Заказать звонок

Чи можна змішувати різні рідини для вейпа?

Сьогодні вейперам і парильникам пропонується більше 3000 різний ароматів рідини для електронних сигарет. Компанії-виробники постійно пропонують щось новеньке, щоб догодити будь-якому вимогливому користувачеві. Але багатьом навіть такого розмаїття недостатньо. Тому деякі починають захоплюватися самозамісом і пробують змішувати різноманітні жижки в спробах знайти свій ідеальний смак або просто по фану. Чи можна змішувати різні рідини для вейпа? Звичайно ж можна! Але підходити до такої справи варто з розумом, власне, як і до будь-якого заняття. Чи можна змішувати різні рідини для вейпа від різних виробників? Безумовно так. Склад всіх рідин приблизно однаковий, тому максимальну шкоду, які ви можете отримати в результаті - жахливі смакові відчуття і бляклий аромат.

чи можна змішувати рідини для вейпа

Навіщо змішувати рідину?

У всіх знаходяться різні причини для виправдання такого захоплення. Але незаперечним фактом є те, що змішування допомагає отримати оптимальний смак, створити неповторний аромат і оптимальну міцність за індивідуальними вимогами.

Основні правила змішування рідини

Щоб не зіпсувати свою рідину, яка може бути досить дорогою, необхідно розуміти, що з чим поєднується і як змінювати міцність нікотинової рідини. Поєднання інгрідієнтів і ароматизаторів можна визначити тільки досвідченим шляхом або почитавши інформацію на форумах.

Існує кілька основних закономірностей при змішуванні рідини:

  • До аромату тютюну відмінно підійдуть фруктові ароматизатори: вишня, лимон, яблуко.
  • Теплі тони більше підійдуть до теплих, а холодні - до холодних. Наприклад: мед + кава і лимон + м'ята дадуть приємні смакові відчуття.
  • З комбінаціями фрукт плюс фрукт варто бути особливо обережними.

Але не варто занадто сильно дотримуватися стандартів, адже смаки у всіх різні. Дайте волю фантазії і керуйтеся здоровим глуздом, і тоді ви точно не помилитеся. З комбінуванням за міцністю все досить просто. Якщо хочете отримати «десятку», необхідно замішати «дванадцятку» і «вісімку» - за формулою (12 + 8) / 2 = 10.

Як правильно перемішувати рідини?

Багато користувачів електронних сигарет і вейпери зі стажем напевно знають, що при охолодженні жижка стає більш густою і в'язкою. Тому для найбільш швидкого, зручного, і якісного замісу необхідно її нагріти, перш ніж приступати до процесу злиття.

Зробити це можна кількома способами:

  • За допомогою водяної бані;
  • Мікрохвильовою піччю;
  • Гарячої батареєю.

Загалом, необхідно хоча б щось гаряче і здатне розігріти компоненти для паріння до 50 градусів. Саме така температура є оптимальною для проведення змішування. Дуже важливо не перегріти склад, інакше він може втратити свої властивості, аромат і смак.

Потрясти

Розмішувати місиво можна теж декількома способами. Найпростіший - помістити компоненти в одну ємність і трясти її протягом декількох годин. Але це досить довге заняття, хоча і дозволяє трохи розім'ятися. Кращим помічником в швидкому замісі стане електроінструмент - дриль або щось подібне. Надягаємо флакончик на неї і запускаємо - механізм все зробить за вас. Можна навіть приклеїти кнопку подачі живлення скотчем і піти займатися більш важливими справами. Таким чином можна без зусиль отримати готову жижку вже через пару годин.

Змішування в ультразвуковій ванні

До всього іншого можна поекспериментувати зі змішуванням в ультразвукової ванні, це дасть можливість виграти деякий час при настої рідини на аромках. Але якщо ви не використовуєте ванночку для інших цілей і у вас її немає вдома, не варто витрачати кошти на покупку цього агрегату.

Але, жарти жартами, а варто розуміти, що для повноцінної готовності рідини необхідно просто почекати, поки процес змішування відбудеться сам по собі. Після додавання однієї рідини в іншу, необхідно кілька разів струснути флакон, і залишити його «настоюватися» на кілька днів, після чого ваша нова і смачна рідина для електронної сигарети буде повністю готова.

Чи можна змішувати рідини для вейпа ще швидше? На жаль ні. Це досить тривалий процес, адже всі компоненти повинні рівномірно розташовуватися, інакше є ризик отримати щось не зрозуміле з подвійним смаком.

Заправляти і парити самостійно змішану рідину абсолютно безпечно для вейпера і для пристрою. Більш того, деякі виробники навіть дають деякі рекомендації про те, що і як краще поєднувати.

  • Чи можна змішувати різні рідини для вейпа?

Схожі статті

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

Як вибрати міцність рідини для електронних сигарет

У новачків часто виникають труднощі з вибором рідини і вони задаються питанням - "Яке співвідношення нікотину в рідині для електронних сигарет є оптимальним?". Ми розставили всі крапки над «i» і вирішили цю головоломку.

Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Термін придатності рідини для вейпа і чим небезпечна прострочена жижа

Скільки зберігається рідина для вейпа - досить складне питання. Справа в тому, що навіть Food and Drug Administration (FDA) - організація, що регулює якість компонентів для електронних сигарет так і не визначилася остаточно з максимальним терміном зберігання такої продукції. Визначити термін придатності у рідини для вейпа можна тільки приблизно. З огляду на хімічні елементи, що входять до складу жижки, можна сказати, що придатна до вживання вона не більше 2 років з моменту виготовлення, і не більше півроку після відкриття заводської ємності.

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Як правильно заправляти вейп рідиною?

Заправка вейпа рідиною - досить відповідальна справа, але не таке вже й складна, як багато хто говорить. Самостійно розібратися, як налити рідину в вейп зможе навіть новачок, малознайомий з конструкцією. Проблема часто полягає лише в тому, що на сьогоднішній день існує величезна кількість вейпів від різних виробників з різними способами поповнення запасів рідини.