Заказать звонок

Чому "плюється вейп"? Чи можна це виправити

Бризки під час затяжки сильно псують задоволення від вейпінга. При них порушується смакове сприйняття рідини, а гарячі краплі наповнювача можуть навіть обпекти губи і язик. Парити при таких плювках досить важко, а якщо продовжувати це робити, то з часом виникне печія, нудота і інші неприємні симптоми. Причин у такого явища може бути кілька. У цій статті ми спробуємо розібратися, чому плюється вейп, а також розповімо, як цього уникнути.


Чому вейп регулярно плюється рідиною: розбираємо можливі причини

Отже, чому подік плюється жижею? Розгляньмо найпопулярніші причини.

Неправильна потужність

У просунутих пристроях є кілька налаштувань і регуляторів, наприклад, щоб користувач міг встановити комфортну для себе потужність. Якщо у вас є саме така електронна сигарета, необхідно стежити за встановленим значенням. При надто низькій потужності зростає ризик плювків. Все просто – температури недостатньо для нагрівання рідини, а отже, і утворення пари.

Дізнатися, який для вашого пристрою буде відповідний діапазон потужності, можна в інструкції, також ця інформація може бути представлена безпосередньо біля регулятора.

Якщо показник потужності правильний, але плювання триває, трохи збільште його. Коли не любите занадто багато пари, то зменшення потужності – погане рішення. У такому разі краще придбати ще один вейп з необхідною тягою.

Короткі затяжки

Якщо ви новачок, то, швидше за все, зіткнулися із проблемою «плювання вейпу». За умови правильної установки всіх параметрів і відсутності пристрою видимих дефектів, ймовірно, проблема в неправильній інтенсивності тяги.

Затяжка має бути рівною, триває 2-3 секунди. У такій ситуації нагрівач встигне нагрітися у випарнику до необхідної температури. Результат — жижа буде рівномірно випаровуватися. Не хвилюйтеся, якщо з першого разу не вийшло, вміння парити правильно — це справа навички. Тому помилки на початковій стадії цілком нормальна ситуація, не варто хвилюватися.

Неправильна рідина

Перше, на що потрібно звертати увагу при купівлі рідини – це її в'язкість. Цей параметр впливає на те, як швидко жижа надходить у випарник. Потрібно уважно розглянути атомайзер, у ньому, зазвичай, вказується значення VG. Саме концентрація гліцерину і впливає на в'язкість. Чим більше VG у відсотковому співвідношенні, тим вона менш текуча, а отже, повільніше надходить у випарник. Це, своєю чергою, зменшує ймовірність «плювання».


Зверніть увагу також на інструкцію вашого пристрою, в ній чітко прописано, яку рідину, а якщо точніше, які пропорції PG/VG необхідно використовувати. Якщо заллєте значно більш в'язку, ПОД просто вийде з ладу.

Рідкісне використання

Однією з причин, чому ПОД плюється, може бути його нечасте використання. Якщо курите всього кілька разів на день, то перші затяжки ймовірно дадуть неприємні відчуття в роті. Рішення – замініть рідину, виберіть більш в'язку, але в межах параметрів, які підходять для вашого пристрою. Ще один варіант — злити жижу в атомайзер, якщо шпарите не кожен день. Заливання туди й назад — не проблема, і точно не займе багато часу.

Занадто інтенсивне просочення перед використанням

Проблема новачків у тому, що вони неправильно визначають необхідну кількість рідини, а потім гадають, чому бризкає жижа. Тут все досить просто, якщо її дуже багато, то ризик плювання при перших затяжках підвищується. Виправити ситуацію в цьому випадку нескладно – збільшуйте тягу та кількість затяжок.

Випарник вимагає заміни

Пам'ятайте, що випарник є витратним матеріалом, його необхідно обслуговувати. Відсутність цього призведе до того, що він стане непридатним, причому досить швидко. Також можете спостерігати погіршення роботи, що проявляється у сповільненому випаровуванні. Якщо немає можливості або часу на обслуговування, поміняйте випарник. Він недорогий, а встановлення нового займе чи не більше кількох хвилин.

