби стає справжньою знахідкою для любителів нікотину.

Головні плюси одноразових гаджетів:

  • Економія. За ціною кількох пачок сигарет сумнівної якості ви отримаєте максимально зручний парогенератор, який також добре доставляє нікотин, як і звичайна сигарета;
  • Простота обслуговування. Догляд за е-сигаретою просто не потрібен;
  • Компактність. Електронка може бути не більшою за звичайну сигарету, тому непомітно сховається в будь-якій кишені;
  • Екологічність. Пара набагато не шкідливіша за дим, не дратує оточення і не осідає на предметах.

Також така електронна сигарета – це чудовий спосіб кинути палити. Як і в стандартних вейпах, в одноразових системах може використовуватися жижа з різною концентрацією нікотину, що дозволяє поступово та в необхідному темпі знижувати його вживання, після чого можна буде безболісно відмовитися від речовини повністю. При цьому у вас не залишиться купа тепер уже непотрібних електронок, які нікуди подіти, адже однозарядні випарники просто викидаються.


Але є в апаратів кілька недоліків, які часто відзначають користувачі. По-перше, такі вейпи швидко втрачають смак. Часто це відбувається ще до того, як жижа випарується навіть наполовину. Таке явище набагато рідше трапляється в моделях відомих виробників, а ось всякі ноунейми досить часто цим грішать.

По-друге, пристрій не підлягає ремонту або поверненню. Гарантія знімається у той момент, коли ви робите першу затяжку. Тому навіть якщо вже на другій тязі апарат перестав видавати пар, єдиним розв'язанням проблеми стане лише купівля нового вейпу.

Які бувають одноразки: види одноразових електронних сигарет

При тому, що одноразки – це гранично простий пристрій існує досить багато їх видів. Щоб не помилитися при підборі пристрою, який підійде саме вам, слід заглибитись у класифікацію.

Перша – за об'ємом рідини, а саме:

  • великі – вміщують 8-12 мл рідини;
  • середні – 3-7 мл;
  • міні - 1,2-2 мл.

Чим більше рідини, тим на більше затягувань вистачить одноразки. Звичайно, ще дуже важливо, щоб акумулятор був пропорційним. Враховуйте, що об'єм рідини впливає на розміри та вагу. Найбільші – це близько 80 г, а міні – лише 10-15 г.

Як правило, параметр саме об'єму рідини не розглядається як основний, зручніший, коли зазначено кількість затяжок. Її виробники прописують. І це така наша класифікація. Конкретніше:

  • до 500 затяжок;
  • 800-2000 тяг — це найпоширеніший варіант, адже в них оптимальне співвідношення габаритів та ціни.
  • 2000-10000 тяг відносно великі та важкі одноразки.

Також потрібно враховувати, що виробники по-своєму вважають затяжки, тому різниця у різних брендів є точно.


Наступна класифікація – за змістом нікотину, можна назвати такі види:

  • високий вміст – 5%
  • легені, у них  знижена концентрація нікотину і становить 1,5-3%;
  • нульові чи безнікотинові – 0%.

Далі поговоримо про уподобання, це особливо цікавий параметр. Заведено класифікувати так:

  • фруктові – це манго, маракуя, ананас, яблуко;
  • ягідні — лісові ягоди, це чорниця, малина, ожина та деякі інші;
  • такі, що освіжають – м'ятні або комбінації з ментолом;
  • зі смаком напоїв чи інших продуктів – шоколад, кола, карамель, вершки, десерти, випічка тощо;
  • тютюнові – вони підходять тим, хто воліє саме класичне куріння і намагаються замінити звичайні цигарки;
  • мультисмаки – одноразки з комбінацією кількох смаків, що відчувається особливо цікаво.

Хочемо зауважити, що класичними вважаються цитрусові та тютюнові, решта – це вже експерименти. Слід сказати, що вони досить специфічні у багатьох виробників, тому на пробу краще брати модель з невеликою кількістю затяжок.

Можна відзначити також і поділ на концентровані та м'які смаки, останні не містять цукру.

Чи шкідливі одноразові електронні сигарети?

Одноразові електронні сигарети несуть таку ж шкоду, як і інші види електронок, і насправді шкода одноразок перебільшена. Насамперед здоров'ю користувача шкодить нікотин, який впливає на кровообіг та нервову систему. Також не варто забувати й про гліцерин, що лежить в основі будь-якої парильної жижі. Ця речовина може у невеликих кількостях осідати на легенях при тривалому використанні вейпів, що викликає проблеми дихальної системи з часом.

Сама ж конструкція вейпу більш ніж безпечна для користувача, тому що в ній міститься мінімальна кількість електроніки, а фільтрів вистачає на одну заправку.

Загалом шкода одноразових цигарок однозначно перебільшена. А запроваджені нещодавно заборони на купівлю неповнолітніми та куріння у громадських місцях пояснюються необхідністю впорядкувати використання таких гаджетів у країні.

Як вибрати одноразову електронну сигарету

На превеликий жаль, далеко не всі виробники е-сигарет з одним зарядом досить чесні, що позначається на невідповідності заявлених параметрів вейпу і зводить нанівець усі переваги цих міні-парилок. Тому при виборі варто насамперед звертати увагу на моделі більш відомих виробників.

