Заказать звонок

Як намотати койл? Зробити самому або звернутися до фахівця?

Як самому намотати койл і чи варте воно того? Цим питанням задається практично кожен сучасний вейпер, який вже наситився стандартними електронками і бажає чогось нового. Сьогодні готові намотки для електронної сигарети можна знайти в будь-якому вейп шопі в хорошому асортименті, але деяким користувачам цього недостатньо.

Власноруч виготовлена ​​спіраль для вейпа дозволяє регулювати кількість пара, його смакові якості і нагрів на власний розсуд. Будь-який досвідчений парильник завжди прагне зробити свій вейп максимально індивідуальним і в цьому немає нічого поганого. До того ж, створення койлів в домашніх умовах набагато дешевше, ніж покупка заводської продукції. Матеріали стоять копійки, в порівнянні з ціною готових моделей, так що можна закупитися ними і сміливо експериментувати.

Для багатьох прошаренних парильників процес створення намоток стає навіть своєрідним хобі, а набуті навички не раз можуть виручити, коли немає можливості купити готову спіраль. Так як же намотати смачний койл вдома?

Необхідні інструменти та матеріали

Перш ніж приступати до створення спіралі для вейпа, варто закупитися всіма необхідними матеріалами і інструментами.

Які інструменти потрібні в обов'язковому порядку:

  • Кусачки;
  • Ножиці;
  • Пінцет (буде ідеально якщо він керамічний);
  • Плоскогубці;
  • Викрутка.

як самому намотати койл

Матеріалами для виготовлення власної намотки виступають вата і дріт. Вата або її замінник використовується як гніт. Вона просочується рідиною і створює пар від нагрітої спіралі. А з дроту накручується койл.

Дріт і гніт можуть бути з різних матеріалів, які відрізняються за своїми властивостями. Основною сировиною для виготовлення спіралі виступають такі сплави:

  • Ніхром
  • Нержавіюча сталь.
  • Нікель.
  • Фехраль.
  • Титан.

Для створення гніту, в свою чергу, використовують в основному вату або японську бавовну. Ці матеріали можназнайти в будь-якому спеціалізованому магазині. Але варто також пам'ятати, що звичайна вата з аптеки не зійде, а тільки зіпсує смак пара при використанні електронної сигарети.

процес намотування

як намотати смачний койл

Отже, всі необхідні матеріали готові, а інструменти розкладені. Прийшов час приступати до створення самої спіралі. Перед процесом необхідно знежирити і обпалити дріт. Але тільки якщо дріт не з нікелю або титану, такого матеріалу попередній випал швидше нашкодить.

Накрутка спіралі здійснюється викруткою, хоча зараз існують і спеціальні інструменти для цих цілей, що спрощують процес. Плоскогубцями стискаємо кільця або, навпаки, розтискає при необхідності. Після цього намотування практично готова, а ви можете називати себе майстром койлів. Залишилося тільки розмістити пружину на місце і переконатися, що її частини не стикаються з базою, інакше, є ризик викликати коротке замикання.

А тепер більш докладно:

  1. В першу чергу потрібно очистити робоче місце, руки та інструмент. Все ретельно вимити, позбутися від пилу і сторонніх запахів.
  2. Якщо метал еластичний, його необхідно пропалити (обпекти).
  3. Дріт необхідно знежирити ДО процесу намотування, з особливо титанову і нікелеву, так як марнувати їх не можна.
  4. Далі беремо інструмент для намотування (можна обійтися і звичайною викруткою) і починаємо створювати витки навколо нього. Щоб вийшла так звана спіраль. Витки можуть бути щільними, а можуть бути вільними. Не переживайте, якщо виходить нерівно.
  5. Після досягнення достатньої кількості витків, стисніть їх плоскогубцями і потім трохи розтягніть. Ваша спіраль готова!

Якщо після першого тесту дріт розжарюється нерівномірно (а на повинна червоніти повністю, починаючи з центру і до країв), то досить провести керамічним пінцетом по холодних частинах і все встане на свої місця. Розміщуємо ватку всередині і вуаля, маємо власноруч зібрану намотку.

Як бачите, створити койл самому дуже просто. Але чи варто воно того, чи краще знайти фахівця, який зробить намотування за індивідуальним замовленням, вирішувати тільки вам. Самостійна намотка - це вигідно і дешево, але вимагає деяких зусиль. Щоб навчитися добре мотати койли, доведеться зламати не один метр дроту, так що, якщо немає бажання розбиратися у всіх нюансах і вчитися, краще довіритися професіоналам з найближчого вейп шопа.

  • Як намотати койл? Зробити самому або звернутися до фахівця?

Схожі статті

Чому "плюється вейп"? Чи можна це виправити

Чому "плюється вейп"? Чи можна це виправити

Розберемо основні причини того, чому Ваш вейп бризкає рідиною.
Як цього уникнути.

Як зрозуміти, що потрібно міняти койл і вату в атомайзери

Як зрозуміти, що потрібно міняти койл і вату в атомайзери

Не знаєте коли прийшов час змінити койл?
Читайте поради по догляду в нашій статті!

Види койлів для вейпа

Види койлів для вейпа

Спіралі, вони ж койли і намотки - це основні нагрівальні елементи будь-якого вейпа, які безпосередньо впливають на якість пара. Саме від них залежить те, скільки пара видаватиме пристрій, і на скільки він буде смачним. Сьогодні існує неймовірно велика кількість різноманітних типів спіралей. Деякі види намоток вейп-пристроїв дуже прості у виготовленні, а інші набагато простіше купити. Далеко не всі види спіралей для електронних сигарет корисні в господарстві, тому до вибору цих елементів потрібно підходити з особливою уважністю.

Рекомендовані товари