Топ причин плювання вейпу

Є ще й такі причини:

  • Занадто сильна затяжка. Якщо затягуватися з великим зусиллям, рідина не встигатиме випаровуватися на койлі, що призведе до плювань.
  • Неправильне укладання вати. Ватку необхідно утрамбовувати в міру щільно. Якщо вона розташована надто вільно, то атомайзер обов'язково почне стріляти.
  • Мала в'язкість жижі. Для потужних модів краще вибирати наповнювачі з більшим вмістом VG, ніж PG. Якщо у вас рідина 50 на 50, вона може витікати з бака та плюватися під час затягувань.
  • Брак атомайзера. Чому електронна сигарета плюється рідиною? Можливо, вам потрапив бракований бак або дрипка. Коли деталі атомайзера погано прилягають одна до одної, між ними утворюються щілини, які можуть провокувати плювки.

Це далеко не всі причини, проте вони найпоширеніші. Тепер перейдемо до способів усунення проблеми.

Як вирішити проблему

Щоб усунути плювки, необхідно визначити, чому бризкається вейп в вашому конкретному випадку. Якщо ви новачок, краще попросіть допомоги більш досвідчених вейперів.

Нижче ми перерахуємо способи вирішення проблеми, які можуть допомогти:

  1. Збільште потужність паріння приблизно на 10 Вт: це дозволить рідині випаровуватися швидше;
  2. Не застосовуйте койл занадто сильно: щоб просочити гніт рідиною, досить крапнути її зовсім трохи (якщо ви переборщили, ненадовго затисніть кнопку Fire, щоб злегка пропалити вату);
  3. Якщо причиною, чому вейп стріляє рідиною, виявився шлюб атомайзера або електронної сигарети, замініть пристрій по гарантії або придбайте новий;
  4. Робіть плавну і розслаблену затяжку: не треба з силою тягнути пар;
  5. Використовуйте наповнювачі з співвідношенням VG до PG 70 на 30 або навіть 80 на 20: такі рідини більш в'язкі, а значить ймовірність прострілів буде менше.

Тепер ви знаєте, чому стріляє електронна сигарета і як це виправити. Сподіваємося, що перераховані вище поради допоможуть вам вирішити цю неприємну проблему.


  • Чому "плюється вейп"? Чи можна це виправити

Схожі статті

Як зрозуміти, що потрібно міняти койл і вату в атомайзери

Як зрозуміти, що потрібно міняти койл і вату в атомайзери

Не знаєте коли прийшов час змінити койл?
Читайте поради по догляду в нашій статті!

Як намотати койл? Зробити самому або звернутися до фахівця?

Як намотати койл? Зробити самому або звернутися до фахівця?

Як самому намотати койл і чи варте воно того? Цим питанням задається практично кожен сучасний вейпер, який вже наситився стандартними електронками і бажає чогось нового. Сьогодні готові намотки для електронної сигарети можна знайти в будь-якому вейп шопі в хорошому асортименті, але деяким користувачам цього недостатньо.

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Як обслуговувати атомайзер електронної сигарети

Щоб електронна сигарета прослужила якомога довше, їй необхідний щоденний догляд, втім, як і будь-який інший електроніці. Атомайзер - це основа і серце вейпа. Без нього, електронна сигарета - це просто батарейка з кнопкою. Він відповідає за смак пара, його кількість і зберігає в своєму баку жижку. Для збереження його якостей, елемент необхідно якомога частіше чистити, мити і правильно зберігати. Про те, як обслуговувати атомайзер ми і розповімо в нашому матеріалі.

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Заправка вейпа рідиною - досить відповідальна справа, але не таке вже й складна, як багато хто говорить. Самостійно розібратися, як налити рідину в вейп зможе навіть новачок, малознайомий з конструкцією. Проблема часто полягає лише в тому, що на сьогоднішній день існує величезна кількість вейпів від різних виробників з різними способами поповнення запасів рідини.

Рекомендовані товари