Найкращі одноразові електронні сигарети на ринку сьогодні пропонують такі бренди:

  • Eleaf – популярний виробник вейпів та жиж, який вже не один рік радує вейперів по всьому світу надійними та довговічними пристроями;
  • Aime – концерн, насамперед відомий тим, що саме він виготовляє картриджі для сигарет JUUL. Жижі цього виробника завжди смачні та приємні;
  • HQD  – китайський виробник, що набирає все більшої популярності. Апарати бренду завжди доступні за ціною та мають якісне збирання.


Однозарядні вейпи різних виробників також відрізняються кількома параметрами:

  • Вміст нікотину. У середньому воно становить 5-6%, але без проблем можна знайти й менше або нулівку;
  • Об'єм картриджа. Порівняно невеликий картридж може вміщувати від 0.7 до 6 мл жижі в залежності від типу вейпу. 1 мл жижі при цьому відповідає приблизно 20-25 звичайним сигаретам.
  • Енергомісткість батареї. Зазвичай місткості батареї вистачає рівно на один бак з жижею, тому цей параметр залежить від місткості картриджа.

Головне, на що необхідно звертати увагу при виборі – це міцність нікотину та кількість затяжок. Середня кількість тяг зазвичай вказується на вейпі, але цей показник може не зовсім відповідати реальності, адже все залежить від стилю паріння. У середньому пристрою вистачає на 250-400 затяжок, що аналогічно 1-2 пачкам звичайних сигарет, через те, що для отримання необхідного нікотину достатньо зробити лише кілька вдихів.

Як правильно курити одноразову електронну сигарету

Електронки, розраховані на одне використання, дуже прості за конструкцією, тому і парити їх максимально просто. Але, як і у випадку з будь-якою іншою електронікою, необхідно дотримуватись деяких правил:

  • Не варто зберігати сигарету в місцях з екстремальною температурою. Літій-іонні батареї, які живлять пристрій, дуже не люблять перегріви;
  • Не намагайтеся перезарядити батарею або жижу. Зараз в інтернеті можна без проблем знайти гайди про те, як зарядити такий пристрій, але такі маніпуляції далеко не завжди закінчуються успіхом. Набагато простіше в такому разі придбати звичайний боксмод, якщо вже на те пішло, ніж наражати себе на ризик;
  • Вейп запускається тільки від затягування, але живлення підключене в ньому постійно, тому по можливості намагайтеся не піддавати пристрій ударам та контакту з водою;
  • Утилізуйте пристрої, як і інші літій-іонні акумулятори;
  • Під час паріння не перекривайте повітропровід, який найчастіше розташований у нижній частині вейпу. Перекривання подачі повітря може призвести до перегорання сигарети.

Багато хто також часто стикається з такою проблемою, як миготіння червоної лампочки на вейпі. Якщо блимає одноразова електронна сигарета – значить закінчилася жижа або сів акумулятор. Дуже рідко таке може траплятися відразу після придбання е-сигарети, у такому разі це може означати заводський брак, і парити таку сигу теж не слід.

Ось і все, що потрібно знати про вейпи на один раз. Це дійсно досить вигідна альтернатива для парників та курців, які цінують простоту та зручність.

Ціни на одноразові електронні сигарети

Одноразки позиціюються, в тому числі як вигідніша за ціною альтернатива, але від чого вона залежить. Різниця у вартості досить відчутна. Отже, фактори, що впливають на її формування:

  • об'єм рідини;
  • кількість затяжок;
  • якість сигарети;
  • місткості акумулятора.

Якщо ви шукаєте доступну одноразку, то при виборі її слід дивитися на ціну в перерахунку на одну затяжку, а ще краще на 1 мл рідини. Останній варіант кращий, адже виробники по-різному рахують затяжки, а ось об’єм жижі у мл – це однозначний параметр.

Традиційно найпопулярніші одноразки – середнього цінового діапазону, адже у них оптимально збалансовані наведені вище параметри.

  • Все про одноразові електронні сигарети

Схожі статті

Що таке сольовий нікотин? Чи варто парити вейп на сольовий рідині

Що таке сольовий нікотин? Чи варто парити вейп на сольовий рідині

Сольовий нікотин - це штучно створений різновид звичайного нікотину. Так званий «saltbase» відомий світові вже давно, і користується популярністю. Але в наших широтах ще не всі знайомі з таким складом і багато поглядають в його сторону з побоюванням. Так що ж особливого в рідині на основі нікотинових солей?

ТОП-10 вейпів. Які пристрої найкращі?

ТОП-10 вейпів. Які пристрої найкращі?

Сьогоднішня кількість вейпів на ринку просто вражає уяву. Як новачкам, так і досвідченим парильникам завжди є з чого вибрати і що взяти. Різні виробники постійно радують своїх фанатів новими топовими девайсами для вейпінга з оригінальною конструкцією, але від великої різноманітності новинок можна і розгубитися.


Що таке POD-система. Чим відрізняється від класичного вейпа

Що таке POD-система. Чим відрізняється від класичного вейпа

POD-система (POD-вейп) - це тип електронних сигарет, що використовує так звані «POD'и» замість атомайзера. Конструкція являє собою компактний механізм, що складається з акумуляторної батареї та картриджа. Картридж виконує роль одночасно і випарної камери з нагрівальними елементами, і резервуара для рідини, що і визначає таке поняття як POD-система.

Рекомендовані товари